Vučić: Ne očekujte da se dodvoravam i ponižavam

Vučić: Ne očekujte da se dodvoravam i ponižavam

Politika utorak, 13. februar 2018.
Kod vas je mera podrške i poštovanja i ljubavi prema nekom direktno proporcionalna meri poniznosti koju bi prema vama trebalo da pokaže, rekao je predsednik novinarima u Vrginmostu
Želim da s ponosom nosite svoje srpsko ime, da se nikog ne stidite, nikog ne bojite i da imate pravo da kažete šta očekujete i od Srbije i od Hrvatske, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić Srbima sa kojima se sastao u... »

Predsednik Srbije završio posetu Hrvatskoj: Sada je najvažnije ono što će uslediti!

Srbija danas utorak, 13. februar 2018.
Očekuje se napredak u odnosima Hrvatske i Srbije
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji na poziv hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović boravi u Hrvatskoj, drugi dan posete posvetiće Srbima koji žive u toj zemlji. 20.13 - Aleksandar Vučić je u intervjuu za RTS rekao da je najvažniji rezultat njegove posete... »

Vučić o poseti Hrvatskoj: Najvažnije je ono što će uslediti

Politika utorak, 13. februar 2018.
ZAGREB - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je najvažniji rezultat njegove posete Hrvatskoj ono što će uslediti, a to je napredak u nekoliko zajedničkih sfera od interesa Srbije i Hrvatske. Kako je naveo, reč je pre svega o položaju Srba u Hrvatskoj, što Srbiju najviše zanima.... »

Vučić u Vrginmostu: Da s ponosom nosite svoje srpsko ime...

Dnevnik utorak, 13. februar 2018.
VRGINMOST: Želim da s ponosom nosite svoje srpsko ime, da se nikog ne stidite, nikog ne bojite i da imate pravo da kažete šta očekujete i od Srbije i od Hrvatske, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić Srbima iz Hrvatske sa kojima se sastao u Vrginmostu.
Kako je rekao, Srbija je spremna da sve ono što traži za srpske građane u Hrvatskoj obezbedi Hrvatima, kao i drugim maninskim zajednicama u Srbiji, i više od reciprociteta, kako je rekao. Mi nastojimo da svi oni žive u Srbiji kao... »

Predsjednik Srbije: Očekujem da mnogo toga promjenimo

Slobodna Evropa utorak, 13. februar 2018.
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tokom drugog dana boravka u Hrvatskoj je posjetio obitelj Lapčević u Vrginmostu koja je izabrana jer je riječ o povratnicima s troje djece, potom je obišao osnovnu školu kojoj je donirao deset računala za opremanje informatičke učionice, a zatim pogledao učionicu... »

Vučić iz Vrginmosta: Ponosan sam na ponašanje srpske delegacije tokom posete Hrvatskoj

Srbija danas utorak, 13. februar 2018.
Mislim da imamo zajedničke gotovo iste probleme, Srbi i Hrvati, rekao je predsednik
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji na poziv hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarovićboravi u Hrvatskoj, drugi dan posete posvetio je Srbima koji žive u toj zemlji. Za danas je u planu poseta Vrginmostu, mestu koje je... »

Vučić u Vrginmostu: Ljudi u Srbiji brinu o vama i vole vas

N1 Info utorak, 13. februar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas, drugog dana posete Hrvatskoj, sa Srbima u Vrginmostu u opštini Gvozd. Kasnije popodne vratio se u Zagreb gde je sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović prisustvovao skupštini Srpskog narodnog veća, čime je završio svoju posetu Hrvatskoj.
Sve o prvom danu posete Aleksandra Vučića Hrvatskoj čitajte OVDE. 21:59 - Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da nije očekivala izvinjenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, jer su izvinjenja "lične... »

Vučić: Očekivao sam da će biti teško, ali ne na ovom nivou

Novi magazin utorak, 13. februar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Zagrebu da je očekivao da će poseta Hrvatskoj biti teška, dodajući da "iako su teške, stvari idu u dobrom smeru".
"Ja tako nešto nisam doživeo. Očekivao sam da bude teško, ali ne na ovom nivou. Mislim da sam u skladu da sa pozicijom koju imam kao predsednik države bio dostojanstven", ;rekao je Vučić za RTS posle svečane skupštine Srpskog... »

Poseta predsednika Hrvatskoj Vučić: Hvala što čuvate svoje srpsko ime i prezime (foto+video)

