Društvo arhiva vesti 18.01.2018

EU: Vučić i Tači dogovorili nastavak dijaloga, Euleks pruža podršku istrazi o ubistvu Ivanovića

Novi magazin 18.01.2018
Predsednici Srbije i Kosova, Aleksandar Vučić i Hašim Tači, dogovorili su da se nastavi dijalog Beograd-Priština i da se istraga o ubistvu prvaka kosovskih Srba Olivera Ivanovića sprovede uz saradnju sudsko-policijskih tela obe strane, rekla… »

U Srbiji 1.114 pacijenata obolelih od malih boginja

Politika 18.01.2018
Za tri i po meseca u Srbiji je registrovano 1.114 slučajeva malih boginja, a dvoje pacijenata je umrlo zbog komplikacija, podaci su Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović - Batut”. Najmlada obolela osoba je uzrasta jedan i po mesec… »

Ministar Popović ponovo tužio KRIK

Mondo 18.01.2018
Redakcija KRIK-a je saopštila da joj je stigla nova tužba ministra Nenada Popovića za povredu časti i ugleda. Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Nenad Popović, u sredini Tužba je stigla u sredu, a odnosi se na tekst "Netačno da Popović nema ofšor… »

Sutra toplije, od sedam do 13 stepeni

Novi magazin 18.01.2018
U Srbiji će sutra ujutro biti hladno, ponegde slab mraz, po kotlinama magla, a u toku dana toplije vreme, uz slab do umeren vetar, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Pre podne će u većem delu zemlje biti pretežno sunčano, a na severu… »

Pacijente upućuju na zaštitnika koji je mrtav već tri godine

Radio 021 18.01.2018
Dom zdravlja u Velikoj Plani pacijente koji nisu zadovoljni uslugom u toj ustanovi upućuje da se obrate zaštitniku prava pacijenata Radoslavu Timotijeviću. Reč je međutim o diplomiranom pravniku koji je mrtav već tri godine, prenosi portal… »

Opština Blace organizuje lov na "strogo zaštićenu vrstu"

B92 18.01.2018
Blace -- Opština Blace najavila je da organizuje "tradicionalnu međunarodnu manifestaciju" pod nazivom "Vuku u pohode" na kojoj će učestvovati na stotine lovaca. Ta najveća lovna manifestacija u Srbiji, u Blacu će po 21. put biti održana u subotu… »

Novi zakon za bolju zaštitu tražioca azila

RTS 18.01.2018
Nacrt zakona o azilu i privremenoj zaštiti je jedan od rezultata tvining projekta "Podrška nacionalnom sistemu azila u Srbiji" koji je trajao dve godine i koji je Evropska unija finansirala sa milion evra. Usklađivanjem sa evropskim standardima… »

Malinović: Marka Đurića razrešiti funkcije

Danas 18.01.2018
Podmuklo ubistvo Olivera Ivanovića izazvalo je nevericu i ogorčenje celokupne srpske javnosti. Iz retrospektive događanja u prethodnom periodu na tom delu KiM sasvim su očekivane insinuacije i sumnje na umešanost aktuelne vlasti popraćene… »

"Srbija i HR slobodne zemlje, ostatak regiona - delimično"

B92 18.01.2018
Vašington -- Nevladina organizacija "Fridom haus" (Freedom House) ocenila je u svom najnovijem izveštaju Srbiju i Hrvatsku kao slobodne zemlje. Ostale države regiona, Bosna i Hercegovina, Makedonija i Crna Gora, kao i Kosovo, predstavljeno odvojeno od… »

Ljudski kostur pronađen kod Gnjilana

Mondo 18.01.2018
Pored groblja u srpskom selu Ranilug pronađene su kosti umotane u jorgan, za koje se sumnja da su ljudske, saopštila je Kosovska policija za region Gnjilana. Foto: Youtube/PrintScreen ilustracija Portparol Kosovske policije za region Gnilane Ismet… »