Arhiva » Vesti » Blic 21.04.2017

Martinović: Naziru se poslanički klubovi Jeremića i Jankovića

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović je, pred kraj rasprave u Skupštini, rekao da mu se čini da je poslanička grupa Vuka Jeremića već formirana, a da se nazire i poslanicka grupa Saše Jankovića, za koju kaže da ne zna da li će biti formirana.

Blic petak, 21. april 2017.  |  Tanjug

U raspravi u Skupštini Srbije o izmeni odluke o članovima skupštinskih odbora kojima se, na predlog LSV i DJB, razrešavaju članstva poslanici koji su istupili iz tih poslaničkih grupa, o krađi mandata i prekrajanju izborne volje govorili su lider radikala Vojislav Šešelj i šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović koji kaže da je parlament postao “pijaca”.

Odgovarajući na te navode, Martinović je rekao da SNS nije ukrala nijedan glas niti jedan mandate, te da naprednjaci nisu ukrali mandat Marka Milenkovića koji je nedavno napustio SRS.

Martinović je naveo da je Milenković u ostavci na poslaničko mesto naveo da ne želi da bude u SRS i da ne želi da bude u poslaničkom klubu radikala jer se u toj stranci, kako navodi, ne cene rad i rezultati, već “Vjericine ulizice i poltroni”, misleći na poslanicu SRS Vjericu Radetu.

- “To što se neko junači, a na izborima je dobio 2,29 odsto ili nešto više od četiri odsto glasova, nemam ništa protiv, ali ono što su izneli ne stoji” - poručuje Martinović.

Martinović je, inače, rekao da niko iz Dveri i SRS nije pokraden.

- “Nijedan mandat ili glas vam niko nije ukrao. Stavite prst na čelo i razmislite kakvu ste kampanju vodili… Kakvu ste kampanju vodili, toliko ste glasova dobili - poručio im je Martinović.

Kada je reč o članstvu u skupštinskim odborima, Martinović kaže da su o tome obavljene konsultacije sa svim šefovima poslaničkih grupa, među kojima je bilo i onih koji nisu želeli da dođu pa su slali svoje predstavnike.

Pročitajte još:

Razmotreni sporazumi, rasprava o izmeni članova u odborima

SKUPŠTINA GRADA Balši Božoviću dve opomene i oduzimanje reči ZBOG FANTOMKE

Skupština grada o toplovodu od 28 km, uređenju "Vinče" i spomenicima Gagarinu i Sibinjaninu Janku

Ne stoje, kaže, kritike da nisu bili pozivani na razgovor, primetivši da je bilo i “ucena” za mesto predsednika Odbora za kontrolu službi bezbednosti, na koje SNS, ističe, ne pristaje.

- “Što se tiče druge poslaničke grupe koja optužuje SNS da krade glasove ili mandate, oni su dobili mesto predsednika Odbora za dijasporu. Da li je to nebitan odbor, ne znam, mislim da su svi važni. U ime SNS hoću da kažem, niko ovde nije pokraden, oštećen, ničiji mandat ili glas nismo ukrali” - poručio je Martinović.

Kako je naveo, od 1990. godine se nije desilo da neko na izborima osvoji više od dva miliona glasova, te da je normalno da naprednjaci kažu da su ponosni na rezultata Aleksandra Vučića.

- “Šta to znači, da SNS treba da služi nekom kao vreća za udaranje? Naravno da nismo vreća za udaranje. Normalno je da kažemo da smo ponosni na činjenicu da je budući predsednik Aleksandar Vučić” - rekao je Martinović i retorički upitao kakva bi nas budućnost čekala da su pobedili oni koji govore jezikom psovki i uvreda.

Povodom pozivanja da RIK ne proglasi konačne rezulatate predsedničkih izbora, Martinović kaže da RIK ne bira predsednika Srbije, te da u slučaju da Komisija ne utvrdi konačne rezultate, to može da učini Upravni sud.

Posle burne rasprave, predsednica parlamenta Maja Gojković odredila je petominutnu pazu, navodeći da je ona na radnom mestu, te da trpi mobing, a da pojedini poslanici žele da obesmisle Poslovnik i predlaganje i usvajanje dnevnog reda.

- “Kada ga i usvojimo, priča ko šta hoće - navela je Gojković.

Rasprava je ubrzo potom i završena, a Skupština će sutra u 9.30 glasati o izmenama odluka o izboru članova odbora kao i o potvrđivanju 12 međunarodnih sporazuma.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2017 Netmark d.o.o.