Повезане вести

Вучић: Не очекујте да се додворавам и понижавам

Вучић: Не очекујте да се додворавам и понижавам

Политика 13.02.2018
Код вас је мера подршке и поштовања и љубави према неком директно пропорционална мери понизности коју би према вама требало да покаже, рекао је председник новинарима у Вргинмосту. Желим да с поносом носите своје српско име, да… »
Председник Србије завршио посету Хрватској: Сада је најважније оно што ће уследити!

Председник Србије завршио посету Хрватској: Сада је најважније оно што ће уследити!

Србија данас 13.02.2018
Очекује се напредак у односима Хрватске и Србије. Председник Србије Александар Вучић, који на позив хрватске председнице Колинде Грабар-Китаровић борави у Хрватској, други дан посете посветиће Србима који живе у тој земљи. 20.13… »
Предсједник Србије: Очекујем да много тога промјенимо

Предсједник Србије: Очекујем да много тога промјенимо

Слободна Европа 13.02.2018
Предсједник Србије Александар Вучић током другог дана боравка у Хрватској је посјетио обитељ Лапчевић у Вргинмосту која је изабрана јер је ријеч о повратницима с троје дјеце, потом је обишао основну школу којој је донирао десет… »
Вучић из Вргинмоста: Поносан сам на понашање српске делегације током посете Хрватској

Вучић из Вргинмоста: Поносан сам на понашање српске делегације током посете Хрватској

Србија данас 13.02.2018
Мислим да имамо заједничке готово исте проблеме, Срби и Хрвати, рекао је председник. Председник Србије Александар Вучић, који на позив хрватске председнице Колинде Грабар-Китаровићборави у Хрватској, други дан посете посветио је… »
Вучић у Вргинмосту: Људи у Србији брину о вама и воле вас

Вучић у Вргинмосту: Људи у Србији брину о вама и воле вас

Н1 Инфо 13.02.2018
Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас, другог дана посете Хрватској, са Србима у Вргинмосту у општини Гвозд. Касније поподне вратио се у Загреб где је са председницом Хрватске Колиндом Грабар Китаровић… »
Посета председника Хрватској Вучић: Хвала што чувате своје српско име и презиме (фото+видео)

Посета председника Хрватској Вучић: Хвала што чувате своје српско име и презиме (фото+видео)

Вечерње новости 13.02.2018
Председник Србије Александар Вучић, који на позив хрватске председнице Колинде Грабар-Китаровић борави у Хрватској, други дан посете посветио је Србима који живе у тој земљи. Председник Србије Александар Вучић, који је на позив… »
Вучић: Очекивао сам да ће бити тешко, али не на овом нивоу

Вучић: Очекивао сам да ће бити тешко, али не на овом нивоу

Нови магазин 13.02.2018
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Загребу да је очекивао да ће посета Хрватској бити тешка, додајући да "иако су тешке, ствари иду у добром смеру". "Ја тако нешто нисам доживео. Очекивао сам да буде тешко, али… »
Други дан Вучићеве посете Хрватској, разговори са Србима

Други дан Вучићеве посете Хрватској, разговори са Србима

РТС 13.02.2018
Председник Србије Александар Вучић, који на позив хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић борави у Хрватској, други дан посете посвећује Србима који живе у тој земљи. У Вргинмосту је разговарао са мештанима којима је… »
"Регион почива на миру између српског и хрватског народа"

"Регион почива на миру између српског и хрватског народа"

РТВ 13.02.2018
ЗАГРЕБ - Председник Србије истакао је вечерас у Загребу да овај регион почива на миру између српског и хрватског народа, као и да не постоји пречи и важнији интерес, и зато ће Србија уложити све напоре да чува мир са хрватским… »
Скупштина СНВ: Положај Срба није унапређен већ уназађен; Вучић: Хвала вам што чувате своје огњиште, и своје српско име и…

Скупштина СНВ: Положај Срба није унапређен већ уназађен; Вучић: Хвала вам што чувате своје огњиште, и своје српско име и…

Блиц 13.02.2018
Права и положај Срба у Хрватској 2018. нажалост нису се битније променили од времена одржавања Друге велике скупштине Српског националног већа (СНВ) 2013, оцењено је вечерас у изјави Велике скупштине СНВ. Спорост, одлагање, па… »
Вучић питао Пуповца: Зашто ниси гласао против Закона о бранитељима?

