Ekonomija arhiva vesti 20.08.2017

"Gradnja auto-puteva nije garancija napretka"

Vesti online 20.08.2017
Sama izgradnja autoputeva i infrastrukture nije garancija prosperiteta, već se pravi efekti i radna mesta vide tek nakon završetka realizacije tih projekata. Pozitivni efekti ne postoje u primarnoj fazi izgradnje, već prave efekte raste na radna mesta… »

Suša upropastila godinu ratarima

N1 Info 20.08.2017
Privredni rast zavisi od poljoprivrede, što znači da će štete od suše uticati na usporavanje ekonomije. Država je procenila da će rod kukuruza ove godine biti manji za oko 3,5 miliona tona odnosno kada se prevede u novac, paori će biti "kraći" za… »

"Arhiv APR dnevno poseti 60 građana Srbije"

B92 20.08.2017
Beograd -- Agenciji za privredne registre godišnje se za pomoć obrati više od 12.000 građana . Građanima je potrebna pomoć kako bi iz agencijske arhive dobili podatke neophodne za ostvarivanje prava u poslovnom i pravnom prometu, odnosno regulisali… »

Komisija za hartije od vrednosti odbacila zahtev Napred Razvoja za preuzimanje preduzeća Energoprojekt Entel

Ekapija 20.08.2017
(Foto: PureSolution/shutterstock.com) Komisija za hartije od vrednosti odbacila je u četvrtak, 17. avgusta 2017. godine, zahtev ponuđača Napred Razvoj za odobrenje objavljivanja ponude za preuzimanje akcija kompanije Energoprojekt Entel. U… »

Razvodi u opoziciji jačaju SNS pred beogradske izbore

Nova ekonomija 20.08.2017
Nakon raskida saradnje između Saše Jankovića i Dragana Šutanovca sve su manje šanse da opozicija zajedno nastupi na beogradskim izborima naredne godine. Da li to u startu daje nedostižnu prednost strankama vladajuće koalicije ili će, bez obzira na… »

Peronska karta u Beogradu 180, a u Nišu 300 dinara

Politika 20.08.2017
Usluga koju plaćaju svi, bez obzira na to da li putuju ili samo prate putnike, plaća se navodno zbog bezbednosti, jer su peroni mesta povećanog rizika. Peronska karta na Beogradskoj autobuskoj stanici košta 180 dinara i moraju da je plate svi, bez… »

Mogu li privatni investitori da reše problem parking mesta u Beogradu - Grad nudi partnerstvo i građanima

Ekapija 20.08.2017
(Foto: chaoss/shutterstock.com) Broj parking mesta u Beogradu i da li ih ima dovoljno nepresušna je tema stanovnika prestonice. Prema nekim podacima, broj registrovanih vozila u Beogradu od 2000. godine do danas uvećan je za 40%, ali o tome koliko mesta… »

Brnabić:Važno što je pokrenuta debata o pitanju Kosova

Studio B 20.08.2017
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić smatra da je važno što je debata i dijalog oko pitanja Kosova pokrenut i da je to hrabar i odgovoran potez predsednika Srbije.Spremni projekti koji će povećati privredni rast. FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr… »

Dizelaši neće brzo otići u istoriju

Dnevnik 20.08.2017
NOVI SAD: Da li će s puteva u najrazvijenijim zemljama Evropske unije za manje od desetgodina nestati automobili na benzin i dizel ili je to još uvek samo zamisao, videće se. Ipak, u pojedinim evropskim zemljama se zbog smanjenja emisije štetnih… »

Er Berlin izazvao žestoku „vazdušnu“ bitku

BizLife 20.08.2017
Foto: AirBerlin Stečaj Er Berlina (Air Berlin) izazvao je žestoku borbu vazduhoplovnih kompanija oko imovine te druge po veličini nemačke aviokompanije, posebno za izuzetno vredna prava sletanja. O silini bitke dovoljno govori i izjava čelnika… »