Arhiva » Vesti » Glas Zapadne Srbije 13.09.2017

Brnabić: Bitka za znanje se nastavlja, Šarčević: Opremićemo sve škole

Glas Zapadne Srbije sreda, 13. septembar 2017.

Čačak, Preljina - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, prisustvovala je danas, u Osnovnoj školi u Preljini, donaciji robota za programiranje

u okviru akcije KODigranje.

Reč je o donaciji za deset škola, među kojima su i dve na Kosovu i Metohiji. Svaka od škola dobila je po pet robota. KODigranje je akcija u okviru BITKE ZA ZNANjE koja ima za cilj da sve osnovne škole u Srbiji dobiju dovoljan broj nastavnih alata – mBot robota, uz pomoć kojih će deca moći da uče da programiraju.

Premijerka je poručila da se nastavlja bitka za znanje i to ne samo kroz tu akciju, već i kroz uvođenje informatike kao obaveznog predmeta, umrežavanje škola, nabavku opreme i edukaciju nastavnika.

"Ova bitka je deo veće akcije koju vlada podržava i u kojoj nam pomažu društveno odgovorni privrednici bez koji ne bismo mogli da umrežimo škole niti da nabavimo opremu", rekla je Brnabić.

Ona je posebno zahvalila nastavnicima iz škola koje su dobile donaciju što su se prijavili da učestvuju u akciju jer su pokazali da žele da naprave nešto više od osnovnog plana i programa.

"Time pokazuju odgovornost prema profesiji i želju da decu nauče da analitički razmišljaju, da rešavaju probleme, da se ne plaše da donesu odluke, da ako treba pogreše, ali da iz toga nauče i krenu dalje", rekla je Brnabić.

Predsednica vlade se zahvalila donatoru, narodnom poslaniku i privredniku iz Čačka Ostoji Mijailoviću i pozvala i druge privrednike da se priključe akciji.

Narodni poslanik Ostoja Mijailović istakao je da mu je naročito drago što je mogao da pomogne školi u koju je išao i naglasio da su njegova kompanija i on ponosni što mogu da ulažu u budućnost a to su naša deca.

Uručenje donacije - robotića za programiranje, foto: Glas zapadne Srbije

Premijerka je kazala da joj je posebno drago što su želju za učešćem u akciji iskazale i škole sa KiM, jer je važno da se pomogne i deci sa Kosmeta.

Ministar prosvete Mladen Šarčević je istakao da je uvođenjem informatike u peti razred napravljen korak više.

“Ono na čemu još moramo da radimo to je da što bolje i više opremamo škole, obučavamo nastavnike. Škola u Preljini je jedna izuzetno dobra sredina, gde je mnogo toga dobro urađeno pa je i informatička pismenost ovde na vrhuncu”, kazao je ministar.

Nakon obilaska škole, predsednica vlade sastaće se danas u Čačku sa gradonačelnikom Milunom Todorovićem, kao i sa privrednicima iz ovog kraja.

Potom će obići fabriku Livnica u Guči, namensku industriju "Milan Blagojević" u Lučanima, kao i radove na nasipu Bjelica u Lučanima.

Glas zapadne Srbije


Objavljeno na sajtu glaszapadnesrbije.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Brnabić: Nastavlja se bitka za znanje

Dnevnik sreda, 13. septembar 2017.

Brnabić: Nastavlja se bitka za znanje

B92 sreda, 13. septembar 2017.

Premijerka u Čačku Brnabić: Nastavlja se bitka za znjanje

Večernje novosti sreda, 13. septembar 2017.

Bitka za znanje: Brnabić deci uručila robote

Mondo sreda, 13. septembar 2017.

Komentari


©2018 Netmark d.o.o.