Вучић питао Пуповца: Зашто ниси гласао против Закона о бранитељима?

СЕЕбиз 13.02.2018
ЗАГРЕБ - Предсједник Србије, Александар Вучић, говорио је на скупштини СНВ-а у Лисинском. "Драги Срби, који сте дошли на овај скуп, желим вам рећи хвала на томе што чувате своја огњишта, своје обитељи и своје српско име и… »
Вучић и Грабар Китаровић на свечаној скупштини СНВ у Загребу

Вучић и Грабар Китаровић на свечаној скупштини СНВ у Загребу

Бета 13.02.2018
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас на свечаној скупштини Српског народног већа (СНВ) у Загребу да жели да се избришу "границе и баријере" медју Хрватима и Србима. Председник СНВ-а Милорад Пуповац на отварању… »
(Курир ТВ) скупштина снв у Загребу Грабар Китаровић поручила Србима: Хрватска је ваша домовина!

(Курир ТВ) скупштина снв у Загребу Грабар Китаровић поручила Србима: Хрватска је ваша домовина!

Курир 13.02.2018
1 / 10 Фото: Марина Лопичић ЗАГРЕБ - Председник Србије Александар Вучић данас у Загребу, на самом крају званичне дводневне посете Хрватској, присуствује Другој скупштини Српског народног вијећа и Заједничког већа општина, која се… »
Пуповац поручио у Загребу: Односи две земље не смеју бити таоци лоше прошлости

Пуповац поручио у Загребу: Односи две земље не смеју бити таоци лоше прошлости

Курир 13.02.2018
ЗАГРЕБ - Председник СНВ Милорад Пуповац поручио је данас на Скупштини Српског националног Вијећа да односи две земље не смеју бити таоци лоше прошлости и да је у будућности кључан дијалог који ничим не сме бити покварен… »
Вучић: Хвала вам што чувате своје српско име и презиме

Вучић: Хвала вам што чувате своје српско име и презиме

Курир 13.02.2018
Председник Србије Александар Вучић поручио је вечерас у обраћању на скупштини Српског народног вијећа у Загребу да Хрватска и Србија треба да чувају идентитет Срба у Хрватској, као што ми у Србији имамо обавезу и одговорност да… »
Вучић за Алџазиру: Никога нисам назвао усташом, као што мене називају четником (видео)

Вучић за Алџазиру: Никога нисам назвао усташом, као што мене називају четником (видео)

Блиц 13.02.2018
Током посете Хрватској имао веома важне састанке, којих никада неће бити довољно, биће их још, а исте теме ће се често понављати, каже председник Србије Александар Вучић. Он је рекао да српска и хрватска страна имају… »
Председник у Хрватској: Све куће Вучића су спаљене, а ниједну није спалио ниједан Вучић

Председник у Хрватској: Све куће Вучића су спаљене, а ниједну није спалио ниједан Вучић

Курир 13.02.2018
Председник Србије Александар Вучић одговарао је данас на питања новинара током посете Хрватској и том приликом се осврнуо на спаљене куће. О извињењу које од њега очекују неки Хрвати, Вучић каже да је реч о људима који не… »
Председник Србије за ''Алџазиру'': Све куће Вучића су спаљене, а ниједну није спалио ниједан Вучић

Председник Србије за ''Алџазиру'': Све куће Вучића су спаљене, а ниједну није спалио ниједан Вучић

Председник Србије изјавио је на крају посете Вргинмосту, у којем у највећем броју живе Срби повратници, да је током посете Хрватској имао веома важне састанке, којих никада неће бити довољно. САРАЈЕВО - Председник Србије… »
Вучић: Нећу се никоме додворавати

Вучић: Нећу се никоме додворавати

Данас 13.02.2018
Други дан посете председника Србије Хрватској Председник Србије Александар Вучић изјавио је у Вргинмосту да Срби и Хрвати имају различите погледе на оно што се дешавало у прошлости, али да то не значи да не могу да живе заједно и… »
Вучић Србима у Вргинмосту: С поносом носите српско презиме

Вучић Србима у Вргинмосту: С поносом носите српско презиме

РТС 13.02.2018
Исте муке тиште и српске и хрватске домаћине, важно је да разговарамо и заједно решавамо те проблеме, рекао је током другог дана посете Хрватској председник Србије Александар Вучић. Поручује Србима да жели да с поносом носе… »
Вучић сабрао утиске о посети Хрватској: Теже ми је пало што су вређали Колинду него мене!

