Nauka & Tehnologija arhiva vesti 14.12.2017

Dvejn Rok Džonson dobio zvezdu na Bulevaru slavnih

Radio 021 14.12.2017
Američki glumac Dvejn Rok Džonson, pored toga što je proglašen za najseksipilnijeg muškarca na svetu i smatra se najbolje plaćenom zvezdom, dobio je još jedno priznanje - zvezdu na holivudskom Bulevaru slavnih. Igrač američkog fudbala… »

Apple je do sada isporučio 34,4 miliona pametnih satova

Benchmark 14.12.2017
Prema navodima analitičke kompanije Canalys, Apple je imao uspešnih proteklih nekoliko godina, kada je tržište pametnih satova u pitanju. Bazirano na kompanijinim saznanjima, Apple je do sada isporučio 34,4 miliona Apple Watch pametnih satova, od… »

Tvorac bitkoina prvi bilioner na svetu

PC Press 14.12.2017
Pravi identitet osobe koja je kreirala bitkoin, a koja se predstavlja kao Satoshi Nakamoto, još uvek nije poznat, te se ne zna da li se radi o pojedincu ili, pak, grupi ljudi. Ali ako se radi o jednoj osobi, Nakamoto je trenutno na 52. mestu na… »

Aplikacija koja opominje putnike u prevozu da ustanu trudnicama!

Nova energija 14.12.2017
U Japanu je počelo testiranje nove aplikacije koja će omogućiti trudnicama da nađu slobodno mesto u prepunoj tokijskoj podzemnoj železnici. Aplikacija je osmišljena tako da privuče pažnju putnika koji su uvek udubljeni u svoje telefone i ne vide… »

Da li vaše dete ima talenta za programiranje?

Danas 14.12.2017
„Uživam u učenju. Za mene je učenje bitno koliko i hrana, bez toga ne bih mogao da živim“, reči su Santijaga Gonzaleza osamnaestogodišnjaka iz Litltona, Kolorado, koji je 2014. godine proglašen Mocartom programiranja od strane američkih i… »

Kina otvara džinovski VR park od 1,5 milijardi dolara / VIDEO

B92 14.12.2017
Oriental Science Fiction Valley će biti prvi tematski VR park u Kini. Park će biti sagrađen blizu grada Guejang u pokrajini Guejdžou. Biće ukrašen džinovskim robotima i futurističkim zamkovima. Imaće 35 različitih VR atrakcija, uključujući… »

Ruski avioni zasipaju Idlib i Hamu dok SAA napreduje prema ključnoj vazdušnoj bazi!

Pravda 14.12.2017
Ruske vazduhoplovne snage su jutros pokrenule nekoliko vazdušnih napada na Idlib i Hamu, bombardujući položaje militantne grupe Hajat Tahrir Al Šam u blizini vojnog aerodroma Abu Duhur. Ruski lovci koji su poleteli iz vojnog aerodroma Hmejmijm… »

Procurela fotografija Samsung Galaxy S9 modela

PC Press 14.12.2017
U ovom trenutku više nije pitanje „da li će“, već „kada će“ se pojaviti, te kako će izgledati Samsung Galaxy S9/S9+ telefoni. Do sada je moglo da se čuje da se novi modeli neće puno razlikovati od svojih prethodnika, što je jedan tvit… »

Samsungova 2018 Notebook 9 linija biće značajno osvežena i unapređena

Benchmark 14.12.2017
Prošlogodišnji Samsungov Notebook 9 laptop je primenio jednostavan sistem, sa laganim i tankim dizajnom ali nije išao u ekstreme poput displeja ultra rezolucija ili hibridnog dizajna. Ranije ove godne, Pro model je dodao šarku za savijanje i… »

Prvi zvanični render predstojećeg Huawei Enjoy 7S telefona

Benchmark 14.12.2017
Huawei Enjoy 7S se ove nedelje pojavio na TENAA sertifikaciji, a listing je otkrio najveći deo karakteristika predstojećeg telefona. Sada nam poznati dojavljivač @evleaks donosi i prvi zvanični press render uređaja. Huawei je, s druge strane, na… »