Izvor: RTV arhiva vesti 08.11.2017

Sporne tačke na granici sa Srbijom - Štrpci i Rudo

RTV 08.11.2017
BANJA LUKA - Mladen Ivanić, član Predsedništva BiH iz Republike Srpske, izjavio je danas da je u vezi granice između BiH i Srbije sve usaglašeno i dogovoreno, a da su, kako je rekao, sporne samo dve tačke. "Te sporne tačke su pruga (kod stanice… »

Dan prosvetnih radnika

RTV 08.11.2017
NOVI SAD - U Srbiji se obeležava Dan prosvetnih radnika, a povodom toga u Osnovnoj školi "Jovan Popović" učenici su se našli u ulozi predavača, a neki od njih ispunjavali su radne obaveze uprave škole i stručne službe. Najvažnije je da nastavnik… »

Mihajlović: Šutanovac i Tadić bi opet da beže od Kosmeta

RTV 08.11.2017
BEOGRAD - Nazivati farsom unutrašnji dijalog o Kosovu nije ništa drugo nego priprema "novog bekstva iz Srbije" kada se bude odlučivalo o južnoj srpskoj pokrajini, ocenila je danas članica Predsedništva Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović. Ona… »

Japan: Četvoro mrtvih u padu helikoptera

RTV 08.11.2017
TOKIO - Četiri osobe su danas poginule kada se u planinskoj oblasti Japana srušio privatni helikopter, saopštili su zvaničnici. Olupina helikoptera, koji se prilikom pada zapalio, pronađena je na jednom mostu u seocetu Ueono, na oko 150 kilometara… »

Asadova savetnica: SAD i Turska - okupatori

RTV 08.11.2017
BEJRUT - Savetnica sirijskog predsednika Bašara el Asada Butaina Šaban izjavila je da su SAD i Turska nelegalno na teritoriji Sirije, kao i da će ih sirijska vlada tretirati kao "okupatorske zemlje". Ona je to rekla u intervjuu za državnu televiziju… »

Đurić: Borićemo se zato što smo svoji na svome

RTV 08.11.2017
KOSOVSKA MITROVICA - Srbi u Kosovskoj Mitrovici danas su litijom obeležili gradsku slavu Mitrovdan, a direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je, nakon obreda lomljenja slavskog kolača, poručio okupljenim građanima da će srpski narod… »

Turska: Eksplozija u fabrici, petoro poginulo

RTV 08.11.2017
ANKARA - U eksploziji u fabrici tekstila danas u Turskoj poginulo je pet osoba i ranjeno 16, izjavila je turska ministarka za rad Žulide Sarieroglu. Kako prenosi Rojters izgleda da je eksploziju izazvao bojler. Od jačine eksplozije u delu fabrike gde se… »

Kanada: Otvoren restoran u kome su zaposleni oboleli od HIV-a

RTV 08.11.2017
TORONTO - Grupa kanadskih gurmana otvorila je privremeni restoran u kome rade osobe zaražene HIV-om, u nastojanju da sruše predrasude o prenošenju tog virusa. Restoran je otvoren u Torontu u utorak, a kuvar je osoba zaražena HIV virusom, da bi se… »

Nagrađeni najbolji prosvetari u Vojvodini

RTV 08.11.2017
NOVI SAD - Na Dan prosvetnih radnika u Srbiji, u Vladi Autonomne pokrajine Vojvodine, uručena su priznanja prosvetnim radnicima i ustanovama koji su ostvarili izuzetne rezultate u svojim oblastima. Već 20. put, priznanja "Dr Đorđe Natošević"… »

Dodik:Samo jedinstvena RS može da ostvari cilj

RTV 08.11.2017
NEVESINJE - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je danas političke predstavnike, bez obzira na to kojoj opciji pripadaju na jedinstvo jer, kako je rekao, samo u svemu jedinstvena Republika Srpska može doći do ostvarenja svoga cilja, a to… »