Povezane vesti

Skupština Srbije: Usvojeni sporazumi, razrešeni članovi odbora, konstatovana ostavka Jankovića...

Novi magazin petak, 21. april 2017.
Skupština Srbije završila je večeras načelnu raspravu o dva predloga zdravstvena zakona, a u utorak će nastaviti rad raspravom o amandmanima.
Poslanici su danas tri sata utvrđivali dnevni red, posle čega je počelo razmatranje Predloga zakona o biomedicinski potpomognutoj oplodnji i Predlogu zakona o transfuzijskoj medicini. Predloženi zakon treba da omogući da veštačka... »

I vlast i opozicija za predložena rešenja o veštačkoj oplodnji

RTS petak, 21. april 2017.
RTS: I vlast i opozicija za predložena rešenja o veštačkoj oplodnji
Poslanici vladajuće koalicije i opozicije saglasili su se da je Predlog zakona o biomedicinski potpomognutoj oplodnji važan u lečenju neoplodnosti, s obzirom da se povećava broj žena i muškaraca koji ne mogu da imaju decu, a polemisali su i o surogat materinstvu. Na sednici došlo do oštre rasprave predsednice parlamenta Maje Gojković i poslanice Marinike Tepić. Potvrđeni su mandati novih poslanika iz SNS-a, DS-a, SRS-a i PUPS-a, koji su položili zakletvu.
Skupština Srbije završila je načelnu raspravu o predlozima zakona o biomedicinski potpomognutoj oplodnji i o transfuzijskoj medicine, a sednicu će nastaviti u utorak, raspravom o amandmanima. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar... »

Embrion može na poklon samo jednom primaocu

Večernje novosti petak, 21. april 2017.
U Skupštini počela rasprava o dva zakona iz oblasti zdravstva: vantelesnoj oplodnji i transfuziji. Posle darovanja ćelija neće biti dozvoljeno utvrđivanje majčinstva ili očinstva
SVE ginekološke klinike, državne i privatne, moraće da rade biomedicinski potpomognutu oplodnju (BMPO) po jedinstvenim, nacionalnim pravilima. Parovi će moći da poklone "suvišne" embrione, a majčinstvo i očinstvo kod postupaka... »

Poslanici o embrionima; "Ako ne možemo zamrznuti čoveka.."

B92 petak, 21. april 2017.
B92: Poslanici o embrionima; "Ako ne možemo zamrznuti čoveka.."
Beograd -- Poslanici vladajuće koalicije i opozicije saglasili su se da je Predlog zakona o biomedicinski potpomognutoj oplodnji važan u lečenju neplodnosti.
On je važan, kako su se usaglasili, s obzirom na to da se povećava broj žena i muškaraca koji ne mogu da imaju decu, a polemisali su i o surogat materinstvu. U skupštinskoj raspravi o tom zakonskom predlogu, koji predviđa... »

Skupština: Srbija još nespremna za "surogat majke"

Mondo petak, 21. april 2017.
Poslanici vladajuće koalicije i opozicije saglasili su se danas da je Predlog zakona o biomedicinski potpomognutoj oplodnji važan u lečenju neoplodnosti, s obzirom da se povećava broj žena i muškaraca koji ne mogu da imaju decu.
Foto: Guliver/Getty/Thinkstock U skupštinskoj raspravi o tom zakonskom predlogu, koji predviđa osnivanje banke reproduktivnih ćelija i tkiva, kao i čuvanje i doniranje embriona, većina poslanika je ocenila da predloženi zakon... »

Lončar: Novim zakonom lakše do veštačke oplodnje

Danas petak, 21. april 2017.
Novi zakon o biomedicinski potpomognutoj oplodnji (BMPO) koji razmatra parlament predviđa formiranje banke reproduktivnih ćelija, tkiva i embriona u Srbiji. Tajođe i mogućnost njihovog uvoza i izvoza, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar, navodeći da je cilj novog zakona više... »

Lončar: Uskoro dostupnija veštačka oplodnja

B92 petak, 21. april 2017.
B92: Lončar: Uskoro dostupnija veštačka oplodnja
Beograd -- Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je da će po usvajanju novih zakona biti dostupnija veštaka oplodnja i predviđena banka reproduktivnih tkiva.
Lončar je u Skupštini Srbije tokom obrazlaganja Predloga zakona o biomedicinski potpomognutoj oplodnji rekao da je zakon važan u pogledu demografskog oporavka zemlje. On je naveo da se odredbe predloženog zakona odnose se na... »

Lončar: Imaćemo banku reproduktivnih ćelija i tkiva

Blic petak, 21. april 2017.
Novim zakonom o postupcima biomedicinski potpomognute oplođenje predviđeno je osnivanje banke reproduktivnih ćelija i tkiva, kao i čuvanje embriona, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.
Obrazlažući poslanicima u Skupštini Srbije taj zakonski predlog, Lončar rekao da se odredbe ovog zakona odnose na bračne i vanbračne partnere, žene bez partnera ili pojedince koji čuvaju svoje polne ćelije za buduću potpomognutu... »

