Izvor: Dnevnik arhiva vesti 03.09.2017

Mladić teško povređen u Zemunu

Dnevnik 03.09.2017
BEOGRAD: Mladić starosti oko 24 godine u svojstvu pešaka teže je povređen u Zemunu nešto posle 2:30 časova, nakon čega je prevežen u KBC „Zemun“, gde su mu konstatovane povrede glave i potres mozga. Na zrenjaninskom putu posle skretanja za… »

Beker na Tviteru čestitao Đokoviću rođenje ćerke

Dnevnik 03.09.2017
BEOGRAD: Bivši trener Novaka Đokovića Boris Beker čestitao je na Tviteru srpskom teniseru i njegovoj supruzi rođenje ćerke, prenosi AP. Sjajne vesti od Jelene /Novaka', napisao je Beker na ovoj društvenoj mreži. Đoković i njegova supruga Jelena… »

Do kraja godine podaci iz matičnih knjiga u registru

Dnevnik 03.09.2017
BEOGRAD: Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić najavio je da je u planu da do kraja godine sve lokalne samouprave završe proces prepisa podataka iz matičnih knjiga u Centralni registar, koji će, zahvaljujući saradnji sa… »

Merkel: Turskoj nije mesto u EU, tražiću prekid pregovora

Dnevnik 03.09.2017
BERLIN: Nemačka kancelarka Angela Merkel, iz redova demohrišćana, rekla je večeras u predizbornom TV duelu sa svojim protivkandidatom iz redova socijaldemokrata, Martinom Šulcom, da Turska ne bi trebalo da postane članica EU i da će tražiti od… »

Stojanović: Nema razloga za protestnu vožnju prevoznika

Dnevnik 03.09.2017
BEOGRAD: Primedbe Udruženja prevoznika tereta "Međunarodni transport" ne stoje i ne postoji nijedan razlog za njihov protest, kaže pomoćnik ministra za drumski saobraćaj Saša Stojanović. Naime, to Udruženje najavilo je za četvrtak protestnu… »

Video: Amerikanci ušli u rusku misiju; Rusi najavili reciprocitet

Dnevnik 03.09.2017
VAŠINGTON: Vlasti SAD preuzele su sinoć kontrolu nad zgradom ruske trgovinske misije u Vašingtonu, javlja dopisnik agencije Tass i dodaje da su američki stražari postali u zgradu. Šef ruske trgovinske misije u prestonici SAD Aleksandar Stadnik… »

Abot: Šteta od Harvija između 150 i 180 milijardi dolara

Dnevnik 03.09.2017
HJUSTON: Guverner Teksasa Greg Abot izjavio je danas da se šteta od uragana Harvija procenjuje na sumu između 150 i 180 milijardi dolara. "Geografska oblast i stanovništvo pogođeno ovim užasnim uraganom i poplavama su mnogo veći od onih pogođenih… »

Marković: Ne treba kukati zbog Kosova, već razgovarati

Dnevnik 03.09.2017
BEOGRAD: Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma smatra da za Kosovo ne postoji drugo rešenje već da se o njemu razgovara i unutar nas samih, kao i sa Albancima. Ceo svet zna da nam je Kosovo oteto, ali sada bi najgora varijanta bila da sedimo i… »

Đukić Dejanović: Veća prava za majke sa sela

Dnevnik 03.09.2017
BEOGRAD: Novi Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom trebalo bi da izjednači prava majki koje žive na selu i rade u poljoprivredi, a koje do sada nisu imale nadoknadu za vreme porodiljskog bolovanja i druga prava koja imaju zaposlene majke u… »

Aca Lukas osuđen uslovno zbog prebijanja supruge

Dnevnik 03.09.2017
BEOGRAD: Pevač Aleksandar Vuksanović, poznatiji kao Aca Lukas, osuđen je danas, prema sporazumu sa tužilaštvom, na uslovnu kaznu od 10 meseci zatvora sa rokom provere od tri godine zbog prebijanja supruge Sonje odnosno zbog krivičnog dela nasilje u… »