Вучић сабрао утиске о посети Хрватској: Теже ми је пало што су вређали Колинду него мене!

Пресс 13.02.2018
Председник Србије Александар Вучић је, по завршетку данашњег састанка са мештанима Вргинмоста, истакао понос што се српска делегација понашала озбиљно и рационално током посете Хрватској и додао да ће позвати хрватску… »
(Фото) ово су Александар, Весна и зоран, једини малишани у Подгорју: Они поносно носе своје српско презиме!

(Фото) ово су Александар, Весна и зоран, једини малишани у Подгорју: Они поносно носе своје српско презиме!

Курир 13.02.2018
1 / 3 Фото: Тањуг/Димитрије Голл БЕОГРАД - Председник Србије Александар Вучић, који борави у дводневној званичној посети Хрватској, данас је у Вргинмосту обишао српску породицу Лапчевић - Предрага и Драгану и њихово троје деце… »
Србин из Војнића Вучићу: Боље би било да сте навијач "Партизана"

Србин из Војнића Вучићу: Боље би било да сте навијач "Партизана"

Један од Срба са којима у Вргинмосту данас разговарао председник Србије Александар Вучић, замолио је за помоћ фудбалском клубу у Војнићу. Један од Срба са којима у Вргинмосту данас разговарао председник Србије Александар Вучић… »
(Курир ТВ) Председник Србије наставио посету Хрватској Вучић са мештанима Вргинмоста: У својој матици и српском народу увек…

(Курир ТВ) Председник Србије наставио посету Хрватској Вучић са мештанима Вргинмоста: У својој матици и српском народу увек…

Курир 13.02.2018
ЗАГРЕБ - Председник Србије Александар Вучић, који на позив хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић борави у Хрватској, други дан посете посветио је Србима који живе у тој земљи. 13.27 - Вучић се, након конференције за… »
Председник Србије наставља посету Хрватској Вучић у Вргинмосту: У будућности ћемо неке ствари променити!

Председник Србије наставља посету Хрватској Вучић у Вргинмосту: У будућности ћемо неке ствари променити!

Пресс 13.02.2018
Председник Србије Александар Вучић, који на позив хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић борави у Хрватској, други дан посете посветиће Србима који живе у тој земљи. Фото:Курир.рс 10.46 - Председник Србије Александар… »
Вучић питао децу из Вргинмоста шта им треба, а одговор је све изненадио (фото)

Вучић питао децу из Вргинмоста шта им треба, а одговор је све изненадио (фото)

БК ТВ 13.02.2018
Председник Србије Александар Вучић посетио је данас Основну школу "Гвозд" у Вргинмосту, којој је поклонио десет лап топ рачунара, а пошто постоји потреба за још једним, обећао да ће још током дана и тај један бити испоручен. У… »
Вучић у вргинмосту: Дошао сам да бисмо направили боље односе између Србије и Хрватске, где бисмо се међусобно поштовали! Да с…

Вучић у вргинмосту: Дошао сам да бисмо направили боље односе између Србије и Хрватске, где бисмо се међусобно поштовали! Да с…

Курир 13.02.2018
"Дошао сам, пре свега, да чујем вас. Данас сам обишао једну породицу са троје деце и они ми кажу да су то једина деца у Подгорју. Обишао сам и школу, директорка ми је рекла да је пре неколико година било 230 деце, данас их је… »
Вучић за Политико: Лидери Балкана уче на грешкама прошлости

Вучић за Политико: Лидери Балкана уче на грешкама прошлости

Н1 Инфо 13.02.2018
Председник Србије Александар Вучић у ауторском тексту за портал Политико позвао је на ближу економску сарадњу држава региона, оцењујући да ће то припремити земље Западног Балкана за улазак у ЕУ. Вучић је у тексту говорио и о… »
Јандроковић о Вучићевој посети: Важно је водити дијалог

Јандроковић о Вучићевој посети: Важно је водити дијалог

Н1 Инфо 13.02.2018
Председник хрватског Сабора Гордан Јандроковић изјавио је да је са председником Србије Александром Вучићем разговао о многим темама - питањима несталих, заштити националних мањина и парламентарној сарадњи. Извор: Н1 "Вучић ми… »
(Курир ТВ) Вучић у вргинмосту дочекан српским колом: Председник обишао породицу Лапчевић и однео компјутере за основну школу…

