Izvor: Mondo arhiva vesti 11.09.2017

"U Haradinajevoj vladi zbog boljeg života Srba"

Mondo 11.09.2017
Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je večeras da je Srpska lista odlučila da uđe u Vladu Kosova samo da bi se "institucionalno borila za bolji život Srba na Kosovu". Foto: youtube/screenshot Rakić je za beogradsku televiziju Pink rekao da… »

U Interu se zadržao 85 dana, u Palasu još kraće

Mondo 11.09.2017
Holandski menadžer tokom dana će dobiti otkaz u Londonu, a već je poznato ko će ga naslediti. Foto: Martin Rickett/PA via AP Frank De Bur (47) i Kristal Palas, prosto, nisu uspeli. Mladi holandski trener preuzeo je ekipu koja je prošle sezone pod… »

Vlada nije raspravljala o garancijama za Mladića

Mondo 11.09.2017
Na sednici Vlade još nije bilo reči o davanju garancija za privremeno puštanje bivšeg komadanta VRS Ratka Mladića iz pritvora Haškog tribunala. Foto: Serge Ligtenberg/Guliver/Getty Images Ratko Mladić u haškoj sudnici Potpredsednica Vlade Srbije… »

Sudar vozova u Švajcarskoj, više od 30 povređenih!

Mondo 11.09.2017
Dva putnička voza sudarila su se u blizini sela Andermat u Švajcarskoj. Foto: Screenshot, youtube U nesreći je povređeno oko 30 osoba, javlja Rojters. Policija nije saopštila koji je stepen povreda putnika, ali navodi da su lekarske ekipe na terenu… »

Nekoliko korisnih informacija o Ligi šampiona

Mondo 11.09.2017
Koliko je naših igrača licencirano, ko s kim igra, ko je favorit, koliko može da se zaradi, ko je povređen, ko rovit, a ko suspendovan, gde sudi Mažić, koliko je ko osvojio titula, gde će utakmice biti prenošene... Reprizom četvrtfinala iz… »

Preminuo Petar Lazić, autor Indeksovog pozorišta

Mondo 11.09.2017
Poznati srpski književnik, novinar, publicista i univerzitetski profesor, Petar Lazić, preminuo je u 57. godini. Foto: youtube/screenshot Petar Lazić Lazić je rođen 25. septembra 1960. u Kosjeriću, a živeo je i radio u Beogradu. Važio je za jednog… »

Upozorenje: Aflatoksin vreba iz kukuruza

Mondo 11.09.2017
V.d. direktorka Uprave za veterinu Srbije, Emina Milakara, rekla je danas da se očekuje da zbog suše ove godine bude povećan sadržaj aflatoksina u kukuruzu. Foto: FOTO TANJUG / DUŠAN ANIČIĆ Ona je na sednici Odbora Skupštne Srbije za poljoprivredu… »

SRS i DJB: Završni čin izdaje Srba na Kosmetu

Mondo 11.09.2017
Srpska radikalna stranka (SRS) i pokret Dosta je bilo najoštrije su danas osudili odluku da poslanici Srpske liste na Kosovu podrže vladu Ramuša Haradinaja. Foto: Mondo/ Goran Sivački Srpska radikalna stranka i pokret Dosta je bilo oglasili su se… »

Alegri: Liga šampiona nije cilj, već san!

Mondo 11.09.2017
"Da biste ostvarili taj san morate da radite mnogo godina i da razvijete određeni vid mentalnog pristupa", smatra trener Juventusa. Foto: Guliver/Getty Images/Giuseppe Bellini Trener fudbalera Juventusa, Masimilijano Alegri, smatra da osvajanje Lige… »

Za Deklaraciju o Srbima SANU niko ništa nije pitao

Mondo 11.09.2017
Srpska akademija nauka i umetnosti (SANU) nije dobila poziv da učestvuje u pisanju Deklaracije o opstanku srpske nacije, projekat vlada Srbije i Srpske. Foto: Beta/Srpska akademija nauka i umetnosti Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU)… »