Dosta im bilo: Bivši poslanici DJB formirali udruženje građana

Kurir petak, 21. april 2017.
BEOGRAD - Troje bivših poslanika pokreta Dosta je bilo Aleksandra Čabraja, Sonja Pavlović i Jovan Jovanović saopštili su danas da su formirali udruženje "Građanska platforma".
Jovanović je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da je deo tog udruženja građana i 13 odbornika iz centralnih beogradskih opština. Upitani da li će u parlamentu pristupiti nekoj poslaničkoj grupi ili sa nekim od... »

Za raspravu o smeni Gojkovićeve glasalo manje od potpisnika

RTV petak, 21. april 2017.
RTV: Za raspravu o smeni Gojkovićeve glasalo manje od potpisnika
BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije nisu prihvatili predlog da se o predlogu za razrešenje predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković raspravlja po hitnom postupku.
Inicijativu za njeno razrešenje podnela su 32 poslanika, a za raspravu po hitnom postupku je glasalo 13 - manje od broja potpisnika inicijative. Gojkovićeva je ranije najavila posebnu sednicu sa tom tačkom dnevnog reda, a ona... »

Troje bivših poslanika DJB formiralo Građansku paltformu

RTV petak, 21. april 2017.
RTV: Troje bivših poslanika DJB formiralo Građansku paltformu
BEOGRAD - Troje bivših poslanika Pokreta Dosta je bilo Aleksandra Čabraja, Sonja Pavlović i Jovan Jovanović, koji su u predsedničkoj kampanji podržavali Sašu Jankovića, izjavili su danas da su formirali udruženje "Građanska platfroma" koje čine još devet odbornika u beogradskim opštinama i veliki broj članova.
Oni su novinarima u parlamentu na pitanje da li će se priključiti nekoj poslaničkoj grupi ili samostalnim poslanicima odgovorili da priključivanja trenutno nema. "Priključivanja trenutno nema, vi ste sada prisustvovali... »

Tri bivša poslanika DJB formirala udruženje građana

Beta petak, 21. april 2017.
Troje bivših poslanika pokreta Dosta je bilo Aleksandra Čabraja, Sonja Pavlović i Jovan Jovanović saopštili su danas da su formirali udruženje "Gradjanska platforma". Jovanović je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da je deo tog udruženja gradjana i 13 odbornika iz centralnih... »

Tri bivša poslanika DJB formirala udruženje građana

Novi magazin petak, 21. april 2017.
Troje bivših poslanika pokreta Dosta je bilo Aleksandra Čabraja, Sonja Pavlović i Jovan Jovanović saopštili su danas da su formirali udruženje "Građanska platforma".
Jovanović je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da je deo tog udruženja građana i 13 odbornika iz centralnih beogradskih opština. Upitani da li će u parlamentu pristupiti nekoj poslaničkoj grupi ili sa nekim od... »

Troje biviših poslanika DJB formiralo Građansku platformu

Blic petak, 21. april 2017.
Troje bivših poslanika Pokreta Dosta je bilo Aleksandra Čabraja, Sonja Pavlović i Jovan Jovanović, koji su u predsedničkoj kampanji podržavali Sašu Jankovića, izjavili su danas da su formirali udruženje "Građanska platfroma" koje čine još devet odbornika u beogradskim opštinama i veliki broj članova.
Oni su novinarima u parlamentu na pitanje da li će se priključiti nekoj poslaničkoj grupi ili samostalnim poslanicima odgovorili da priključivanja trenutno nema. - Priključivanja trenutno nema, vi ste sada prisustvovali... »

Tri bivša poslanika DJB formirala "Građansku platformu"

B92 petak, 21. april 2017.
B92: Tri bivša poslanika DJB formirala "Građansku platformu"
Beograd -- Troje bivših poslanika pokreta Dosta je bilo Aleksandra Čabraja, Sonja Pavlović i Jovan Jovanović saopštili su da su formirali udruženje "Građanska platforma".
Jovanović je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da je deo tog udruženja građana i 13 odbornika iz centralnih beogradskih opština. Upitani da li će u parlamentu pristupiti nekoj poslaničkoj grupi ili sa nekim od... »

Umesto Marinike Tepić, Čanak u Odboru za evropske integracije

Danas petak, 21. april 2017.
Umesto Marinike Tepić koja je krajem januara napustila Ligu socijaldemokrata Vojvodine novi član skupštinskog Odbora za evropske integracije, kako je odlučeno danas u Skupštini Srbije je lider LSV Nenad Čanak . Tepićeva je inače bila predsednica Odbora za evropske integracije, a posle njenog... »