(Курир ТВ) Вучић у вргинмосту дочекан српским колом: Председник обишао породицу Лапчевић и однео компјутере за основну школу…

Курир 13.02.2018
Председник Србије Александар Вучић стигао је данас у Вргинмост, преименован 1996. у Гвозд, где ће разговарати са српским становништвом, а по доласку је одмах посетио породицу Предрага Лапчевића и обишао основну школу. "Очекујем… »
Митрополит Порфирије: Срби у Хрватској имају много проблема, сусрет Вучић и Грабар Китаровић улива наду!

Митрополит Порфирије: Срби у Хрватској имају много проблема, сусрет Вучић и Грабар Китаровић улива наду!

Пресс 13.02.2018
Митрополит загребачко-љубљански Порфирије рекао је после сусрета са председницима Србије и Хрватске, да српски народ у Хрватској има проблем да се декларише, те да се зато често повлачи у себе и покушава да се камуфлира… »
Вучић: Као младић нисам видио што се може добити сарадњом насупрот подјелама, плаћена висока цијена за екстремни национализам…

Вучић: Као младић нисам видио што се може добити сарадњом насупрот подјелама, плаћена висока цијена за екстремни национализам…

Санџак хабер 13.02.2018
Предсједник Србије Александар Вучић, који на позив хрватске предсједнице Колинде Грабар-Китаровић борави у Хрватској, други дан службеног посјета посветит ће Србима који живе у тој земљи. Прије поласка у повратничке средине у… »
Вучић поклонио рачунаре школи у Вргинмосту

Вучић поклонио рачунаре школи у Вргинмосту

РТС 13.02.2018
Председник Србије Александар Вучић посетио је Основну школу "Гвозд" у Вргинмосту, којој је поклонио десет лап-топ рачунара, а пошто постоји потреба за још једним, обећао је да ће још током дана и тај један бити испоручен. У… »
Линта: Вучићева посета Хрватској је велико охрабрење за Србе

Линта: Вучићева посета Хрватској је велико охрабрење за Србе

Блиц 13.02.2018
Посета председника Србије Александра Вучића Хрватској представља велико охрабрење за Србе који тамо живе, каже председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта, истакавши да је потребно успоставити стални дијалог и правично и… »
Вучић у Вргинмосту, донео поклоне за школу

Вучић у Вргинмосту, донео поклоне за школу

Вести онлине 13.02.2018
Председник Србије Александар Вучић стигао је данас у Вргинмост, преименован 1996. у Гвозд, где ће разговарати са српским становништвом. По доласку у то место је посетио породицу Предрага Лапчевића. Председник је у Вргинмост донео… »
Линта: Највећи проблем Срба у Вргинмосту је незапосленост

Линта: Највећи проблем Срба у Вргинмосту је незапосленост

РТС 13.02.2018
Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта рекао је за РТС да Срби у Вргинмосту имају бројне проблеме: лоши су путеви, нема струје, водовода, а највећи проблем је незапосленост. Пре рата деведесетих Срби су били већинско… »
Вучић у Хрватској, други дан посете посвећен Србима

Вучић у Хрватској, други дан посете посвећен Србима

Правда 13.02.2018
Председник Србије Александар Вучић, који на позив хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић борави у Хрватској, други дан посете посветиће Србима који живе у тој земљи. Након јучерашњих сусрета са званичницима у Загребу… »
Вучић у Вргинмосту разговара са Србима

Вучић у Вргинмосту разговара са Србима

Србија данас 13.02.2018
У селу живи око 700 српских породица. Председник Србије Александар Вучић стигао је у Вргинмост, преименован 1996. у Гвозд, где ће разговарати са српским становништвом, а по доласку је посетио породицу Предрага Лапчевића… »
Вучић: По питању будућности немамо супротстављене интересе

Вучић: По питању будућности немамо супротстављене интересе

Правда 13.02.2018
Председник Србије Александар Вучић рекао је да је дошао у Хрватску да разговара о отвореним питањима. Истакао је да се српска и хрватска страна готово ни у чему не слажу, али да по питању будућности немају супротстављене… »

Вести дана »