Nauka & Tehnologija arhiva vesti 14.12.2017

Da li vaše dete ima talenta za programiranje?

Danas 14.12.2017
„Uživam u učenju. Za mene je učenje bitno koliko i hrana, bez toga ne bih mogao da živim“, reči su Santijaga Gonzaleza osamnaestogodišnjaka iz Litltona, Kolorado, koji je 2014. godine proglašen Mocartom programiranja od strane američkih i… »

NASA i Google: Otkrivena osma planeta u sistemu Keplera-90

N1 Info 14.12.2017
Američka svemirska agencija NASA otkrila je, u saradnji s kompanijom Google, osmu planetu u dalekom sunčevom sistemu, jedinom koji po broju planeta za sada odgovara našem. Planetu nisu otkrili ljudi, već mašine, a NASA i Google su zajedno objavili to… »

Kreiranje tvit tema od sada mnogo lakše

PC Press 14.12.2017
Twitter je dodao mogućnost stvaranja Twitter threadova, to jest tema, lakše. Korisnici će moći da kliknu dugme dok pišu svoj tvit i linkuju drugi tvit na njega i tako dalje. Kada završite, možete kliknuti na ‘Tweet all’ i ceo thread će biti… »

Ekstremna zabava: Sve spremno za odmor u orbiti

Kurir 14.12.2017
„Blu oridžin“, firma osnivača „Amazona“ Džefa Bezosa, prvi put je uspešno testirala svoju kapsulu za svemirski turizam. „Kru kapsula 2.0“ stigla je u orbitu i vratila se na Zemlju sa „manekenom Skajvokerom“, lutkom za testiranje, za… »

Ukinuta pravila o takozvanoj neutralnosti interneta u SAD

N1 Info 14.12.2017
Američka Savezna komisija za komunikacije (Federal Communications Commission - FCC) izglasala je ukidanje pravila o takozvanoj neutralnosti interneta uvedenih u vreme predsednika Baraka Obame kojim je garantovan jednak pristup internetu. Odluka je… »

Seks i san su najvažniji za osećaj sreće i blagostanja, novac je nebitan

Sputnik 14.12.2017
Novo istraživanje britanskog Nacionalnog centra za društvena istraživanja pokazuje da su seks i spavanje najvažniji za osećaj sreće i blagostanja, kao i da novac nema ništa s tim. Studija u kojoj je učestvovalo 8.250 Britanaca pokazala je da… »

Battlefield: Bad Company 3 sledeće godine stiže?

B92 14.12.2017
U moru glasina koje se nalaze na internetu, pronašli smo jednu jako zanimljivu, koja donosi podatak da nam naredne godine stiže Battlefield: Bad Company 3. Informacija stiže od jutjubera AlmightyDaq, koji je već poznat po iznošenju informacija… »

Test: NZXT H700i

Benchmark 14.12.2017
Dobrih strana kojima raspolaže NZXT H700i je na pretek, a o tome najbolje govori podatak o 3500 karaktera potrošenih praktično u jednom dahu da bi se na najbolji način predstavilo ovo sjajno kućište. I pored toga imamo onaj osećaj da to nismo… »

Posle šest meseci u svemiru, vratila se trojica astronauta

N1 Info 14.12.2017
Trojica astronauta vratila su se na Zemlju posle gotovo šest meseci provedenih na Međunarodnoj svemirskoj stanici. Ruska kapsula Sojuz sa trojicom astronauta - Rendijem Bresnikom iz američke svemirske agencije NASA, Rusom Sergejom Rjazanskim i Paolom… »

U prodaji „Eplova“ zver koja nije za svakoga

RTS 14.12.2017
Uz cenu koja se kreće od 4.240 do 14.000 evra, novi „Eplov“ desktop računar „ajmek pro“ spreman je da se pre praznika nađe u rukama vlasnika. Ciljana grupa su dizajneri i programeri koji već imaju iskustva sa uređajima američkog tehnološkog… »