Arhiva » Vesti » RTV 21.04.2017

Čanak umesto Tepić u "evropskom odboru"

BEOGRAD - Lider LSV Nenad Čanak biće novi član parlamentarnog Odbora za evropske integracije, umesto Marinike Tepić, koja je krajem januara istupila iz LSV i poslaničkog kluba te stranke, i priključila se izbornom štabu Saše Jankovića, a juče je pristupila Novoj stranci Zorana Živkovića.

RTV petak, 21. april 2017.  |  Tanjug
RTV: Čanak umesto Tepić u "evropskom odboru"

Skupština Srbije usvojila je danas izmene odluka o izboru članova i zamenika članova odbora, kojim su članstva u tim telima razrešeni poslanici koji su napustili poslaničke grupe LSV i DJB u parlamentu i umesto njih izabrani novi.

Tepić je inače bila predsednica Odbora za evropske integracije, a posle njenog razrešenja, to skupštinsko telo biraće novog predsednika.

Usvajanjem izmene odluke, Čanak će, umesto Marinike Tepić, biti i zamenik člana u Odboru za prava deteta i član Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova.

Poslanik Goran Čabradi, koji je takođe napustio LSV, razrešen je članstva u Odboru za zaštitu životne sredine i u Odboru za prava deteta.

Skupstina je usvojila i izmenu odluke o izboru članova i zamenika članova odbora, na predlog DJB, po kojoj se članstva u šest odbora razrešavaju Jovan Jovanović, Aleksandra Čabraja i Sonja Pavlović.

Oni su ranije istupili iz DJB i poslaničkog kluba DJB u parlamentu i podržali predsedničku kandidaturu Saše Jankovića.

Umesto njih, član Odbora za spoljne poslove biće Jasmina Nikolić, Vladimir Đurić biće zamenik člana u Odboru za evropske integracije i u Odboru za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, a za člana Odbora za kulturu i informisanje izabrana je Tatjana Macura.

U Odboru za zaštitu životne sredine zamenik člana biće Ljupka Mihajlovska iz DJB.

Na predlog D JB, usvojena je i izmena odluke o utvrđivanju sastava stalnih delegacija Skupštine Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama, kojom je Jovan Jovanović razrešen sa mesta člana delelgacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope.

Umesto Jovanovića, u toj delegaciji biće Aleksandar Stevanović iz DJB.


Objavljeno na sajtu rtv.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2017 Netmark d.o.o.