Arhiva » Vesti » Blic 21.04.2017

Skupština Srbije: Čanak zamenio Mariniku Tepić, usvojeni sporazumi

Bivša funkcionerka LSV, a sada samostalna poslanica Marinika Tepić, smenjena je danas sa funkcije predsednice Odbora za evropske integracije, a na njeno mesto postavljen je njen bivši šef Nenad Čanak (LSV).

Blic petak, 21. april 2017.  |  Lana Gedošević , Agencije ,

On je Tepićevu zamenio i u ovom, ali i u svim ostalim odborima gde je bila član ili zamenik člana. Osim nje, razrešen je i Goran Čabradi iz Zelene stranke, koji je napustio poslanički klub LSV, pošto je u njega ušao lider LDP Čedomir Jovanović.

DNEVNI RED USVAJALI 3 SATA Gojković najavila posebnu sednicu o svojoj smeni, poslanicima se u skupštini pridružili i ministri

Za SMENU MAJE GOJKOVIĆ glasalo manje poslanika nego što je tu smenu tražilo

Ovakvu odluku jutros je donela Skupština Srbije, koja je glasala i za te smene, ali i za smenu tri bivša člana Pokreta Dosta je bilo (DJB) sa mesta članova i zamenika članova skupštinskih odbora.

Na ovaj način razrešeni su Jovan Jovanović, Aleksandra Čabraja i Sonja Pavlović, koji su krajem februara napustili DJB. Jovanović od danas više nije član ni stalne delegacije Skupštine Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama, a umesto njena na tom mestu ubuduće će biti Aleksandar Stevanović.

Konstatovana ostavka Saše Jankovića na mestu ombudsmana

Poslanici su danas potvrdili i ostavku sada već bivšeg zaštitnika građana Saše Jankovića.

Skupština Srbije je sinoć završila raspravu, a danas usvojila više međunarodnih sporazuma i protokola iz oblasti obrazovanja, policijske saradnje i kulture.

Poslanici su usvojili Sporazum o učešću u Srednjoevropskom programu univerzitetske razmene (CEEPUS III), Sporazuma Vlade Srbije i ostalih članica Inicijative za reformu obrazovanja u jugoistočnoj Evropi, Protokol o eliminaciji nezakonite trgovine duvanskim proizvodima, a potvrđeni su i sporazumi vlada Srbije i Poljske o saradnji u borbi protiv organizovanog i drugih vidova kriminala, vlada Srbije i Nemačke o saradnji u oblasti bezbednosti i vlada Srbije i Bugarske o policijskoj saradnji.

Jutros je usvojen i sporazum vlada Srbije i Češke o saradnji u oblasti kulture, obrazovanja, nauke, omladine i sporta, a potvrđen je i Sporazum vlada Srbije i Mađarske o plovidbi rekom Tisom, zatim sporazumi vlade Srbije i Katara o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja, Srbije i Rumunije o socijalnoj sigurnosti, Doha amandman na Kjoto protokol uz Okvirnu konvenciju Ujedinjenih nacija o promeni klime kao i Konvencija o Evropskom šumarskom institutu.

Gojković: Poslanici biraju i smenjuju predsednika parlamenta, ali o tome NE MOŽE DANAS

Druga sednica prolećnog zasedanja Skupštine Srbije počela je danas, a na dnevnom redu su zakoni o biomedicinski potpomognutoj oplodnji i o transfuzijskoj medicini.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2017 Netmark d.o.o.