Arhiva » Vesti » InfoKG 09.01.2018

NESVAKIDAŠNJA PRIČA: Pojavio se ZLATIVOJE pronalazač ZLATNIKA iz česnice

InfoKG utorak, 9. januar 2018.  |  Branko Vukašinović

Pronalazač zlatnika iz česnice, koja je po prvi put javno lomljena na Božić na Trgu kod krsta, napokon je poznat, a reč je o šezdesetčetvorogodišnjem Kragujevčaninu Zlativoju Vesoviću. Da je zlatnik iz česnice pripao njemu video je tek kada je stigao kući, iako je bio do kraja celog događaja na Trgu kod krsta.

Organizatori javnog lomljenja božićne česnice u Kragujevcu u prethodna tri dana tragali su za pronalazačem zlatnika, s obzirom na to da se tokom događaja niko od prisutnih nije oglasio da ga je pronašao. Kragujevčanin Zlativoje Vesović kaže da je do kraja događaja bio na Trgu kod krsta, i da kada je dobio parče česnice i prepolovio ga u njemu nije video zlatnik.

“Iako su organizatori na samom događaju tragali za pronalazačem zlatnika, mislio sam da to nisam ja, jer kad sam prepolovio parče česnice u njemu nije bilo ničega. Tek kada sam došao kući i prepolovio ostatak česnice video sam da se u njemu nalazi zlatnik. Pošto sam čuo da su organizatori i posle manifestacije tražili kome je pripao zlatnik, ja sam im se javio”, priča za InfoKG Zlativoje Vesović.

Ako ćemo po narodnom verovanju da ko pronađe zlatnik u božićnoj česnici tokom cele godine imaće para, Zlativoja će po tome dvostruka sreća poterati sa finansijama, s obzirom na to da je novčić pronašao i u česnici koju je sa porodicom lomio kod kuće.

Podsetimo, javno lomljenje česnice organizovano je po prvi put na Božić na Trgu kod krsta, uz blagoslov Episkopa šumadijskog Jovana. Božićna česnica bila je prečnika 1,2 metra, a u njoj su se, pored zlatnika, nalazili zlatno srce, kukuruz, pšenica i dren. Zlatno srce pripalo je Marini Stefanović. Lomljenje česnice organizovali su Hotel “Kragujevac”, zlatara “Vitošević” i pekara “Jevtić”. Najavljeno je da će i sledeće godine biti organizovano javno lomljenje česnice na Trgu kod krsta.


Objavljeno na sajtu infokg.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Kragujevac Božić

©2018 Netmark d.o.o.