Ekonomija arhiva vesti 07.01.2018

Akciza na kafu (ne)će poskupeti taj napitak

N1 Info 07.01.2018
Novi Zakon o akcizama, kojim se uvodi akcizna markica na kafu, stupio je na snagu 1. januara. Time bi država trebalo da prihoduje više milijardi dinara, ali je otvoreno pitanje - kako to utiče na cenu kafe za krajnje potrošače? Ekonomisti kažu da… »

Kalašnjikov ispisuje Rusiju iz Svetske trgovinske organizacije

Srbija danas 07.01.2018
Moskva razmišlja o napuštanju međunarodne organizacije. Rusija bi mogla da izađe iz Svetske trgovinske organizacije (STO) u slučaju da se ispuni zahtev EU za naplatu kazne od 1,39 milijardi evra godišnje od Rusije zbog ograničavanja uvoza svinjskog… »

Potpisivanje ugovora o koncesiji za Aerodrom "Nikola Tesla" do kraja marta

Srbija danas 07.01.2018
Cilj poboljšanje uslova rada kako bi Er Srbija mogla da ponudi nove letove na dužim rutama. Francuska kompanija "Vansi erports" saopštila je danas da očekuje da će ugovor o koncesiji nad Aerodromom "Nikola Tesla" zvanično biti potpisan u prvom… »

Vansi: Ugovor o koncesiji aerodroma u prvom tromesečju 2018.

N1 Info 07.01.2018
Ugovor o koncesiji za beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" biće potpisan kada bude završen finansijski izveštaj za 2017. godinu, a očekuje se da to bude u prvom tromesečju ove godine i tada će "Vansi erports" preuzeti upravljanje aerodromom… »

Aerodrom Nikola Tesla postaje sedište francuske kompanije koja je pobedila na tenderu za koncesiju

Srbija danas 07.01.2018
Vrednost ugovora čak 501 milion evra. Francuska kompanija "Vinci Airport" pobedila je na tenderu za koncesiju za Aerodrom Nikola Tesla, a vrednost je čak 501 milion evra za 25 godina, a predsednik ove kompanije govorio je o planovima za najveći srpski… »

Prvo obraćanje koncesionara Aerodroma “Nikola Tesla”

BizLife 07.01.2018
Foto: Aerodrom NT “Ovaj uspeh označava novu fazu ekspanzije VINCI aerodroma van Francuske. Aerodrom “Nikola Tesla” Beograd će služiti kao sedište kompanije u centralnoj i istočnoj Evropi, regiji u kojoj VINCI aerodromi do sada nisu… »

"Provreće" i u Kuršumlijskoj banji

B92 07.01.2018
Kuršumlijska banja, poznata još iz Rimskog perioda, koja već više od 10 godina ne radi, uskoro će početi sa radom. Prema dogovorima PIO Fonda i nadležnih ministarstava, Turističko preduzeće ''Planinka'' iz Kuršumlije će investirati u obnovu te… »

Oni nikad neće smeti da osete bitkoin ludilo

B92 07.01.2018
Pojava digitalnih valuta predstavlja veliku dilemu za čuvare ekonomija širom sveta. Iako se nekim zemljama dopada ovaj novajlija, ostali su oprezni ili razmišljaju o tome da bitkoin potpuno zabrane. Rast popularnosti kriptovaluti neizbežno postavlja… »

Bum o kome svi govore: Zašto baš ripple

B92 07.01.2018
U poslednjih nekoliko nedelja, vrednost digitalne valute ripple je naglo povećana i ukrala je pažnju bitkoinu i etereumu. Relativno, još uvek nejasna kriptovaluta, kojom se trguje pod imenom XRP, sada vredi oko 2,60 sa tržišnom vrednošću od oko 100… »

Evo šta će venčanje princa Harija doneti privredi

Srbija danas 07.01.2018
Venčanje princa Harija i glumice Megan Markl moglo bi da donese britanskoj ekonomiji 500 miliona funti kada se turisti budu sjatili da proprate svadbeno slavlje. Princ Hari, unuk kraljice Elizabete II i peti u nizu naslednika na britanski presto… »