Ekonomija arhiva vesti 20.08.2017

Poljoprivrednici se plaše "rupa u zakonu"

RTV 20.08.2017
NOVI SAD - Na vanrednoj sednici republičkog parlamenta zakazanoj za četvrtak, na dnevnom redu biće predložene izmene i dopune Zakona o poljoprivrednom zemljištu, koje će stranim državljanima ograničiti kupovinu zemlje. Izmene i dopune Zakona o… »

Radnici Goše „iznenadili“ državu

BizLife 20.08.2017
Foto: YouTube Povodom najave radnika Goše da će u utorak protestovati ispred Vlade Srbije, Ministarstvo privrede saopštilo da je „veoma iznenađeno“ i da „protesti radnika nisu rešenje“. Ministarstvo privrede veoma je iznenađeno najavom… »

Dobro čitajte šta piše na računu: Evo u kojim slučajevima ne možete da zamenite robu

Blic 20.08.2017
Zamena robe i tik po kupovini, baš kako je kupljena, tretira se kao pogodnost, te prodavac ima pravo da je odbije. Nova majica, za koju ste nedugo po kupovini shvatili da vam je potrebna za broj veća, neće biti zamenjena zbog jedne stavke na računu… »

Brnabić: Ne znam šta više možemo da uradimo za Gošu

N1 Info 20.08.2017
Povodom najave štrajkača "Goše" da će u utorak protestovati ispred Vlade Srbije, premijerka Ana Brnabić je rekla da je za ovu fabriku "Vlada učinila i više nego što je zakonski mogla da uradi". Podsetila da je fabrika "Goša" 2007. godine… »

Ministar zove: Ovo može doneti radna mesta

B92 20.08.2017
Beograd -- Domaća industrija zasnovana na inovacijama i informacionim tehnologijama može doneti nova radna mesta i podići konkurentnost Srbije. "To je industrija koja je namenjena izvozu, koja podiže našu konkurentnost kao države, i donosi nova… »

Zbog vremenskih nepogoda minus od milijardu EUR

B92 20.08.2017
Beograd -- Poljoprivredna proizvodnja će ove godine zbog mraza, grada i suše biti manja za 20 odsto ili za milijardu evra. To je rekao član Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu u Skupštini Srbije Miladin Ševarlić. On je za agenciju… »

Prihodi Alibabe nadmašili sva očekivanja

BizLife 20.08.2017
Foto: Beta/AP Vodeći kineski internet trgovac Alibaba objavio je da su mu prihodi u prvom kvartalu porasli za 56 posto, nadmašivši tako očekivanja analitičara u anketi Thomson Reutersa. Jedna od najvrednijih azijskih kompanija čija je deonica samo… »

Kolekcija od tridesetak sorti grožđa stvorena za sedam decenija

Dnevnik 20.08.2017
U godini kada se navršilo sedam decenija od osnivanja Instituta za vinogradarstvo i voćarstvo u Sremskim Karlovcima, koji je kasnije prerastao u Departman za voćarstvo, vinogradarstvo, hortikulturu i pejzažnu arhitekturu Poljoprivrednog fakulteta u… »

Za asfaltiranje i krpljenje izdvojeno 85 mil RSD

B92 20.08.2017
Prokuplje -- Opština Prokuplje od početka godine do danas izdvojila je 85 miliona dinara iz budžeta za razvoj infrastrukture, rekli su u lokalnoj samoupravi. Veliki deo sredstava utrošen je za asfaltiranje i krpljenje udarnih rupa u gradu dok je oko… »

Foto vest: Opljačkana prodavnica, ali to nije ono najinteresantnije

BizLife 20.08.2017
U ranim jutarnjim satima opljačkana je jedna manja prodavnica na naselju Medaković, tako što je razbijen prozor ulaznih vrata kako bi lopov ušao u radnju. Prema rečima prodavaca, pljačka se dogodila oko pet časova ujutro, a zbog alarma, provalnik… »