Izvor: RTS arhiva vesti 03.09.2017

Iranska TV: Špijunskim letelicama SAD dva upozorenja

RTS 03.09.2017
Iranska televizija na arapskom jeziku "Al Alam" objavila je da je protivvazdušna odbrana Irana za poslednjih šest meseci uputila dva upozorenja američkim špijunskim letelicama koje su se približile iranskom vazdušnom prostoru, prenosi AP. Na sajtu… »

Novi propisi za više beba, veća prava za majke sa sela

RTS 03.09.2017
Majke koje žive na selu i rade u poljoprivredi do sada nisu imale nadoknadu za vreme porodiljskog bolovanja i druga prava koja imaju zaposlene majke u Srbiji. Novi Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom trebalo bi to da promeni i izjednači ih… »

Vremeplov (3. septembar 2017)

RTS 03.09.2017
Evropski dan jevrejske kulture (prva nedelja u septembru). Nacionalni praznik San Marina i Katara. 1658. - Umro Oliver Kromvel, engleski političar i državnik, vođa engleske građanske revolucije (Hantingdon, 25. 04. 1599 - London, 03. 09. 1658) 1806. -… »

Matis zapretio Pjongjangu "vojnim odgovorom velikih razmera"

RTS 03.09.2017
Šef Pentagona Džejms Matis zapretio je "vojnim odgovorom velikih razmera" na bilo kakav eventualni napad na SAD ili njihove saveznike nakon što je Severna Koreja izvela do sada najjaču nuklearnu probu. "Bilo kakva pretnja po SAD ili američke… »

Pevač Aleksandar Vuksanović osuđen uslovno zbog prebijanja supruge

RTS 03.09.2017
Pevač Aleksandar Vuksanović, poznatiji kao Aca Lukas, osuđen je danas, prema sporazumu sa tužilaštvom, na uslovnu kaznu od 10 meseci zatvora sa rokom provere od tri godine zbog prebijanja supruge, odnosno zbog krivičnog dela nasilje u porodici… »

Francuska, 450 vatrogasaca se bori s ogromnim šumskim požarom

RTS 03.09.2017
Na jugoistoku Francuske izbio je šumski požar i progutao 430 hektara u blizini urbanog područja, a 450 vatrogasaca koji se bore sa vatrom koju lokalni stanovnici opisuju kao "ogromnu i impresivnu" zatražili su pojačanje iz susednih oblasti. AFP… »

Verski turizam – belo zlato Saudijske Arabije

RTS 03.09.2017
Saudijska Arabija se, u vreme kada cene nafte padaju, okreće drugom izvoru – verskom turizmu koji donosi milijarde dolara tokom godišnjeg muslimanskog hodočašća čiji je pustinjska kraljevina domaćin. Prodavnice se nižu duž puta za Veliku… »

Stejt department: Nije tačno da smo pretili razbijanjem vrata

RTS 03.09.2017
Neimenovani visoki zvaničnik Stejt departmenta izjavio je da nije tačna tvrdnja Moskve da su američki zvaničnici, prilikom preuzimanja kontrole nad tri ruska diplomatska objekta u SAD, pretili da će "razbiti ulazna vrata" u jednom od njih i da je FBI… »

"Al Džazira" ukinula komentare

RTS 03.09.2017
Portal katarske televizije "Al Džazira" ukinuo je početkom septembra mogućnost komentarisanja sadržaja na sajtu jer su se, kako navode, pojavili oni koji su pod pseudonimima širili rasizam, mržnju i sektaštvo. U saopštenju objavljenom na sajtu, Al… »

Šef katalonske vlade ne želi da zbog referenduma napusti funkciju

RTS 03.09.2017
Karles Pudždemon je poručio da su okolnosti pod kojima neko prestaje da bude šef regionalne katalonske vlade uređene statutom o autonomiji Katalonije. Predsednik vlade Katalonije Karles Pudždemon izjavio je da ne bi prihvatio da napusti funkciju… »