Ekonomija arhiva vesti 07.01.2018

Grci ostaju bez još jedne tradicije

BizLife 07.01.2018
Foto: Pixabay Čuveni grčki kiosci koji su se nalazili na svakom uglu ulice i prodavali novine, cigarete, bombone, bezalkoholna pića i drugu robu, uskoro će postati prošlost, jer njihove licence neće moći da se obnavljaju. Novi zakon propisuje da… »

Mitomanija o malim i srednjim preduzećima: Kakva je stvarnost heroja modernog kapitalizma?

Biznis i finansije 07.01.2018
Gotovo da nema nijedne političke partije u zapadnom svetu koja bi osporila tvrdnju da su mala i srednja preduzeća heroji modernog kapitalizma, kičma nacionalnih ekonomija i protivotrov za sve loše u korporacijama. Ova mitomanija se raširila… »

Glava može da boli i od lekova protiv bolova

Radio 021 07.01.2018
Često vas boli glava i stalno pijete analgetike? Možda vaša glavobolja potiče upravo od njih. Glavobolje uzrokovane prekomernim uzimanjem lekova, poznate i kao povratne glavobolje, nastaju zbog čestog i prekomernog uzimanja analgetika. Ovi oblici… »

Ljajić: Plan je da Lidl otvori 10 ili 15 objekata odjednom

N1 Info 07.01.2018
Ministar Rasim Ljajić rekao je da će Lidl ove godine otvoriti prve objekte u Srbiji i ocenio da je to korisno za konkurenciju na srpskom tržištu, ali i za potrošače koji će imati veću mogućnost izbora. "Plan je da Lidl otvori prvih 10 ili 15… »

U ovoj zemlji od sada će se plaćati taksa na kafene čaše

Srbija danas 07.01.2018
Britanija bi trebalo da uvede posebnu taksu od 25 penija, popularno nazvanu "latte namet", na čaše za jednokratnu upotrebu koje se koriste za kafu za poneti. A ako do 2023. godine ne ostvare cilj da sve takve šolje budu reciklirane onda će ih… »

Antić najavio "toplovod preko Gazele"

Srbija danas 07.01.2018
Ministar energetike Aleksandar Antić posetio je na Badnje veče toplanu "Novi Beograd" i istakao da su Beogradske elektrane spremne za najavljene hladne dane. Antić se zahvalio svim zaposlenima u elektrani što obezbeđuju da "naši domovi budu topli za… »

Hitno tražite posao u Nemačkoj? Pročitajte ovo obavezno

Srbija danas 07.01.2018
Do posla u Nemačkoj preko Fejsbuka? Zvuči kao jeftini slogan neke agencije. Zaista, ova društvena mreža mnogima s prostora bivše Jugoslavije pomaže da se zaposle, ali je istovremeno stecište raznih prevaranata. Još pre koji mesec je Danijel Horvat… »

Uvođenje eura kao alibi za dubinske reforme?

SEEbiz 07.01.2018
ZAGREB - Reforme, reforme, reforme... bila je to i prošle godine najizgovoranija riječ u hrvatskom političkom diskursu. Da je svaki građanin pri spominjanju reformi dobio samo jednu kunu, vjerojatno bi bilo i bar nešto manje siromašnih. Riječ je to… »

Toplane spremne za hladne dane - U 2017. zamenjeno 28 km toplovodne mreže u Beogradu

Ekapija 07.01.2018
Ilustracija (Foto: Svietlieisha Olena/shutterstock.com) Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić ocenio je u subotu (6. januara 2018. godine) da je snabdevanje gasom stabilno i da su obezbeđene dovoljne količine svih energenata, a posebno… »

Kuščević: Reforme u 2018. - digitalizacija javne uprave i nove usluge za građane

SEEbiz 07.01.2018
ZAGREB - Ministar uprave Lovro Kuščević (HDZ) u intervjuu za Hinu najavljuje reforme koje namjerava provesti u 2018., pojašnjava što će građanima donijeti digitalizacija javne uprave, navodi kriterije za reformu općina, te ocjenjuje stanje u Vladi… »