Izvor: Blic arhiva vesti 14.01.2018

Završena trodnevna vežba spasavanja u slučaju zemljotresa

Blic 14.01.2018
Na planini Orjen održana je vežba simulacije zemljotresa, u kojoj su učestvovali pripadnici službi zaštite i spasavanja Herceg Novog i Kotora i njihove kolege iz hrvatskih mesta Opatija, Rijeka, Dubrovnik i sa Mljeta. Kako je saopšteno iz Opštine… »

Sneg i na ulicama Beograda: Meteorolozi najavljuju da će tako biti naredna dva dana

Blic 14.01.2018
Slab sneg počeo je da pada oko 16 časova u glavnom gradu, ali je sada njegov intenzitet sve jači, a prema najavama meteorologa padavine bi trebalo da traju dva puna dana! - Očekujemo povremene pojave snega danas i sutra, ali bez formiranja snežnog… »

U saobraćajnoj nesreći kod Laktaša poginuo pešak

Blic 14.01.2018
U mestu Kobatovci, opština Laktaši, danas oko 16.55 dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je smrtno stradala jedna osoba. Do nesreće je došlo kada je “golf 4” kojim je upravljala osoba B.K /55/ iz Gradiške udario u pešaka M.K. /61/ iz… »

Droga u brzoj pošti i bensedini sa Kosova: Reporter "Blica" proveo je noć sa carinicima i saznao kako se hvataju šverceri

Blic 14.01.2018
Cigarete, garderoba, lekovi, droga... samo su deo onoga što šverceri pokušavaju da prokrijumčare u Srbiju. Međutim, u njihovim namerama zaustavljaju ih carinici tamo gde ih niko ne očekuje. Nasred autoputa. Reporteri “Blica” proveli su jedno… »

Hrvatski novinar: Stop mržnji u medijima

Blic 14.01.2018
Hrvatski novinar Aleksandar Stanković završio je današnju emisiju “Nedeljom u dva” na HRT apelom da se suzbije širenje mržnje u medijima. Prema njegovim rečima, nije normalno da za psovanje i pretnje smrću na društvenim mrežama i u javnom… »

"Srbi su: Komplikovani..." Pevačica bez ustezanja otkrila šta misli o našoj državi

Blic 14.01.2018
Lena Kovačević ćerka je našeg najpoznatijeg dramskog pisca Dušana Kovačevića, a sada je navela zbog čega je dobar deo svog života provela van Srbije, kao i šta misli o svojoj domovini. - Sedam godina sam bila van Beograda, ali u Beogradu je… »

Isterivanje đavola U srpskoj crkvi: Sveštenik koji je prisustvovao ritualu: "Iz njega su navirali neljudski zvukovi. Peo se…

Blic 14.01.2018
- Rekao nam je da je došao sam da potraži pomoć, običan mladić, nalik na sve druge tih godina. Nije imao problem ni da se pričesti, ni celiva ikonu, što mnoge od obično njih muči. Na prvi pogled, ništa nije govorilo da je đavoiman – priča za… »

Tačno u podne: odluka o 64. dobitniku ninove nagrade: Predstavljamo pet autora i njihove romane

Blic 14.01.2018
I hvaljena i kritikovana, NIN-ova nagrada za roman godine uvek biva kulturni, katkad i ne samo kulturni događaj prvog reda. Odluka se uvek čeka sa velikim interesovanjem, zanimljivo, ne samo kulturnih krugova, književnih znalaca i stvaralaca već i… »

“Đavoljim tragovima” do šampionskog trona Upoznajte prvog Srbina koji je ručno pravio skije i osvajao medalje

Blic 14.01.2018
Milina u duši starca kad vidi mladež pod kapom kluba u njegovoj kući osnovanog kako zlatiborskim udolinama trči na skijama. Pa se seti neke davne ratne noći kad su mu oko avlije „đavoli vijali“ i narednog jutra kad je rešio i sam da pođe… »

Niko ne zna gde se nalazi miloš biković: Glumac pokazuje svima raskoš u kom uživa, al' ne želi da otkrije svoju…

Blic 14.01.2018
Najpopularniji srpski glumac mlađe generacije odlučio je da napuni baterije za nove radne pobede daleko od svoje domovine, a čini se da i te kako uživa na odmoru. Miloša Bikovića (30) mnogi već danima putem društvenih mreža pitaju za lokaciju na… »