Izvor: RTV arhiva vesti 22.01.2018

Inicijativa o ukidanju Specijalnog suda vraćena kosovskoj vladi

RTV 22.01.2018
PRIŠTINA - Predsedništvo kosovske Skupštine, odlučilo je danas da, inicijativu 43 poslanika za ukidanje Specijalnog suda za zločine koje je tokom rata počinila tzv. Oslobodilačka vojska Kosova, odlučio je da vrati kosovskoj vladi. Predsednik… »

Dva u jedan: "kalašnjikov" i "glok"

RTV 22.01.2018
VAŠINGTON - Američka kompanija "Senčuri arms" ukrstila je čuveni automat "kalašnjikov" sa pištoljem "glok" u svom novom pištolju "AK-Drako NAK-9". Pištolj "AK-Drako NAK-9" kompanije "Senčuri arms" kalibra je 9mm, prihvata okvire iz pištolja… »

Dr Radojičić: Razgovarao sam sa Vučićem i o mestu gradonačelnika

RTV 22.01.2018
BEOGRAD - Nosilac liste SNS "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" na beogradskim izborima prof. dr Zoran Radojičić potvrdio je da se o opciji da bude gradonačelnik razgovaralo prilikom dogovora o listi. "Ta tema je otvorena i posle izbora. To… »

Veliki asteroid proleteće blizu Zemlje 4. februara

RTV 22.01.2018
VAŠINGTON - Asteroid, veći od bilo kog dosad izgrađenog nebodera, kreće se prema Zemlji i, prema predviđanjima, pored naše planete će proći 4. februara na udaljenosti od oko 4,2 miliona kilometara. Kada bi kojim slučajem udario u nju, naučnici… »

Pejčinović:Ubistvo Olivera Ivanovića opasan presedan

RTV 22.01.2018
BRISEL - Ministri spoljnih poslova zemalja članica EU zatražili su danas u Briselu da se sprovede brza istraga ubistva srpskog političara Olivera Ivanovića i nastavi dijalog Beograda i Prištine. To je, kako prenosi Hina, izjavila hrvatska ministarka… »

Komunalci u Parizu "ratuju" s pacovima, puni kontejneri

RTV 22.01.2018
PARIZ - Sve veći broj pacova izlazi iz kanalizacije na površinu, a gradski zvaničnici i "hvatači" pacova traže načine da ih se reše. Na video snimcima vidi se stotine pacova u kontejnerima, a dnevnik Parizien apelovao je na gradske vlasti da nešto… »

Obeležen jubilej Vojne bolnice Niš

RTV 22.01.2018
NIŠ - U Nišu je danas svečanom akademijom u Domu vojske obeleženo 140 godina i rada Vojne bolnice Nišu. Ministar odbrane Aleksandar Vulin istakao je na svečanosti da je 140 godina veliki jubilej i to ne samo za bolnicu, nego i za kompletno vojno… »

Pudždemon sleteo u Kopenhagen, nije uhapšen

RTV 22.01.2018
KOPENHAGEN - Bivši lider Katalonije Karles Pudždemon sleteo je na aerodrom u Kopenhagenu, gde nije uhapšen, već je nesmetano otišao na debatu na kojoj će biti moderator. Španija je u nedelju najavila da će tražiti Pudždemonovo hapšenje ukoliko… »

Obradović: Sa DJB delimo stav o Kosovu

RTV 22.01.2018
BEOGRAD - Lider Dveri Boško Obradović kaže da je taj pokret ušao u koaliciju sa pokretom Dosta je bilo jer smatra da su oni poput Dveri, iskrena opozicija i alternativa i sadašnjoj i prethodnoj vlasti. Sa DJB, Dverima je zajednička borba protiv… »

Bugarska donirala Srbiji četiri miliona dinara

RTV 22.01.2018
BEOGRAD - Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i ambasador Bugarske u Srbiji Ratko Vlajkov potpisali su danas sporazum kojim se Srbiji donira četiri miliona dinara bespovratne pomoći koji će biti namenjeni edukaciji lokalnih… »