Večernje novosti utorak, 13. februar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji na poziv hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović boravi u Hrvatskoj, drugi dan posete posvetio je Srbima koji žive u toj zemlji
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je na poziv hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović boravio u Hrvatskoj, drugi dan posete posvetio je Srbima koji žive u toj zemlji. On je posetio Vrginmost, 1996. godine preimenovan... »

Vučić na kraju posete Hrvatskoj: Očekivao sam da će biti teško, ali ne na tom nivou

Kurir utorak, 13. februar 2018.
ZAGREB - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večaras da je najvažniji rezultat njegove posete Hrvatskoj ono što će uslediti, a to je napredak u nekoliko zajedničkih sfera od interesa Srbije i Hrvatske. Kako je naveo, reč je pre svega o položaju Srba u Hrvatskoj, što Srbiju najviše zanima.... »

Vučić na skupštini SNV: Hvala što čuvate svoje srpsko ime i prezime

Politika utorak, 13. februar 2018.
ZAGREB – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras u Zagrebu da ovaj region počiva na miru između srpskog i hrvatskog naroda, kao i da ne postoji preči i važniji interes, i zato će Srbija uložiti sve napore da čuva mir sa hrvatskim narodom, da ulaže u stabilnost, ali i očuvanje svog... »

Vučić: Očekivao sam da će biti teško, ali ne na ovom nivou

B92 utorak, 13. februar 2018.
B92: Vučić: Očekivao sam da će biti teško, ali ne na ovom nivou
Zagreb -- Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je najvažniji rezultat njegove posete Hrvatskoj ono što će uslediti.
Kako je rekao, to je napredak u nekoliko zajedničkih sfera od interesa Srbije i Hrvatske. Reč je, kako navodi, pre svega o položaju Srba u Hrvatskoj, što Srbiju najviše zanima. Međutim, istakao je da se ne stidi da kaže da ga... »

Vučić za RTS: Čuvaćemo mir i unapređivati odnose sa Hrvatskom

RTS utorak, 13. februar 2018.
RTS: Vučić za RTS: Čuvaćemo mir i unapređivati odnose sa Hrvatskom
Između Srbije i Hrvatske je potreban dijalog, rekao je za RTS predsednik Aleksandar Vučić, koji je boravio u dvodnevnoj poseti Hrvatskoj. Poručio je da Srbija neće biti slabija u budućnosti i da je njena snaga u tome što drži do svojih reči i uverenja. Iako su stvari teške, čuvaćemo mir i stabilnost i unapređivaćemo odnose, istakao je predsednik.
Aleksandar Vučić je u intervjuu za RTS rekao da je najvažniji rezultat njegove posete Hrvatskoj ono što će uslediti, a to je napredak u nekoliko zajedničkih sfera od interesa Srbije i Hrvatske. Kako je naveo, reč je pre svega o... »

"Ne krivim hrvatski narod za to, i u Srbiji ima budala"

B92 utorak, 13. februar 2018.
B92: "Ne krivim hrvatski narod za to, i u Srbiji ima budala"
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je u Zagrebu da ovaj region počiva na miru između srpskog i hrvatskog naroda.
On je istakao i da ne postoji preči i važniji interes, i zato će Srbija uložiti sve napore da čuva mir sa hrvatskim narodom, da ulaže u stabiilnost, ali i očuvanje svog identiteta. Vučić je, na Trećoj velikoj skupštini SNV, svoje... »

"Region počiva na miru između srpskog i hrvatskog naroda"

RTV utorak, 13. februar 2018.
RTV: "Region počiva na miru između srpskog i hrvatskog naroda"
ZAGREB - Predsednik Srbije istakao je večeras u Zagrebu da ovaj region počiva na miru između srpskog i hrvatskog naroda, kao i da ne postoji preči i važniji interes, i zato će Srbija uložiti sve napore da čuva mir sa hrvatskim narodom, da ulaže u stabilnost, ali i očuvanje svog identiteta.
Vučić je svoje obraćanje počeo zahvalnosti Srbima u Hrvatskoj na očuvanju svojih ognjišta, porodica, svog srpskog imena i prezimena. "Iako smo svesni stradalničkog pečata srpskog naroda u Hrvatskoj trebalo bi predstaviti bolju i... »

