Arhiva » Vesti » Blic 07.12.2017

Janković i Jeremić neće na izbore u pet opština, DS protiv bojkota

Pokret slobodnih građana Saše Jankovića i Narodna stranka Vuka Jeremića najavili su danas, u odvojenim saopšštenjima, da neće učestvovati na lokalnim izborima u opštinama Pećinci, Mionica, Negotin, Preševo i Kostolac, 24. decembra.

Blic četvrtak, 7. decembar 2017.  |  Tanjug

I Pokret i stranka navode da SNS u tim opštinama ima većinu, te da su zato ti izbori nepotrebni, i da se zakazuju "u susret" beogradskim izborima.

DS ne podržava bojkot izbora u pet opština

Demokratska stranka ne podžava bojkot izbora u pet opština, izjavio je danas poslanik te partije Radoslav Milojičić.

Na pitanje da li DS podržava bojkot na koji pozivaju PSG i Narodna stranka, Milojičić je rekao da poštuje odluku svih pokreta i udruženja, ali ima, kaže, malu sumnju budući da sutra ističe rok za prikupljanje potpisa.

- Zašto se nije pozivalo na bojkot izbora pre mesec dana i da se zajedno dogovorimo i da vidimo šta je bolje za te građane - upitao je Milojičić u skupštini.

Kako kaže, DS se suprotstavljala SNS na teritoriji čitave Srbije, njihovi kandidati su, navodi, na prošlim izborima u Mionici "brutalno pretučeni" i DS nema prava zbog građana da ne učestvuje na izborima.

- DS ne podržava bojkot izbora jer želi da brine o svim gradjanima na teritoriji Srbije bez obzira da li oni žive u Surdulici, Subotici, Novom Sadu ili Beogradu - rekao je Milojičić, koji je ukazao da je njegova stranka pre desetak dana završila prikupljanje potpisa za te izbore.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.