Vojvodina arhiva vesti 27.09.2017

Đaci iz Danske u poseti Novom Sadu

RTV 27.09.2017
NOVI SAD - Treću godinu zaredom novosadska osnovna škola "Prva vojvođanska brigada" organizuje susret đaka osmog razreda sa svojim vršnjacima iz danskog grada Slangerup. Saradnja se organizuje u okviru projekta razmene đaka između dveju zemalja… »

Akcija "Nedelja bezbednosti u saobraćaju"

RTV 27.09.2017
NOVI SAD - U okviru manifestacije "Nedelja bezbednosti u saobraćaju" zaposlenima u kompaniji održano je predavanje o značaju poštovanja saobraćajnih propisa. Predavanje je održano sa akcentom na vozače motocikala. Akciju od 25. do 30. septembra… »

USAID i UNDP obnovili vrtić u Bašaidu kod Kikinde

Dnevnik 27.09.2017
KIKINDA: Deca predškolskog uzrasta iz Bašaida i iz Prihvatnog centra za izbeglice i migrante iz Kikinde sada imaju renoviran, savremen i siguran prostor za igru i učenje, saopštili su danas USAID i Program UN za razvoj UNDP. Kroz USAID-ov “Projekat… »

Deo Hajduk Veljkove ulice u četvrtak bez vode

Moj Novi Sad 27.09.2017
Kako javlja JKP "Vodovod i kanalizacija", zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži u četvrtak, 28. septembra, bez vode će od 13 do 16 sati biti deo Hajduk Veljkove ulice (od Futoškog puta do Ulice Novosadskog sajma). Cisterna sa pijaćom vodom će… »

Predavanje na temu unapređenja prodaje održano u Poslovnom inkubatoru

Subotica.com 27.09.2017
U Poslovnom inkubatoru održano je predavanje na temu pravila i unapređenja prodaje, čime je započela realizacija projekta odobrenog od strane Razvojne agencije Srbije, koji za cilj ima unapređenje ekonomskog razvoja. Predavanje posvećeno prodaji… »

Uručene zahvalnice za dobrovoljne davaoce krvi

Subotica.com 27.09.2017
U Crvenom krstu svečano su uručene plakete i zahvalnice dobrovoljnim davaocima krvi. Plaketu je dobilo oko 100 građana, koji su više od 50 puta pokazali humanost i dali krv. Priznanja su dobile žene, koje su više od 50 puta dale dragocenu tečnost i… »

NOVOSAĐANI: Za uspeh su potrebni samo ljubav, predanost i marljiv rad

Moj Novi Sad 27.09.2017
Pred manifestaciju "Noć istraživača", koja će se u našem gradu održati u petak, 29. septembra, u rubrici "Novosađani" vam ovaj put predstavljamo poslednji od devet istraživačkih timova koje sačinjavaju naši sugrađani – vredni naučnici koji… »

NOVOSADSKE DILEME: Gde na piće sa novčanicom od sto dinara

Moj Novi Sad 27.09.2017
Istražili smo u kojim su gradskim lokalima najjeftiniji kafa, pivo, čaj, "žestina"... Otići negde "na cugu" za sto dinara u Novom Sadu možda izgleda nemoguće, ali, ako odete na pravo mesto, za plavu novčanicu sa Teslinim likom možete dobiti mnogo… »

Obuka za uspešnije ostvarivanje prava nacionalnih manjina

RTV 27.09.2017
NOVI SAD - Pokrajinski sеkrеtarijat za obrazovanjе, propisе, upravu i nacionalnе manjinе – nacionalnе zajеdnicе i Kancеlarija za ljudska i manjinska prava, organizovalе su danas obuku o izvеštavanju za prеdstavnikе jеdinica lokalnih… »

Dela najistaknutijih vojvođanskih umetnika na izložbi u Subotici

Subotica.com 27.09.2017
Odabrana dela najistaknutijih vojvođanskih slikara druge polovine XX veka - Save Stojkova, Milana Kečića, Milana Kerca, Pavla Blesića i Boška Petrovića sinoć su, u okviru „Karavana slika“ Vojvođanske banke i Galerije Matice srpske, prvi put… »