Izvor: RTV arhiva vesti 22.01.2018

Igor Jurić ličnost godine u izboru NIN-a

RTV 22.01.2018
BEOGRAD - Predsedniku fondacije "Tijana Jurić", Igoru Juriću, večeras je na svečanosti u Jugoslovenskoj kinoteci uručena NIN-ova nagrada "Ličnost godine". Tijani mogu samo da obećam da moja borba neće prestati dokle god budem živ, jer želim da… »

Vučić: Nije mi bilo lako i prijatno na Kosmetu, ali sam zadovoljan

RTV 22.01.2018
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da mu "nije bilo lako i prijatno", ali da je zadovoljan boravkom na Kosovu i Metohiji, jer je obavio "izuzetno važan posao" za ujedinjenje srpskog naroda na KiM. On napominje i da je u Mitrovicu… »

Na beogradskom aerodromu muškarac pokušao da prereže sebi vrat flašom

RTV 22.01.2018
BEOGRAD - Muškarac sa posekotinama na vratu, za koga mediji prenose da je pokušao sebi da prereže vrat flašom na Aerodromu "Nikola Tesla", zbrinut je u Urgentnom centru. "Poziv Hitnoj pomoći je stigao 14.22 sati i rečeno nam je da su u pitanju manje… »

Presedan u vrhu ruske crkve, vladika neće da glasa za Putina

RTV 22.01.2018
MOSKVA - Ruski vladika Jevtikije izjavio je da neće glasati za predsednika Vladimira Putina na predsedničkim izborima u martu jer "ne želi da glasa za mrak", a ruski list "Novaja gazeta" danas navodi da je time prvi put jedan visoki pripadnik… »

Vodinelić:Poništiti izbor Sikimića za direktora Agencije

RTV 22.01.2018
BEOGRAD - Funkcionerka Nove stranke Vesna Rakić - Vodinelić zatražila je danas da se poništi, kako kaže, nezakonit izbor Dragana Sikimića za direktora Agencije za borbu protiv korupcije. Vodinelić u saopštenju navodi da Sikimić ne ispunjava… »

Marihuana u ''ničijoj'' torbi

RTV 22.01.2018
BEOGRAD - Carinici su na administrativnom punktu Mеrdarе u jеdnom autobusu koji jе dolazio iz pravca Kosova i Metohije otkrili dva kilograma marihuanе u ''ničijoj'' torbi. Marihuana jе otkrivеna kada jе u popodnеvnim časovima na punkt pristigao… »

Pucnjava na Menhtenu, troje ranjeno

RTV 22.01.2018
NJUJORK - Tri osobe su ranjene iz vatrenog oružja u pucnjavi na Menhetnu, javlja "Si-Bi-Es Njujork". Prema navodima zvaničnika, troje povređenih je hospitalizovano. "Si-Bi-Es Njujork" navodi da je njihovo stanje stabilno. Na fotografiji sa lica mesta… »

Vučić: Ubistvo Ivanovića je direktan pucanj u Srbiju

RTV 22.01.2018
BEOGRAD - Odgovor na pitanje koga je najviše pogodilo ubistvo Olivera Ivanovića, izuzimajući njegovu porodicu, i u koga je pucano pucnjem u Ivanovića upućuje na motive i moguće nalogodavce tog ubistva, ocenio je večeras predsednik Srbije Aleksandar… »

Lekari apeluju: Vakcinišite decu protiv malih boginja

RTV 22.01.2018
BEOGRAD - U Srbiji je u poslednja 3 meseca registrovano više od hiljadu slučajeva obolelih od malih boginja, kažu u Tiršovoj. Najviše obolelih je mlađe od pet i starije od 30 godina, a sve više obolelih ima i među medicinskim radnicima. Medicinska… »

Objavljen Nacrt izmena Ustava za pravosuđe

RTV 22.01.2018
BEOGRAD - Nacrt izmena Ustava Srbije u oblasti pravosuđa objavljen je danas na sajtu Ministarstva pravde radi javne rasprave, koja će u ovoj fazi trajati do 8. marta. Među najvažnijim izmenama Ustava su da se iz članstva najvišeg sudijskog organa -… »