Izvor: RTV arhiva vesti 08.11.2017

Brnabić: Od 1. januara veći neoporezivi deo zarada

RTV 08.11.2017
BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić je izjavila danas da će do kraja godine doneta mera o povećanju neoporezivog dela zarada, koja će se primenjivati od 1. januara 2018. godine. "Ne možmeo još da kažemo koliko, pošto sada završavamo analize"… »

Generalni štrajk u Kataloniji

RTV 08.11.2017
BARSELONA - Pristalice nezavisnosti Katalonije danas su organizovale generalni štrajk, protestvujući protiv hapšenja katalonskog lidera Karlesa Pudždemona i drugih članova katalonske vlade. Štrajkači su blokirali puteve i vozove rano ujutru i time… »

Antić: Srbija lider u energetskoj saradnji sa Kinom

RTV 08.11.2017
BEOGRAD - Na skupu u Bukureštu, na kome je učestvovao,ministar za energetiku Aleksandar Antić kaže da je istaknuto da kineske kompanije učestvuju u realizaciji najznačajnijih infrastrukturnih projekata u Srbiji, ali i da su najveće investicije… »

Dačić: Srbija spremna za članstvo u OIF

RTV 08.11.2017
BEOGRAD - Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je danas da je Srbija spremna da u predstojećem periodu otpočne proceduru za dobijanje statusa punopravne članice Međunarodne organizacije frankofonije. Dačić je o tome govorio na otvaranju… »

Javni dug Srbije 24,1 milijarda evra

RTV 08.11.2017
BEOGRAD - Javni dug Srbije iznosio je na kraju septembra 2017. godine 24,10 milijardi evra, što čini 64,6 odsto bruto domaćeg proizvoda, prema Izveštaju Ministarstva finansija o tekućim makroekonomskim kretanjima objavljenom danas. U odnosu na kraj… »

Do kraja godine 600 miliona od kazni za zdravstvo

RTV 08.11.2017
KRUŠEVAC - Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je danas da se do kraja ove godine očekuje da oko 600 miliona dinara bude uplaćeno u državni budžet na osnovu primene instituta oportuniteta, a taj će novac kao i do sada biti raspoređen onima… »

Do kraja nedelje odluka o izborima u Beogradu

RTV 08.11.2017
BEOGRAD - Predsednik beogradskog odbora naprednjaka kaže da će se tek krajem ove nedelje pouzdano znati da li se će izbori u prestonici održati ove godine, dok ih šef beogradskih socijalista očekuje tek u narednoj, piše današnja "Politika"… »

Obradović: Od Srbije prave najveći azilantski centar u Evropi

RTV 08.11.2017
BEOGRAD - Lider Dveri Boško Obradović kritikovao je danas politiku vlade prema azilantima izrazivši sumnju da bi, kako kaže, jednog dana EU mogla od Srbije da napravi najveći azilantski centar u Evropi. Na konferenciji za novinare u parlamentu… »

Srednjoškolci pripremali obroke osnovcima

RTV 08.11.2017
NOVI SAD - U OŠ "Ivan Gundulić" demonstrirana je priprema obroka po principima pravilne ishrane za učenike trećeg razreda. Hranu su pripremali učenici Srednje škole "Svetozar Miletić" – smer kulinarski tehničar, po receptu lekara, specijalista… »

Diković: Srbija i Rumunija oduvek prijatelji

RTV 08.11.2017
BEOGRAD - Srbija i Rumunija su oduvek bile prijateljske zemlje, a ono što je važno za dobre odnose jeste vojnoekonomska saradnja kao i saradnja kroz zajedničke obuke i obrazovanje, rekao je danas načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiše Diković… »