Vojvodina arhiva vesti 27.09.2017

Protest građana u novom sadu: Kupili legalno stan od investitora, izvršitelji ih izbacuju na ulicu

Blic 27.09.2017
Ispred novosadske palate pravde danas je održan protest zbog iseljavanja porodice Jakšić iz stana, koji su, kako oni tvrde, legalno kupili od investitora. Skupu koji je podržao i „Studentski pokret Novi Sad“ prisustvovalo je oko 20 ljudi… »

Nastava na rusinskom i u Novom Sadu

RTV 27.09.2017
NOVI SAD - U Tehničkoj školi ''Mileva Marić Ajnštajn'' u Novom Sadu, počela je nastava na rusinskom jeziku na srednjoškolskom nivou za školsku 2017/2018. godinu, a časovi će se održavati svake subote u 9.00 časova. Sa srednjoškolcima radi… »

Osam vozila za Gradsku upravu u vrednosti oko 18 miliona dinara

Subotica.com 27.09.2017
Krajem avgusta Gradska uprava Subotice raspisala je javnu nabavku za pribavljanje novih putničkih vozila putem finansijskog lizinga. U budžetu je obezbeđeno 18 miliona dinara, a čeka se kraj tendera i izbor najpovoljnije ponude. Iako je konkurs… »

U magičnom svetu pozorišnih kostima

RTV 27.09.2017
NOVI SAD - Kostimi za jednu pozorišnu predstavu pripremaju mesecima i zahtevaju posebne veštine. Ko su mađioničari koji učestvuju u tom procesu, saznali smo u Srpskom narodnom pozorištu. Magija u pozorištu zapravo ne počinje na sceni, već mnogo… »

Svakog dana policija zapleni oko pola kilograma droge

NoviSad.com 27.09.2017
Novi Sad - Oko pola kilograma droge, u praškastom stanju ili kao biljne materije, kao i pedesetak tableta, policija zapleni svaki dan na području Južnobačkog okruga. Samo je ove godine, do početka septembra, zaplenjeno više od 125 kilograma droge… »

U susret grejnoj sezoni, građani biraju najjeftinije

RTV 27.09.2017
NOVI SAD - Pošto će nam, usled hladnih dana, grejanje biti neophodno, mnogi se pitaju koji je najjeftiniji način grejanja - centralno grejanje, gas ili drva. Potrošači kažu da je centralno grejanje najskuplje, jer je u pitanju fiksni trošak, koji… »

Obuka o mentorstvu, liderstvu i komunikaciji za mlade

Dnevnik 27.09.2017
Udruženje mladih „Centar za edukativno-kreativni razvoj omladine“ – CEKRO, poziva mlade uzrasta od 18 do 30 godina na obuku o mentorstvu, liderstvu i komunikaciji. Obuka će se održati od petka, 29. septembra, do nedelje, 1. oktobra, u… »

FOTO: Detelinarce ni kiša nije omela da skupljaju pare za bolesnog mališana

Moj Novi Sad 27.09.2017
Humanitarnom akcijom "Srcem i muzikom za Detelinaru", u organizaciji Udruženja građana "Novi Sad", u utorak je pored robne kuće u tom delu grada donacijom građana prikupljeno 46.000 dinara za lečenje šestogodišnjeg Luke Čanjija koji boluje od… »

"DOBRO DOŠLI NA NASELJE": Lutkarske predstave, projekcije filmova, edukativne radionice...

Moj Novi Sad 27.09.2017
Ulaz na festival je besplatan, ali je osmeh obavezan – poručuju organizatori. Četvrta po redu manifestacija "Dobro došli na Naselje" održaće se u subotu, 30. septembra, na Novom naselju, na posetiocima dobro poznatoj lokaciji, a to je livada… »

Održan dan školskog fudbala na Detelinari

Dnevnik 27.09.2017
UEFA nedelja bazičnog fudbala, četvrta po redu, obeležena je juče u OŠ „Dositej Obradović” na Detelinari danom školskog dečjeg fudbala. Učenicama i učenicima te osmoletke, članicama Ženskog fudbalskog kluba „Vojvodina” i đacima Škole… »