Izvor: Politika arhiva vesti 11.09.2017

Putin se slaže sa slanjem plavih šlemova na istok Ukrajine

Politika 11.09.2017
Moskva - Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da podržava raspoređivanje mirovnih snaga UN da štite posmatrače OEBS-a na celom pobunjeničkom istoku Ukrajine, a ne samo na demarkacionoj liniji kako je ranije rečeno. Takvo raspoređivanje snaga… »

Kostić: SANU nije pozvana da učestvuje u pisanju Deklaracije o opstanku nacije

Politika 11.09.2017
Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimir Kostić izjavio je danas da ta institucija nije dobila poziv da učestvuje u pisanju Deklaracije o opstanku srpske nacije koja bi po najavama rukovodstava Srbije i Republike Srpske, trebalo da… »

Supruga lidera Severne Koreje posle više meseci u javnosti

Politika 11.09.2017
NjUJORK – Supruga severnokorejskog predsednika Kim Džong Una pojavila se na proslavi u Pjongjangu, organizovanoj povodom uspešnog testiranja hidrogenske bombe, preneo je portal News.com.au. S obzirom na to da se retko viđa pored svog supruga… »

Frankfurt: Nakon lažne uzbune, suzavac na aerodromu?

Politika 11.09.2017
FRANKFURT – Na frankurtskom aerodromu danas je, prema navodima korisnika društvenih mreža i medija, šest osoba lekarski zbrinuto nakon navodnog puštanja suzavca, a posle intervencije vatrogasaca nastavljen je prijem putnika na terminalu. Ove… »

Grčka uvodi porez na noćenje

Politika 11.09.2017
Od 1. januara 2018. godine turisti će smeštaj u privatnim apartmanima plaćati 0,5 evra po noćenju, ali će oni koji borave u hotelima morati da izdvoje znatno više. Krizu u Grčkoj će od sledeće godine osetiti i turisti iz Srbije. U borbi protiv… »

Sprečen šverc oko 1.500 boksova cigareta u Rumuniju

Politika 11.09.2017
Carinici su na graničnom prelazu Srpska Crnja, na izlazu iz zemlje, sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 1500 boksova neprijavljenih cigareta marki ''Marble'' i ''Ashima'' bez akciznih markica, saopšteno je iz Uprave carina. Slučaj je otkriven kada… »

Većina glasova vladajućoj koaliciji na parlamentarnim izborima u Norveškoj

Politika 11.09.2017
OSLO - Norveškoj vladajućoj koaliciji konzervativaca i naprednjaka i njihovim saveznicima, dvema manjim partijama desnog centra, najverovatnije će pripasti 88 mesta u 169-članom parlamentu, saopštio je norveški Izborni direktorat, na osnovu… »

Zorana Mihajlović i Marina Maljković o razvoju ženskog sporta

Politika 11.09.2017
Podrška razvoju ženskog sporta i ohrabrivanje devojčica i žena da se bave sportom bila je tema današnjeg sastanka potpredsednice Vlade i predsednice Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorane Mihajlović sa Marinom Maljković, proslavljenom… »

PKB rasprodaje zemljište dok čeka privatizaciju

Politika 11.09.2017
Investitorima ponuđeno oko pet hektara po početnoj ceni od oko 2,7 miliona evra u Kovilovu i Borči. Dok se čeka da Ministarstvo privrede konačno odluči o modelu po kome će biti privatizovan PKB ova korporacija rasprodaje zemljište i imovinu na… »

Napad ID na Sinaju, poginulo 18 policajaca

Politika 11.09.2017
Kairo - Najmanje 18 policajaca je poginulo, a sedam je povređeno kada su pripadnici ekstremističke Islamske države presreli policijski konvoj na Sinaju, saopštili su egipatski zvaničnici. Prema navodima policijskih i vojnih zvaničnika, bombe… »