Čanak umesto Marinike Tepić u Odboru za evropske integracije

Radio 021 petak, 21. april 2017.
Skupština Srbije razrešila je bivšu funkcionerku LSV Mariniku Tepić i tri bivša člana pokreta DJB sa mesta članova i zamenika članova skupštinskih odbora.
Mariniku Tepić u odborima u kojima je bila članica ili zamenica člana, zamenio je bivši šef Nenad Čanak. Ona je bila na čelu Odbora za evropske integracije. Osim nje razrešen je i Goran Čabradi iz Zelene stranke koji je napustio... »

Uživo Skupština poranili Poslanici Majina smena nije ušla na dnevni red, ostavka Jankovića potvrđena

Kurir petak, 21. april 2017.
BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije glasali su jutros o potvrđivanju više međunarodnih sporazuma, nakon čega je počela nova sednica na čijem dnevnom redu su Predlozi zakona o biomedicinski potpomognutoj oplodnji i o transfuzijskoj medicine.
Skupština u toku dana treba da konstatuje i ostavku zaštitnika građana Saše Jankovića i da se izjasni o izmeni odluka o izboru članova skupštinskih odbora i sastava stalne delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope.... »

Skupština razrešila Mariniku Tepić i tri bivša člana DJB

N1 Info petak, 21. april 2017.
Skupština Srbije razrešila je danas bivšu funkcionerku Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Mariniku Tepić i tri bivša člana pokreta Dosta je bilo (DJB) sa mesta članova i zamenika članova skupštinskih odbora.
Mariniku Tepić u odborima u kojima je bila član ili zamenik člana, zamenio je bivši šef Nenad Čanak. Marinika Tepić je inače bila na čelu Odbora za evropske integracije. Osim nje razrešen je i Goran Čabradi iz Zelene stranke koji... »

Smena Maje Gojković ni danas nije da dnevnom redu

N1 Info petak, 21. april 2017.
Skupština Srbije nije prihvatila da u dnevni red uvrsti zahtev Demokratske stranke da se Maja Gojković smeni sa funkcije predsednice parlamenta.
Zahtev DS-a da se po hitnom postupku razmatra njeno razrešenje potpisala su 32 poslanika opozicije, ali zahetv nije uvršten u dnevni red jer je za to glasalo samo 13 poslanika. Maja Gojković je ranije najavila da će o tom zahtevu... »

Skupština Srbije: Čanak zamenio Mariniku Tepić, usvojeni sporazumi

Blic petak, 21. april 2017.
Bivša funkcionerka LSV, a sada samostalna poslanica Marinika Tepić, smenjena je danas sa funkcije predsednice Odbora za evropske integracije, a na njeno mesto postavljen je njen bivši šef Nenad Čanak (LSV).
On je Tepićevu zamenio i u ovom, ali i u svim ostalim odborima gde je bila član ili zamenik člana. Osim nje, razrešen je i Goran Čabradi iz Zelene stranke, koji je napustio poslanički klub LSV, pošto je u njega ušao lider LDP... »

Za smenu Maje Gojković glasalo manje poslanika nego što je tu smenu tražilo

Blic petak, 21. april 2017.
Skupština Srbije nije prihvatila predlog grupe opozicionih poslanika na čelu sa DS da na dnevni red sednice, koja je počela danas, bude stavljen i predlog o smeni predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković.
Zanimljivo je da su predlog za njeno razrešenje podnela 32 poslanika, a da je za raspravu o njemu glasalo njih 13, što je mnogo manje od broja potpisnika inicijative. Predlog demokrata, koje su podržali drugi poslanici opozicije,... »

Usvojeno više međunarodnih sporazuma i protokola

Beta petak, 21. april 2017.
Poslanici Skupštine Srbije usvojili su danas više medjunarodnih sporazuma i protokola iz oblasti obrazovanja, policijske saradnje i kulture, konstatovana je ostavka  zaštitnika gradjana i razrešeni su članovi odbora koji su napustili stranke. Poslanici su usvojili Sporazum o učešću u... »

U Skupštini danas glasanje i nova sednica

Press petak, 21. april 2017.
Poslanici Skupštine Srbije danas će glasati o više međunarodnih sporazuma i o prestanku funkcije zaštitnika građana Saše Jankovića.
Foto:B92.net Zatim će početi nova sednica. Poslanici će glasati o izmenama članova i zamenika članova u nekoliko skupštinskih odbora, odnosno o predlogu pokreta Dosta je bilo da u tim telima zameni tri poslanika koji su napustili... »

Čanak umesto Marinike Tepić u "evropskom odboru"

B92 petak, 21. april 2017.
B92: Čanak umesto Marinike Tepić u "evropskom odboru"
Beograd -- Skupština Srbije razrešila je bivšu funkcionerku LSV Mariniku Tepić i tri bivša člana pokreta DJB sa mesta članova i zamenika članova skupštinskih odbora.
Mariniku Tepić u odborima u kojima je bila član ili zamenik člana, zamenio je bivši šef Nenad Čanak. Marinika Tepić je inače bila na čelu Odbora za evropske integracije. Osim nje razrešen je i Goran Čabradi iz Zelene stranke koji... »

(Video) 13 za, 1 protiv: Za raspravu o smeni Maje Gojković glasalo manje od broja potpisnika?!

