Arhiva » Vesti » Glas Zapadne Srbije 05.02.2018

Izlio se Lim u Prijepolju, najkritičnije u Zalugu

Glas Zapadne Srbije ponedeljak, 5. februar 2018.

Prijepolje – Obilne padavine u severnoj Crnoj Gori podigle su nivo reke Lim pa je na području opštine Prijepolje

tokom proteklog vikenda došlo do njenog izlivanja. Prema rečima predsednika opštine Dragoljuba Zindovića najviše štete bilo je u naselju Zalug.

„Obišli smo teren, uglavnom je poplavljeno poljoprivredno zemljište i nekoliko objekata, važno je da se Lim vratio u korito i da nema opasnosti od ponovnog izlivanja”, kazao je za Glas zapadne Srbije Zindović.

On je istakao da su sve ekipe mobilne i da se prati stanje na kritičnim mestima.

Porodici Salka Gojaka, Lim je ušao i u kuću, a veću štetu napravio je u zasadima maline, dok su bikovi za tov u poslednjem trenutku evakuisali.

Poplavljeno domaćinstvo porodice Gojak, foto: GZS

„Imam zasađenih 12 000 sadnica pod malinom, ali valjda će se voda povći i neće biti neke štete. Ono što je najteže je smeće koje je sa deponije Stanjevine voda nanela, to je čista bolest”, kaže Gojak.

Direktor JKP “Lim” Enis Memišahović kaže da je vodosnabdevanje u Prijepolju uredno i da je voda za piće bakteriološki i hemijski ispravna za piće, dok je u Brodarevu došlo do zamućenja.

„Do povećanja mutnoće pijaće vode došlo je u Brodarevu na oba izvora. Isključili smo i Reževicu i Mrčkovačku reku, ali iz laboratorije su stigli rezultati da se mutnoća na Reževici smanjuje”, kazao je Memišahović. On je naglasio da vode u Brodarevu ima ali da može da se koristi samo kao tehnička. Iz ovog komunalnog preduzeća poslata je cisterna sa vodom za piće za potrebe doma zdra vlja i vrtića, kao i za potrebe građana Brodareva.

Glas zapadne Srbije

Prilog produkcije Glasa zapadne Srbije emitovan u Vestima TV Prva:


Objavljeno na sajtu glaszapadnesrbije.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Izlio se Lim u Prijepolju, najviše štete u Zalugu

Sandžak press ponedeljak, 5. februar 2018.

POPLAVE U PRIJEPOLJU! Lim stagnira, poplavljena domaćinstva!

Sandžak haber ponedeljak, 5. februar 2018.

Ključne reči

Prijepolje Crna Gora

©2019 Netmark d.o.o.