Izvor: Politika arhiva vesti 20.08.2017

Četrdeset dobrovoljaca spasava životinje

Politika 20.08.2017
„Animal Rescue Serbia” funkcioniše u Beogradu, Nišu, Vršcu i Novom Sadu. - Na svaku akciju obično izlazi po troje ljudi – jedan spasava, drugi asistira, treći snima. Zbunjene mačke koje ne znaju da siđu sa krova ili drveta, psi zaglavljeni u… »

Kalemegdan – simbol ljubavi u Beogradu

Politika 20.08.2017
Beogradska tvrđava među fotografima važi za najromantičniju lokaciju u gradu na kojoj nastaju najlepše fotografije zaljubljenih parova. Đorđe Marjanović je pevao o njemu kao o najlepšem gradu sa nasmejanim ulicama. U pesmi Lole Novaković ima… »

Propada hram dečje knjige

Politika 20.08.2017
Za rešavanje problema oštećene fasade na kući Laze Lazarevića Biblioteka grada, koja je korisnik prostora i u kojoj se nalazi dečje odeljenje „Zmaj”, nikako da pronađe pomoć. Zovemo ih „android generacijama”, kritikujemo što su non-stop… »

Sudbina rukopisa „Gorskog vijenca” kao dobar triler

Politika 20.08.2017
Njegošev autograf putovao je kroz vreme, od Cetinja do Beča, pa do Beograda i opet do Cetinja. Rukopisi velikih književnih dela imaju čudesne sudbine i puteve u svetu, poput ljudskih, a potraga za Njegoševom rukom ispisanim „Gorskim vijencem”… »

Važan je kvalitet, a ne broj radova

Politika 20.08.2017
Neko deli svoje rezultate na više radova i objavljuje više puta pomalo… Ima i onih koji se dogovaraju po principu: ti dopiši mene, a ja ću tebe. I to vodi većoj plati na račun poštenih naučnika, a sve zbog besmisla neophodnosti velikog broja… »

Bokser za sve kategorije

Politika 20.08.2017
Prokuplje – Vladimir Milenković Pulje čitav život posvetio je najplemenitijoj sportskoj veštini, boksu, a jedinstven je po tome što je možda i jedini bokser u tadašnjoj Jugoslaviji i šire koji je boksovao u svih 11 amaterskih kategorija od muva… »

Od Mačkara do Egzita i Guče

Politika 20.08.2017
Tek što se završila Guča, počeo je „Bir fest”. Domaći i strani turisti u velikom broju hrle na širom sveta poznat „Egzit”, ali su česti gosti i manje poznatih manifestacija poput raznih fijakerijada, grožđenbala ili festivala fića. Prema… »

Pivski gulaš začinjen muzikom

Politika 20.08.2017
Na mapi provoda kome nema premca ucrtan je „Beogradski festival piva”. Poljana na Ušću i sinoć je bila kao mravinjak. „Da popijem, a da ostanem trezan, tako su naštimane cene piva”, komentarisao je Milutin Pantelić, informatičar koji je s… »

Ni ulova, ni života u Nadeli

Politika 20.08.2017
Starčevo – Lep dan na reci Nadela, četrdesetak malih pecaroša, podmladak istoimenog udruženja sportskih ribolovaca, prazne udice, tužna lica i razočaranost, koju nisu mogli da ublaže ni pripremljeni pokloni za najuspešnije. Na reci koja teče 84… »

Sa unutrašnjim podelama u Evropu

Politika 20.08.2017
Imenovanje ovogodišnjih selektora je prošlo bez konkursa i objašnjenja o promenama, ali ne i bez spornih pitanja. – Zašto je državna prvakinja Adela Velikić izostavljena iz reprezentacije za Evropsko prvenstvo. Uskoro će se navršiti dve godine… »