Kurir petak, 21. april 2017.
BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije nisu prihvatili predlog da se o predlogu za razrešenje predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković raspravlja po hitnom postupku.
Inicijativu za njeno razrešenje podnela su 32 poslanika, a za raspravu po hitnom postupku je glasalo 13 - manje od broja potpisnika inicijative. SKUPŠTINA, PORANILI POSLANICI: Smena Maje Gojković nije ušla na dnevni red, danas i... »

Marinika Tepić se priključila Novoj stranci

Večernje novosti petak, 21. april 2017.
Narodna poslanica Marinika Tepić pristupila je Novoj stranci Zorana Živkovića, objavila je sinoć ta stranka
Narodna poslanica Marinika Tepić pristupila je Novoj stranci Zorana Živkovića, objavila je sinoć ta stranka. Na Tviter nalogu Nove stranke je, uz vest o pristupanju Tepićeve, postavljena i njena fotografija sa Živkovićam. Marinka... »

Razrešeni članovi skupštinskih odbora koji su napustili stranke

Beta petak, 21. april 2017.
Skupština Srbije razrešila je danas bivšu funkcionerku Lige socijaldemokrata Vojvodine Mariniku Tepić i tri bivša člana pokreta Dosta je bilo sa mesta članova i zamenika članova skupštinskih odbora. Mariniku Tepić u odborima u kojima je bila član ili zamenik člana, zamenio je bivši šef Nenad Čanak.... »

Čanak umesto Tepić u "evropskom odboru"

RTV petak, 21. april 2017.
RTV: Čanak umesto Tepić u "evropskom odboru"
BEOGRAD - Lider LSV Nenad Čanak biće novi član parlamentarnog Odbora za evropske integracije, umesto Marinike Tepić, koja je krajem januara istupila iz LSV i poslaničkog kluba te stranke, i priključila se izbornom štabu Saše Jankovića, a juče je pristupila Novoj stranci Zorana Živkovića.
Skupština Srbije usvojila je danas izmene odluka o izboru članova i zamenika članova odbora, kojim su članstva u tim telima razrešeni poslanici koji su napustili poslaničke grupe LSV i DJB u parlamentu i umesto njih izabrani... »

U Skupštini danas glasanje i nova sednica

B92 petak, 21. april 2017.
B92: U Skupštini danas glasanje i nova sednica
Beograd -- Poslanici Skupštine Srbije danas će glasati o više međunarodnih sporazuma i o prestanku funkcije zaštitnika građana Saše Jankovića.
Zatim će početi nova sednica. Poslanici će glasati o izmenama članova i zamenika članova u nekoliko skupštinskih odbora, odnosno o predlogu pokreta Dosta je bilo da u tim telima zameni tri poslanika koji su napustili DJB. Pokret... »

Marinka Tepić se priključila Novoj stranci

Blic petak, 21. april 2017.
Narodna poslanica Marinika Tepić pristupila je Novoj stranci Zorana Živkovića, objavila je danas ta stranka.
Dobili smo ogromno pojačanje - narodnu poslanicu @MarinikaTepic. Želimo joj dobrodošlicu i radujemo se budućim zajedničkim pobedama! pic.twitter.com/DJ2KCjyRr3— Nova stranka (@NovaStranka) April 20, 2017 Na Tviter nalogu Nove... »

Martinović: Naziru se poslanički klubovi Jeremića i Jankovića

Blic petak, 21. april 2017.
Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović je, pred kraj rasprave u Skupštini, rekao da mu se čini da je poslanička grupa Vuka Jeremića već formirana, a da se nazire i poslanicka grupa Saše Jankovića, za koju kaže da ne zna da li će biti formirana.
U raspravi u Skupštini Srbije o izmeni odluke o članovima skupštinskih odbora kojima se, na predlog LSV i DJB, razrešavaju članstva poslanici koji su istupili iz tih poslaničkih grupa, o krađi mandata i prekrajanju izborne volje... »

Vremenska prognoza - 16. decembar

RTS  pre 39 minuta  još 24 povezane

Odložen meč Čukarički - Crvena zvezda

Mozzart sport  pre 4 sata  još 30 povezanih

Nevreme i sneg odložili meč Zvezde i Čukaričkog

B92  pre 1 sat  još 15 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.