Arhiva » Vesti » Blic 24.01.2018

"Završićeš kao veštak kog sam prokleo": Ubica Kung Fu ne pokazuje znake kajanja, pretio sudiji koji ga je poslao u zatvor na 30 godina

Igor Usainović (35), zvani Kung Fu, iz sela Rečica kod Žitorađe, osuđen je u Višem sudu u Nišu na 30 godina zatvora jer je 13. decembra 2015. godine iz koristoljublja ubio Ružicu Talević (83) u njenom stanu u Ulici Dimitrija Tucovića u Nišu.

Blic sreda, 24. januar 2018.  |  B. Janačković

Sudija Aleksandar Teodosić rekao je da je u toku postupka utvrđeno da je okrivljeni počinio teško ubistvo.

- Sud je cenio sve dokaze utvrđene u toku postupka, a pre svega materijalne dokaze kao što su otisak prsta na licu mesta, DNK sadržaj ispod nokta Ružice Talević, iskaze svedoka koji su povezali Igora Usainovića sa mestom i vremenom krivičnog dela. Sud nije poverovao odbrani Igora Usainovića da ga je Ružica Talević ogrebala ranije dok je sedeo sa nekom ženom u parku - obrazložio je kratko sudija Teodosić.

Kada je čuo da će tri decenije provesti na robiji, Usainović je pao u vatru i optužio predstavnike tužilaštva i sudsko veće da su mu „oduzeli ceo život“, zapretivši da će iz zatvora ponovo da obori presudu koja je jednom već vraćana na ponovno suđenje.

- Zašto 30 godina? Za nešto što nisam počinio. Slušate gospođu (pokazuje na zamenicu VJT), a meni niste dozvolili da dovedem svedoke. Nisam počinio ubistvo. Mnogo si mi dao kaznu, čoveče. Da sam uradio to, pobegao bih iz Srbije, imao sam fore celu noć. Opet izmišljate, kao i prošli put. Budi siguran, oboriću ti presudu kao i prošli put - pričao je iznervirano Usainović.

Bez trunke kajanja, negirajući zločin, on je rekao da će ga sud „nositi na duši ceo život“. Nije propustio ni da iznese zamerke na rad zamenice VJT koju je optužio da se „dogovara sa advokatom oštećenih“ .

- Boga ima gore, sve gleda. Kao onaj veštak što sam ga prokleo, pa je umro. Trebalo je ranije da te menjam, da ne budeš sudija u mom predmetu - nastavio je on istim tonom.

Sudija Teodosić, koji slovi za jednog od najboljih delilaca pravde na jugu Srbije, mirno ga je saslušao i poučio da ima pravo žalbe na prvostepenu presudu u roku od 15 dana od prijema otpravka.

Usainoviću će biti uračunato vreme provedeno u pritvoru, u kojem se nalazi od 14. decembra 2015. a obavezan je i da plati sudske troškove. Do pravosnažnosti presude ostaće u pritvoru.

Ovo je, inače, ponovljeni postupak, prethodni put je bio osuđen takođe na 30 godina, ali je Apelacioni sud vratio na ponovno razmatranje.

Napravio lažni alibi u policiji

Usainoviću je stavljeno na teret da je zazvonio na vrata starice, na silu je ugurao u stan, oborio na pod a onda joj obmotao stolnjak oko vrata kako bi je ugušio. Ona ga je ogrebala po licu u pokušaju da se odbrani, ali ju je okrivljeni izudarao po glavi metalnom papučicom za bas gitaru nanevši joj teške povrede glave. Umrla je na strašan način udišući sopstvenu krv iz rana. Pošto je ubio nesrećnu ženu, uzeo je njenu penziju, narukvicu sa ruke koja je vredela 1.000 evra i zlatni prsten. Oko 22 sata se pojavio u policiji da bi obezbedio lažni alibi jer je imao obavezu da se po rešenju sudije za prethodni postupak javlja na 15 dana. Onda je ušao u autobus Niš-Požarevac, ali je uhapšen u Aleksincu. Branio se da mu je policija namestila slučaj.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari

Ključne reči

Niš

©2019 Netmark d.o.o.