Drugi dan Vučićeve posete Hrvatskoj, razgovori sa Srbima

RTS utorak, 13. februar 2018.
RTS: Drugi dan Vučićeve posete Hrvatskoj, razgovori sa Srbima
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji na poziv hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović boravi u Hrvatskoj, drugi dan posete posvećuje Srbima koji žive u toj zemlji. U Vrginmostu je razgovarao sa meštanima kojima je poručio da želi da s ponosom nose srpsko prezime, da se nikoga ne stide i ne boje. Vučić je prisustvovao trećoj Velikoj skupštini Srpskog narodnog vijeća.
16.20 – Predsednik Vučić je sa hrvatskom predsednicom stigao na treću Veliku skupštinu Srpskog narodnog vijeća. 13.30 – Očekujemo veće poverenje između hrvatskih vlasti i Srba, rekao je Vučić u izjavi novinarima. Odgovarajući na... »

Vučić pitao Pupovca: Zašto nisi glasao protiv Zakona o braniteljima?

SEEbiz utorak, 13. februar 2018.
ZAGREB - Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, govorio je na skupštini SNV-a u Lisinskom.
"Dragi Srbi, koji ste došli na ovaj skup, želim vam reći hvala na tome što čuvate svoja ognjišta, svoje obitelji i svoje srpsko ime i prezime", rekao je Vučić, kazavši da će dio svoga govora pročitati, a dio će govoriti iz srca.... »

Skupština SNV: Položaj Srba nije unapređen već unazađen; Vučić: Hvala vam što čuvate svoje ognjište, i svoje srpsko ime i prezime (video)

Blic utorak, 13. februar 2018.
Prava i položaj Srba u Hrvatskoj 2018. nažalost nisu se bitnije promenili od vremena održavanja Druge velike skupštine Srpskog nacionalnog veća (SNV) 2013, ocenjeno je večeras u izjavi Velike skupštine SNV.
Sporost, odlaganje, pa i zanemarivanje u ostvarivanju prava za koje su odgovorne državne institucije obeležile su prethodnih pet godina. Zbog toga položaj Srba u Hrvatskoj nije unapređen nego je u nizu aspekata i unazađen,... »

Vučić i Grabar Kitarović na svečanoj skupštini SNV u Zagrebu

Beta utorak, 13. februar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na svečanoj skupštini Srpskog narodnog veća (SNV) u Zagrebu da želi da se izbrišu "granice i barijere" medju Hrvatima i Srbima. Predsednik SNV-a Milorad Pupovac na otvaranju svečane skupštine u zagrebačkoj dvorani "Vatroslav Lisinski" rekao je da... »

(Kurir TV) skupština snv u Zagrebu Grabar Kitarović poručila Srbima: Hrvatska je vaša domovina!

Kurir utorak, 13. februar 2018.
1 / 10 Foto: Marina Lopičić ZAGREB - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas u Zagrebu, na samom kraju zvanične dvodnevne posete Hrvatskoj, prisustvuje Drugoj skupštini Srpskog narodnog vijeća i Zajedničkog veća opština, koja se održava u dvorani Lisinski. 17.50 - Kolinda Grabar Kitarović je rekla... »

Kitarović i Vučić na Velikoj Skupštini Srpskog narodnog vijeća

Dnevnik utorak, 13. februar 2018.
ZAGREB: U zagrebačkoj dvorani “Vatroslav Lisinski” je večeras održana Velika skupština Srpskog narodnog vijeća, treća po redu, uz prisustvo predsednika Srbije i Hrvatske, Aleksandra Vučića i Kolinde Grabar Kitarović.
Na početku su intonirane himne dve zemlje, a potom se okupljenim delegatima iz cele Hrvatske obratio predsednik SNV Milorad Pupovac. On je poručio da odnosi dve zemlje ne smeju biti taoci loše prošlosti i da je u budućnosti... »

Vučić: Hvala vam što čuvate svoje srpsko ime i prezime

Kurir utorak, 13. februar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras u obraćanju na skupštini Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu da Hrvatska i Srbija treba da čuvaju identitet Srba u Hrvatskoj, kao što mi u Srbiji imamo obavezu i odgovornost da čuvamo identitet Hrvata u Srbiji. Na početku obraćanja, Vučić je... »

Pupovac poručio u Zagrebu: Odnosi dve zemlje ne smeju biti taoci loše prošlosti

Kurir utorak, 13. februar 2018.
ZAGREB - Predsednik SNV Milorad Pupovac poručio je danas na Skupštini Srpskog nacionalnog Vijeća da odnosi dve zemlje ne smeju biti taoci loše prošlosti i da je u budućnosti ključan dijalog koji ničim ne sme biti pokvaren. Pupovac je istakao da je velika čast što su predsednici Srbije i Hrvatske... »

