Vesti » Beta 07.12.2017

Dačić razgovarao sa Lavrovom, Klimkinom i Dankanom

Beta četvrtak, 7. decembar 2017.
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić danas je tokom Ministarskog saveta OEBS u Beču kratko razgovarao sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovom, šefom ukrajinske diplomatije Pavlom Klimkinom i ministrom za Evropu i Ameriku u britanskom Forin ofisu Alanom Dankanom, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Dačić je sa Lavrovom razgovarao o njegovoj poseti Srbiji 24.februara, povodom proslave 180. godišnjice diplomatskih odnosa Rusije i Srbije, navodi se u saopštenju.

U prvom susretu sa Klimkinom posle problema nastalih nakon izjave ambasadora Ukrajine u Srbiji, "još jednom je podvučeno da je veoma važno za dve zemlje da imaju dobre odnose", dodaje se u saopštenju.

"I jedan i drugi smo konstatovali da ambasadori treba da obavljaju svoj posao u skladu sa Bečkom konvencijom, a ne da se bave nekom globalnom politikom koja nema veze sa našim bilateralnim odnosima", rekao je šef srpske diplomatije.

Ministar Dačić je istakao da je dogovoreno da se nastavi međusobna komunikacija i izneo mišljenje da bi bilo dobro da ministar Klimkin iduće godine dođe u posetu Srbiji.

"Ministar za Evropu Velike Britanije je želeo da nam prenese da njegova zemlja za kraj jula sprema Samit EU i Zapadnog Balkana, u Londonu. Pozvao je da, ako imamo neke posebne zahteve, to iznesemo, naglasio je Dačić i dodao da će Dankan početkom iduće godine posetiti Srbiju. 

(Beta, 07.12.2017)Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Ivica Dačić Rusija OEBS Beč

©2018 Netmark d.o.o.