Vojvodina arhiva vesti 31.10.2017

Olimpijada za decu sa posebnim potrebama u Žablju

Dnevnik 31.10.2017
ŽABALj: Sportski Savez opštine Žabalj je u saradnji sa udruženjem „Altruist“ iz Žablja, a pod pokroviteljstvom lokalne samouprave Žabalj, organizovao Olimpijadu za decu sa posebnim potrebama u sportskoj hali u Žablju. Takmičenje u savladavanju… »

Novosađanima nikad lakše do idealnog doma uz pomoć sajta 4zida.rs (VIDEO)

Moj Novi Sad 31.10.2017
Prošetajte kroz svoju nekretninu iz snova... Kada su u pitanju univerzitetski gradovi i gradovi sa razvijenom industrijskom zonom, uvek postoji potreba za kvadratom više kako u domenu izdavanja tako i u prodaji. Novi Sad, koji danas broji preko 300.000… »

"Arenin" veliki maskenbal za “Noć veštica”

Dnevnik 31.10.2017
Sve kostimirane posetioce danas će „Arena sinepleks” nagraditi popustom na specijalne „Helloween combo“ pakete, dok filmove mogu pogledati po “Happy day“ cenama, a pretpremijeru filma „Slagalica strave” za samo 350 dinara. Za one koji ne… »

Hokej na ledu: Selekcije U8, U12 i U14 nastupale u Novom Sadu i Mađarskoj

Subotica.com 31.10.2017
Prethodni vikend je takođe bio pun aktivnosti i nastupa za selekcije U8, U12 i U14 na utakmicama i turnirima u Mađarskoj i u Srbiji. Selekcija U8 je nastupala sa dva sastava, pošto su u nedelju nastupali na turnirima u Novom Sadu (Erste bank - Liga… »

Podmladak čuva selo da se ne ugasi

Dnevnik 31.10.2017
VELEBIT: Za kratko vreme u maleno selo Velebit u kanjiškoj opštini, ove jeseni stigla su dva priznanja. Bio je to povod da naselje u kome mahom žive potomci Ličana dobrovoljaca iz Prvog svetskog rata, obiđu opštiski čelnici – predsednik opštine… »

FOTO: Novosađani prikupili dve tone papira za reciklažu

Moj Novi Sad 31.10.2017
Novosadsko udruženje "Inženjeri zaštite životne sredine" i ove godine je, šesti put za redom, uspešno sprovelu akciju zamene starog papira za sadnice u cilju podizanja svesti sugrađana i sugrađanki o značaju reciklaže. Od 24. do 28. oktobra, u… »

NUTRICIONISTI: Banana (ipak) nije dobar izbor za doručak

Moj Novi Sad 31.10.2017
Nutricionisti smatraju da, i pored toga što se banane čine savršenom opcijom za brzi doručak, one to zapravo nisu. Banane u sebi sadrže čak 25 odsto šećera i spadaju u umereno kisele namirnice, zbog čega nisu najbolja opcija ukoliko su jedina… »

Ekološka bajka za osnovce

Dnevnik 31.10.2017
Udruženje za rad s decom „Teatrilo“ će od danas do 3. novembra u osnovnim školama u Novom Sadu i okolini prikazivati edukativnu predstavu „Priroda je nešto mnogo bitno – moramo je zaštititi pod hitno“. Predstava je projekat Udruženja… »

Karlovci u prošlosti: Izložba o javnim beležnicima

Dnevnik 31.10.2017
Zvaniča tabla za javnobeležničku kancelariju, upijač za mastilo, pečat, držač za akta, toaletni pribor, venčani list i mnoga druga dokumenta, fotografije, slike, podvezice, nakit, kutija za duvan, upaljači, deo seta za kafu, čaj, čišćenje… »

Subotičanka došla na groblje i otkrila da su joj preorali dedin grob

Blic 30.10.2017
Jasmina Andrić ostala je u šoku kada je na Kerskom groblju u Subotici umesto grobnih raka i nadgrobnih obeležja zatekla preoranu parcelu. Na tom mestu bio je sahranjen njen deda, a direktorka JKP "Pogrebno" Vesna Prćić tvrdi da je sve urađeno u… »