Arhiva » Vesti » Blic 21.04.2017

Za smenu Maje Gojković glasalo manje poslanika nego što je tu smenu tražilo

Skupština Srbije nije prihvatila predlog grupe opozicionih poslanika na čelu sa DS da na dnevni red sednice, koja je počela danas, bude stavljen i predlog o smeni predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković.

Blic petak, 21. april 2017.  |  Lana Gedošević , Agencije ,

Zanimljivo je da su predlog za njeno razrešenje podnela 32 poslanika, a da je za raspravu o njemu glasalo njih 13, što je mnogo manje od broja potpisnika inicijative.

Predlog demokrata, koje su podržali drugi poslanici opozicije, bio je da se o smeni Gojkovićeve raspravlja danas po hitnom postupku.

DNEVNI RED USVAJALI 3 SATA Gojković najavila posebnu sednicu o svojoj smeni, poslanicima se u skupštini pridružili i ministri

Gojković: Poslanici biraju i smenjuju predsednika parlamenta, ali o tome NE MOŽE DANAS

Za razliku od ove, druga inicijativa za smenu predsednice parlamenta, na čijem čelu je Pokret DJB, podneta je u redovnom postupku i sva je prilika da će se o njoj raspravljati na nekoj od narednih sednica.

Tako je bar pre nekoliko dana najavila sama Gojkovićeva, koja je rekla da će posebnu sednicu sa ovom temom zakazati uskoro, ali da ona neće biti održana pre 29. aprila. Gojkovićeva je kazala i da ona neće precedavati tom sednicom jer želi da učestvuje u raspravi, već da će je voditi neko od njenih zamenika.

POSLANICI DANAS U KLUPAMA Glavna tema smena Maje Gojković, ali opozicija ni oko toga NIJE USPELA DA SE DOGOVORI

Skupština Srbije je danas započela novu sednicu, na čijem su dnevnom redu predlozi zakona o biomedicinski potpomognutoj oplodnji i o transfuzijskoj medicini, a u toku je utvrđivanje dnevnog reda. Opozicija je predložila više od 60 izmena i dopuna zakona i predloga za dnevi red, ali se oni mahom odbijaju.

Skupština Srbije jutros je glasanjem završila prvu sednicu prolećnog zasedanja, započetu u martu, kada je potvrdila više međunarodnih sporazuma, među kojima su i oni o policijskoj saradnji, o podsticanju i zaštiti ulaganja, eliminaciji nezakonite trgovine duvanskim proizvodima, klimatskim promenama, plovidbi Tisom, kao i sporazumi iz oblasti obrazovanja i kulture.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Skupština Srbije DS

©2017 Netmark d.o.o.