Politika arhiva vesti 18.01.2018

Srbija se oprostila od Olivera Ivanovića

Dnevnik 18.01.2018
Porodica, prijatelji, građani, predstavnici državnog vrha i političkog i javnog života oprostili su se juče od Olivera Ivanovića, predsednika Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda” i jednog od najznačajnijih lidera Srba s Kosova… »

Proglašeno pet lista, u Beogradu će glasati oko 1,6 miliona birača

Blic 18.01.2018
Gradska izborna komisija (GIK) do četvrtka posle podne proglasila je pet izbornih lista za lokalne izbore u Beogradu, a na njima će pravo glasa imati oko 1,6 miliona birača, na oko 1.183 biračka mesta. Proglašene su: izborna lista broj 1 "Aleksandar… »

Haradinaj: Musliju bio neumorni borac za ljudska prava

B92 18.01.2018
Priština -- Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izrazio je saučešće povodom smrti Jonuza Muslijua. Musliju je ceo jedan ljudski život posvetio pravičnom rešenju pitanja Albanaca u (preševskoj) dolini. Bio je neumoran borac za ljudska prava, prijatelj… »

Stefanović: Priština sprečava otkrivanje pravih motiva

Vesti online 18.01.2018
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović naveo je da je reakcija kosovskog premijera Ramuša Haradinaja potpuno neprihvatljiva. Kako je ranije javila Prva TV, Priština je definitivno odbila saradnju Beograda u istrazi o ubistvu lidera GI… »

Vučić i Dodik razgovarali o pitanjima od nacionalnog značaja

Politika 18.01.2018
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom. „Tokom susreta, dvojica predsednika razgovarala su o daljem unapređenju odnosa između Srbije i Republike Srpske, projektu auto-puta koji… »

Nasim Haradinaj: Delavi je pajac, on je najgora slika SAD

Politika 18.01.2018
PRIŠTINA - Potpredsednik udruženja veterana OVK Nasim Haradinaj nazvao je „pajacem” američkog ambasadora u Prištini Grega Delavija, ali izgleda da ne žali zbog toga, prenose prištinski mediji. Potvrđujući da je u izjavama vređao ambasadora… »

GIK proglasio listu grupe građana Šta radite bre - Marko Bastać

Novi magazin 18.01.2018
Gradska izborna komisija na današnjoj sednici, proglasila je još jednu izbornu listu za Skupštinu grada Beograda, koju je podnela grupa građana "Šta radite bre - Marko Bastać" i koja će biti pod rednim brojem šest. Grupa građana "Šta radite bre… »

Tači: Ubice htele da naškode Kosovu

B92 18.01.2018
Ko god je ubio Olivera Ivanovića hteo je time da predstavi Kosovo kao nestabilnu zemlju, rekao je za DW kosovski predsednik Hašim Tači. Dodaje da je dobrodošla saradnja srpskih institucija u istrazi. „Kosovske i međunarodne institucije čine… »

Dačić: Srbi u CG da se ne bave "završenim pitanjima"- članstvom u NATO i...

RTV 18.01.2018
PODGORICA - Srbi u Crnoj Gori ne bi trebalo da preispituju njenu državnost, niti da se bave završenim pitanjima, kakva su nezavisnost ili članstvo u NATO-u, a objekat "Srpske kuće" trebalo bi da se isključivo bavi očuvanjem kulturnog identiteta… »

(Foto) reči koje teraju suze na oči! Evo kako se bratanac Petar oprostio od Olivera Ivanovića!

Press 18.01.2018
Petar Ivanović, bratanac svirepo ubijenog Olivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda", oprostio se od strica na društvenoj mreži Fejsbuk, rečenicom koja je potresla sve njegove prijatelje i poznanike. On je u toku… »