Predsednik u Hrvatskoj: Sve kuće Vučića su spaljene, a nijednu nije spalio nijedan Vučić

Kurir utorak, 13. februar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarao je danas na pitanja novinara tokom posete Hrvatskoj i tom prilikom se osvrnuo na spaljene kuće. O izvinjenju koje od njega očekuju neki Hrvati, Vučić kaže da je reč o ljudima koji ne žele da razmišljaju o budućnosti, već je njihova mera eventualne... »

Vučić za Aldžaziru: Nikoga nisam nazvao ustašom, kao što mene nazivaju četnikom (video)

Blic utorak, 13. februar 2018.
Tokom posete Hrvatskoj imao veoma važne sastanke, kojih nikada neće biti dovoljno, biće ih još, a iste teme će se često ponavljati, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
On je rekao da srpska i hrvatska strana imaju "nedvosmisleno različito viđenje prošlosti", ali i da ne vidi "razloge za bilo kakva sukobljavanja u budućnosti". - Nemamo bilo kakve interese koji mogu biti protivrečni u budućnosti... »

Predsednik Srbije za ''Aldžaziru'': Sve kuće Vučića su spaljene, a nijednu nije spalio nijedan Vučić

Večernje novosti utorak, 13. februar 2018.
Predsednik Srbije izjavio je na kraju posete Vrginmostu, u kojem u najvećem broju žive Srbi povratnici, da je tokom posete Hrvatskoj imao veoma važne sastanke, kojih nikada neće biti dovoljno
SARAJEVO - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na kraju posete Vrginmostu, u kojem u najvećem broju žive Srbi povratnici, da je tokom posete Hrvatskoj imao veoma važne sastanke, kojih nikada neće biti dovoljno, te... »

Vučić: Neću se nikome dodvoravati

Danas utorak, 13. februar 2018.
Drugi dan posete predsednika Srbije Hrvatskoj Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Vrginmostu da Srbi i Hrvati imaju različite poglede na ono što se dešavalo u prošlosti, ali da to ne znači da ne mogu da žive zajedno i da razgovaraju.
Na pitanje da li ga opterećuje govor u Glini iz 1995. godine, Vučić je rekao da se on „neće nikome dodvoravati“, prenosi N1. „Interesantno je da je mera vaše podrške direktno proporcionalna meri poniznosti koje očekujete od... »

Vučić: Poniznost nije mera poštovanja, neću se dodvoravati

RTS utorak, 13. februar 2018.
RTS: Vučić: Poniznost nije mera poštovanja, neću se dodvoravati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je njegova poseta Hrvatskoj od izuzetnog značaja i da postoje oblasti u kojima će se u kratkom vremenskom periodu postići značajni rezultati. Odgovarajući na pitanja hrvatskih novinara, Vučić je rekao da poniznost nije mera poštovanja. Zahvalio se hrvatskoj državi na "odlično organizovanoj poseti", kao i Srbima na odličnom dočeku.
Aleksandar Vučić je u razgovoru sa novinarima nakon posete Vrginmostu sumirao posetu Hrvatskoj. Novinari hrvatskog ogranka Televizije N1 i televizije Nova insistirali su na njegovom govoru u Glini, kao i da li će se ograditi od... »

Srbija i Hrvatska moraju da razgovaraju o budućnosti

EurActiv utorak, 13. februar 2018.
Dvodnevna poseta predsednika Srbije Zagrebu došla je u vreme prilično zategnutih odnosa između dve države nastale raspadom bivše Jugoslavije. Aleksandar Vučić i Kolinda Grabar Kitarović razgovarali su o nerešenim pitanjima iz prošlosti, ali i o budućoj saradnji, o spornoj granici na Dunavu i... »

Drugi dan posete Hrvatskoj: Vučić o govoru u Glini: Slušao sam o sebi najgore moguće neistine, izmislili ste to za "Veliku Srbiju"

Blic utorak, 13. februar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji na poziv hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović boravi u Hrvatskoj, drugi dan posete provodi sa Srbima koji žive u toj zemlji.
On je u poseti Vrginmostu, koji je 1996. godine preimenovan u Gvozd, a inače je reč o mestu u kome su Srbi teško stradali tokom Drugog svetskog rata, ali i u akciji €"œOluja". Danas u toj i opštini Topusko živi oko 700 srpskih... »

