Izvor: Politika arhiva vesti 20.08.2017

Švedska odbila azil migrantkinji staroj 106 godina

Politika 20.08.2017
Stokholm - Švedska je odbila zahtev za azilom „najstarijoj migrantkinji na svetu” i naredila joj da se vrati u rodni Avganistan, javlja „Jutarnji list”. Bibihal Uzbeki (106) do Švedske je došla preko Irana, Turske, Grčke, a na svom teškom… »

Požar na Grenlandu traje već dve nedelje

Politika 20.08.2017
Nuk - Požar već dve nedelje bukti na Grenlandu, što je neuobičajeno za ;to arktičko ostrvo poznato po ledu, preneli su svetski mediji. Grenland uglavnom nije imao takve probleme, pa se čini da su požari na toj teritoriji istorijski i po površini… »

Zehofer povukao zahtev za ograničavanje broja izbeglica

Politika 20.08.2017
BERLIN - Premijer Bavarske Horst Zehofer, jedan od ključnih političkih saveznika nemačke kancelarke Angele Merkel, odustao je od zahteva za ograničavanje broja izbeglica koje Nemačka može da primi, čime je, uoči opštih izbora zakazanih za 24… »

U Sokobanji zabranjeno piti vodu sa javnih česama

Politika 20.08.2017
Sokobanja - Štab za vanredne situacije u opštini Sokobanja saopštio je da je zbog bakteriološke neispravnosti na snazi zabrana korišćenja vode za piće sa javnih česama. Na sednici štaba održanoj, kako se navodi u saopštenju, zbog javljanja… »

Zaboravljeni bunker JNA u Skopskoj Crnoj Gori

Politika 20.08.2017
Na jednom zidu u tunelu stoji i godina izgradnje - „1954 raboteno”, a meštani tvrde da su takozvanu „skrivnicu” gradili zatvorenici. Kumanovo - U Skopskoj Crnoj Gori, u šumi iznad sela Banjane, blizu manastira Svetog Ilije, skrivena drvećem i… »

Nisu svi isti

Politika 20.08.2017
Dok je prethodne sedmice inspektor niške policije pobrao lovorike zbog izuzetne humanosti, službenik Policijske stanice u Aleksincu završio u zatvoru zbog krađe. Niš – Dvojica pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije zaposlena u… »

Dva miligrama čiste smrti

Politika 20.08.2017
Više Amerikanaca umre od predoziranja drogom nego u saobraćajnim nesrećama. Emili Dej svakog dana barata smrtonosnim količinama narkotika. Ona radi za američku državnu agenciju za borbu protiv narkotika, DEA, i poznaje vrste droga koje nisu još ni… »

Ni pancir mu nije pomogao

Politika 20.08.2017
Dilaver Bojku, „balkanski kralj prostitucije”, kontrolisao je trgovinu devojkama iz Moldavije, Rumunije i Ukrajine u Makedoniju i na KiM, posedovao striptiz barove, hotele i plaže. – Profesionalni ubica ga je likvidirao jednim metkom u glavu. Pucao… »

Odrasla sam s osećajem da nemam domovinu

Politika 20.08.2017
Pred bioskopskom publikom u Srbiji, od 24. avgusta, naći će se britansko-indijski film „Kuća kraljevog namesnika” („Viceroy’s House”) britanske rediteljke indijskog porekla Gurinder Čade, poznate po vrlo dobrim filmovima „Badži na… »

Ambasadore, zar ja da Vam branim predsednika

Politika 20.08.2017
Ekselencijo, Da ne bi bilo zabune prvo da Vas upozorim da Vam se obraća novinar koji je protiv američke administracije, u listu „Politika”, a kasnije u drugim medijima, objavio najviše tekstova još od devedesetih godina prošlog veka, od početaka… »