Vojvodina arhiva vesti 31.10.2017

Besplatna obuka neplivača za novosadske osnovce

RTV 31.10.2017
NOVI SAD - Učenici drugog razreda novosadskih osnovnih škola imaće priliku da nauče da plivaju na zatvorenim bazenima Spensa. Projekat je organizovala Gradska uprava za sport i omladinu, u saradnji sa Plivačkim klubom "Vojvodina" i Savezom za… »

Pravo vreme za jesenju sadnju

Dnevnik 31.10.2017
Novobečejsko JP „Komunalac” koristi ovih dana povoljno vreme za jesenju sadnju cveća, kojom se priprema za proleće. Cvetnjaci će, kao i svake godine biti puni latica „noć i dan”, sve do maja i juna, kada će biti zamenjeni letnjim cvećem… »

Saradnja Doma zdravlja i Medicinske škole u Zrenjaninu

Dnevnik 31.10.2017
ZRENjANIN: Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov” iz Zrenjanina i Služba hitne medicinske pomoći potpisali su ugovor sa ovdašnjom Medicinskom školom po kojem će biti omogućeno održavanje praktične nastave đacima ove srednjoškolske ustanove u… »

Novi Sad: Završeno 35 socijalnih stanova

Moj Novi Sad 31.10.2017
Iako odavno završena, stambeno-poslovna zgrada u Kisačkoj ulici 55, namenjena za socijalno stanovanje, još nije dobila stanare. Radna grupa radi na utvrđivanju kriterijuma po kojim će se utvrditi ko će i pod kojim uslovima moći da konkuriše za… »

Napadnut direktor KBC Zvezdara

Radio 021 31.10.2017
V.d. direktor KBC Zvezdara, Petar Svorcan napadnut je u petak oko 14 sati, na raskrsnici van kruga bolnice, saopšteno je danas iz te ustanove. Kako se navodi, napao ga je M.D. (25) protiv koga su ova ustanova i sam direktor u nekoliko navrata već… »

Osam i po decenija "Jedinstva" iz Rumenke

RTV 31.10.2017
NOVI SAD - Osamdeset peta godišnjica Fudbalskog kluba "Jedinstvo" iz Rumenke obeležena je revijalnom utakmicom sa sportskim prijateljima iz "Vojvodine". Stadion u predgrađu Novog Sada bio je mali za sve zainteresovane koji su želeli uživo da vide… »

Trudnice dobijaju svoja parking mesta

NoviSad.com 31.10.2017
Novi Sad – Prva parking mesta za trudnice biće svečano otvorena u četvrtak, 2. novembra na parkingu ispred BIG šoping centra. Inicijativu za pokretanje prvih parking mesta za trudnice u Srbiji pokrenulo je u septembru beogradsko Udruženje "Mamin… »

Prijave za drugi ciklus edukacije za profesionalne upravnike zgrada

Subotica.com 31.10.2017
U toku su prijave za drugi ciklus edukacije za profesionalne upravnike zgrada u Regionalnoj privrednoj komori. U prvom ciklusu, posle završene obuke 11 polaznika položilo je ispit, te su u postupku dobijanja licence. Novi Zakon o stanovanju i… »

Uhapšeni dileri koji su rasturali kokain u Beogradu i Subotici

Subotica.com 31.10.2017
Četiri osobe iz Beograda su uhapšene zbog sumnje da su duže vreme preprodavale kokain po Beogradu i Subotici, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog… »

EU: Najviša stopa zaposlenosti u Češkoj, najmanja u Grčkoj

Moj Novi Sad 31.10.2017
Među zemljama EU najviše je nezaposlenih u Grčkoj, kojih je 21 odsto, dok u Češkoj taj broj iznosi 2,7 odsto, pokazuju podaci Evrostata. Na drugom mestu među najmanje zaposlenim zemljama je Španija sa 16,7 odsto, a u vrhu nezaposlenosti su i… »