Izvor: Politika arhiva vesti 11.09.2017

Američki ambasador dobrovoljni davalac krvi

Politika 11.09.2017
Ambasador SAD Kajl Skot učestvovao je danas u akciji dobrovoljnog davanja krvi u znak sećanja na žrtve terorističkih napada na SAD 11. septembra 2001. godine. „Akcija dobrovoljnog davanja krvi je način da SAD uzvrate solidarnost svima u svetu koji… »

Los Anđeles dobija robnu kuću bez - robe

Politika 11.09.2017
Sijetl - Američka trgovinska firma „Nordstrom” otvoriće idućeg meseca u Los Anđelesu robnu kuću bez i jednog jedinog komada robe. Ta firma iz Sijetla koja ima lanac robnih kuća sa skupom i luksuznom odećom, kaže da će joj to biti prva… »

Prvi državni centar za palijativnu negu

Politika 11.09.2017
Pri Gerontološkom centru „Kragujevac” 26. septembra biće otvoreno prvo takvo odeljenje za smeštaj obolelih u nekom državnom centru namenjenom starima. Ge­ron­to­lo­ški cen­tar „Kra­gu­je­vac” po­stao je pr­vi cen­tar u Sr­bi­ji u… »

Medijska invazija SAD na region

Politika 11.09.2017
Investicioni fond KKR, čiji je zaštitni znak bivši direktor CIA Dejvid Petreus, posle kupovine slovenačkih i hrvatskih medija mogao bi da nastavi širenje u regionu. Američka investiciona kompanija KKR planira svoje medijsko širenje u regionu… »

Od plazma kugle do Leonardovog mosta

Politika 11.09.2017
Kakav je to izvor koji svira i zašto od te „melodije” titra voda u posudi kada se mokri dlanovi stave na njene ručke, pokušali su da dokuče posetioci Galerije nauke i tehnike SANU. Oni su se obreli pored „Izvora u činiji vode” – tako se… »

Sjajan kraj za novi početak Olge Danilović

Politika 11.09.2017
„Mala pauza, pa počinjem sa učešćem na profesionalnim turnirima – rekla je 16. godišnja srpska teniserka koja je u juniorskoj konkurenciji osvojila tri grend slema u dublu. Od našeg izveštača Njujork – Forhend po paraleli. Za titulu u dublu… »

Ponedeljak i sreda – vreme za Potrošač

Politika 11.09.2017
Mi se i dalje borimo za vaša potrošačka prava!! Već devet godina redakcija Potrošača se, najpre kao nedeljni dodatak, a sada na stranicama „Politike”, bavi temama koje nas sve zanimaju. Kako se hranimo, ko kontroliše namirnice i tržište u… »

Prave posledice suše tek naredne godine

Politika 11.09.2017
Izvoz hrane raste, Srbija je u prvih sedam meseci izvezla 6,5 odsto više poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda nego u istom periodu 2016. I pored svih teškoća koje su zbog suše snašle domaću poljoprivredu, i procene da će ovogodišnji pad… »

Anonimna prijava

Politika 11.09.2017
Ukratko, sadržaj jednočinke čija se radnja dešava u Kragujevcu, ali se ovih septembarskih dana mogla odigrati u bilo kom gradu u Srbiji: zbog manjeg broja odeljenja, žena je ostala bez punog fonda časova, obraća se za pomoć mužu koji ima… »

Engleska petorka za prekid petogodišnjeg posta

Politika 11.09.2017
Počinje elitno takmičenje, u kojoj je rekordan broj klubova iz Premijer lige, čijeg predstavnika u finalu nije bilo od 2012. – „Dežurni” favoriti na čelu sa Realom. Na put čiji je kraj za osam i po meseci, 26. maja u finalnoj utakmici na… »