Arhiva » Vesti » Blic 13.02.2018

Linta: Vučićeva poseta Hrvatskoj je veliko ohrabrenje za Srbe

Poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj predstavlja veliko ohrabrenje za Srbe koji tamo žive, kaže predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta, istakavši da je potrebno uspostaviti stalni dijalog i pravično i trajno rešiti otvorena pitanja.

Blic utorak, 13. februar 2018.  |  Srna

On je naglasio da se preostali Srbi u Vrgin Mostu, koje će predsednik Srbije danas posetiti, kao i u ostalim povratničkim mestima suočavaju sa brojnim problemima, pre svega onim egzistencijalnim, i ukazao na potrebu da se obezbedi ulaz srpskog kapitala u Hrvatsku kako bi povratnici dobili šansu da se zaposle.

Linta je za TV Pink rekao da je potrebno trajno rešiti i problem upotrebe maternjeg jezika i pisma, jer se Zakon o jeziku i pismu, kada je reč o Srbima, i dalje ne poštuje.

Govoreći o ponovo pokrenutom pitanju ratne odštete, Linta je rekao da je to veoma važno pitanje, posebno iz ugla Srba koji su živeli i žive u Hrvatskoj, jer je u akcijama paravojne milicije Hrvatske minirano i devastirano preko 10.000 objekata u vlasništvu Srba.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2019 Netmark d.o.o.