Društvo arhiva vesti 18.01.2018

Vučić sa evropskom komesarkom za regionalnu politiku: Srbija veoma aktivan i dragocen partner u saradnji

Kurir 18.01.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa evropskom komesarkom za regionalnu politiku Korinom Kretu sa kojom je razgovarao o evropskom putu Srbije. Aleksandar Vučić je istakao da je strateški cilj Srbije članstvo u EU, kao i da je… »

U Srbiji registrovano 1.114 slučajeva malih boginja

Danas 18.01.2018
Od oktobra do danas nа tеritоriјi Srbiје, uкljučuјući i tеritоriјu nаdlеžnоsti Zаvоdа zа јаvnо zdrаvljе Коsоvsка Mitrоvicа, rеgistrоvаnо је uкupnо 1.114 slučајеvа mаlih bоginjа, оd којih je 527… »

Popović podneo još jednu tužbu protiv KRIK-a

Dnevnik 18.01.2018
BEOGRAD: Redakcija KRIK-a je saopštila da joj je stigla nova tužba ministra Nenada Popovića za povredu časti i ugleda. Kako se navodi, tužba, stigla u sredu, se odnosi na tekst "Netačno da Popović nema ofšor kompanije" u kome se tvrdi da dokumenta… »

Posle ledenog jutra, ogrejaće nas zubato sunce: Vedro i vetrovito, do 9 stepeni

Kurir 18.01.2018
BEOGRAD - U većem delu Srbije danas će biti pretežno sunčano, više oblačnosti uz provejavanje slabog snega očekuje se ujutru i pre podne u južnim i istočnim krajevima, i to uglavnom u planinskim predelima, saopštio je Republički… »

Pacijente upućuju na zaštitnika koji je mrtav već tri godine

Radio 021 18.01.2018
Dom zdravlja u Velikoj Plani pacijente koji nisu zadovoljni uslugom u toj ustanovi upućuje da se obrate zaštitniku prava pacijenata Radoslavu Timotijeviću. Reč je međutim o diplomiranom pravniku koji je mrtav već tri godine, prenosi portal… »

Krajem januara u Blacu međunarodni lov na vukove, iako su zaštićeni

Novi magazin 18.01.2018
Opština Blace je danas najavila da organizuje "tradicionalnu međunarodnu manifestaciju" pod nazivom "Vuku u pohode" na kojoj će učestvovati stotine lovaca iz zemlje i inostranstva. Ta najveća lovna manifestacija u Srbiji, u Blacu se po 21. put… »

Nacrt novog zakona o azilu najznačajniji rezultat tvining projekta

EurActiv 18.01.2018
Nacrt novog zakona o azilu i privremenoj zaštiti, koji je usklađen sa evropskom regulativom, najznačajniji je rezultat tvining projekta "Podrška nacionalnom sistemu azila u Srbiji", rečeno je 18. januara u Beogradu na završnoj konferenciji. Novi… »

Malinović: Marka Đurića razrešiti funkcije

Danas 18.01.2018
Podmuklo ubistvo Olivera Ivanovića izazvalo je nevericu i ogorčenje celokupne srpske javnosti. Iz retrospektive događanja u prethodnom periodu na tom delu KiM sasvim su očekivane insinuacije i sumnje na umešanost aktuelne vlasti popraćene… »

FH: SRB i HR slobodne zemlje, ostatak regiona - delimično

Dnevnik 18.01.2018
VAŠINGTON: Nevladina organizacija "Fridom haus" ocenila je u svom najnovijem izveštaju Srbiju i Hrvatsku kao slobodne zemlje, dok su ostale države regiona, Bosna i Hercegovina, Makedonija i Crna Gora, kao i Kosovo, predstavljeno odvojeno od Srbije… »

Pronađeni ljudski kostur kod Gnjilana

Danas 18.01.2018
Kosovska policija za region Gnjilana je saopštila da su pored groblja u srpskom selu Ranilug pronadjene kosti umotane u jorgan za koje se sumnja da su ljudske. Portparol Kosovske policije za region Gnilane Ismet Hašani kaže da je policija pre nekoliko… »