Izvor: RTV arhiva vesti 08.11.2017

Junker: Očekujem Srbiju u EU pre 2025.

RTV 08.11.2017
BRISEL - Predsednik Evropske komiisje Žan Klod Junker očekuje da će Srbija postati članica EU i pre 2025. "Mislim da će Srbija i Crna Gora biti članice EU i pre 2025", odgovorio je Junker na pitanje Tanjuga o namerama EU koje bi trebalo da budu… »

Tužilaštvo ispituje krivičnu prijavu protiv Mrkonjića

RTV 08.11.2017
BEOGRAD - Tužilaštvo za organizovani kriminal potvrdilo je danas Tanjugu da je dobilo krivičnu prijavu protiv bivšeg ministra saobraćaja, građevine i infrastrukture Milutina Mrkonjića koju je protiv njega podnelo novo resorno ministarstvo na čelu… »

Vučić: Afirmacija mira i saradnje ključni prioritet Srbije

RTV 08.11.2017
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da su afirmacija mira i saradnje ključni prioritet u unutrašnjoj i spoljnoj politici Srbije, ali i ukazao da smo u regionu još uvek daleko od nivoa saradnje kakva postoji u Nordijskom… »

Nemačka uvodi treći pol u zvanična dokumenta

RTV 08.11.2017
BERLIN - Ustavni sud Nemačke u Karlsrueu doneo je danas odluku po kojoj se transrodnim osobama dozvoljava upisivanje takozvanog trećeg pola u zvanična dokumenta. "Pitanje pola je od velike važnosti, a to važi i za one osobe koje se ne osećaju… »

Tramp proglasio Dan žrtava komunizma

RTV 08.11.2017
VAŠINGTON - Predsednik SAD Donald Tramp proglasio je današnji dan "danom žrtava komunizma", povodom 100-godišnjice Oktobarske revolucije u Rusiji. "U prethodnih 100 godina, komunistički totalitarni režimi širom sveta ubili su više od 100 miliona… »

Elius uplatio 16 miliona za Galeniku, uskoro isplata otpremna

RTV 08.11.2017
BEOGRAD - Kupac Galenike, Elius iz Luksemburga, uplatio je 16 miliona evra koliko je ponudio na tenderu za privatizaciju srpske farmaceutske kompanije, saznaje Tanjug. Očekuje se da 25 miliona evra na ime dugovanja Galenike, bude isplaćeno u do kraja… »

Ustavni sud poništio rezoluciju o nezavisnosti Katalonije

RTV 08.11.2017
MADRID - Ustavni sud Španije poništio je rezoluciju katalonskog parlamenta o jednostranom proglašenju nezavisnosti tog regiona od Španije od 27. oktobra, prenosi Rojters. Tu rezoluciju Ustavni sud je prethodno suspendovao. Nakon proglašenja… »

Dostupnija terapija za retke bolesti, birokratija problem

RTV 08.11.2017
BEOGRAD - Dostupnost terapije u lečenju retkih bolesti u poslednjih nekoliko godina je poboljšana , te je tako ove godine Vlada Srbije za te namene izdvojila 1,1 milijardu dinara, ali da još uvek veliki problem predstavlja birokratija , rečeno je… »

Lokalne samouprave određuju cenu predškolskog programa

RTV 08.11.2017
BEOGRAD - Lokalne samouprave će ubuduće utvrđivati ekonomsku cenu predškolskog programa i visinu svog učešća u troškovima, i to u rasponu do 80 odsto od ekonomske cene po detetu, utvrđeno je izmenama Zakona o predškolskom vaspitanju i… »

Penzionisani policajac izvršio samoubistvo u Bečeju

RTV 08.11.2017
NOVI SAD - Penzionisani 52-godišnji policajac iz Bečeja D. R. izvrsio je samoubistvo u porodičnoj kući. Kako Tanjug nezvanično saznaje od izvora bliskih MUP-u, on je samoubistvo počinio u utorak uveče ručnom bombom. D. R. se penzionisao pre tri… »