Vučić Srbima u Vrginmostu: S ponosom nosite srpsko prezime

RTS utorak, 13. februar 2018.
RTS: Vučić Srbima u Vrginmostu: S ponosom nosite srpsko prezime
Iste muke tište i srpske i hrvatske domaćine, važno je da razgovaramo i zajedno rešavamo te probleme, rekao je tokom drugog dana posete Hrvatskoj predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Poručuje Srbima da želi da s ponosom nose srpsko prezime, da se nikoga ne stide i ne boje. Dodaje da će pozvati Kolindu Grabar Kitarović da poseti Srbiju i vidi šta je urađeno za hrvatsku manjinu.
Predsednika Srbije Aleksandra Vučića je oko 200 Srba u Domu kulture dočekalo aplauzom. "Došao sam da čujem vas", rekao je Vučić i istakao da želi da vidi šta može da učini za njih. "Da dolazim da se junačim i da izgovaram neke... »

(Kurir TV) Predsednik Srbije nastavio posetu Hrvatskoj Vučić sa meštanima Vrginmosta: U svojoj matici i srpskom narodu uvek ćete imati podršku!

Kurir utorak, 13. februar 2018.
ZAGREB - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji na poziv hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović boravi u Hrvatskoj, drugi dan posete posvetio je Srbima koji žive u toj zemlji. 13.27 - Vučić se, nakon konferencije za medije, uputio natrag u Zagreb, gde će danas po podne razgovarati sa... »

Vučić sabrao utiske o poseti Hrvatskoj: Došao sam da razgovaramo, a ako od mene očekujete poniznost - nećete je dobiti!

Kurir utorak, 13. februar 2018.
VRGINMOST - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, po završetku današnjeg sastanka sa meštanima Vrginmosta, istakao ponos što se srpska delegacija ponašala ozbiljno i racionalno tokom posete Hrvatskoj i dodao da će pozvati hrvatsku predsednicu Kolindu Grabar Kitarović da pre leta poseti Srbiju.... »

Vučić Srbima iz Hrvatske: Da s ponosom nosite svoje srpsko ime...

RTV utorak, 13. februar 2018.
RTV: Vučić Srbima iz Hrvatske: Da s ponosom nosite svoje srpsko ime...
VRGINMOST - Želim da s ponosom nosite svoje srpsko ime, da se nikog ne stidite, nikog ne bojite i da imate pravo da kažete šta očekujete i od Srbije i od Hrvatske, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić Srbima iz Hrvatske sa kojima se sastao u Vrginmostu.
Vučić je rekao da je Srbija spremna da sve ono što traži za srpske građane u Hrvatskoj obezbedi Hrvatima, kao i drugim manjinskim zajednicama u Srbiji, i više od reciprociteta, kako je rekao. Vučić je rekao da je Srbija spremna... »

Vučić sabrao utiske o poseti Hrvatskoj: Teže mi je palo što su vređali Kolindu nego mene!

Press utorak, 13. februar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, po završetku današnjeg sastanka sa meštanima Vrginmosta, istakao ponos što se srpska delegacija ponašala ozbiljno i racionalno tokom posete Hrvatskoj i dodao da će pozvati hrvatsku predsednicu Kolindu Grabar Kitarović da pre leta poseti Srbiju.
foto:kurir.rs "Teže mi je palo to što je predsednica Grabar Kitarović na meti kritika nego to što su mene vređali poslednjih nekoliko dana. Pozivam građane Hrvatske da za nekoliko meseci vide rezultate njenog poziva i ove posete... »

Vučić u Vrginmostu: Za početak 10 laptopova

B92 utorak, 13. februar 2018.
B92: Vučić u Vrginmostu: Za početak 10 laptopova
Vrginmost -- Drugog dana posete Hrvatskoj predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao sa Srbima iz Vrginmosta. Izjavio da je za sada zadovoljan i školi donirao računare.
Po dolasku u Vrginmost, Vučić je posetio Osnovnu školu "Gvozd", kojoj je poklonio deset laptop računara, a pošto postoji potreba za još jednim, obećao da će još tokom dana i taj jedan biti isporučen. U informatičkom odeljenju,... »

Srbin iz Vojnića Vučiću: Bolje bi bilo da ste navijač "Partizana"

Večernje novosti utorak, 13. februar 2018.
Jedan od Srba sa kojima u Vrginmostu danas razgovarao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, zamolio je za pomoć fudbalskom klubu u Vojniću
Jedan od Srba sa kojima u Vrginmostu danas razgovarao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, zamolio je za pomoć fudbalskom klubu u Vojniću. Zamolio je da se pomogne klubu tako što će se obezbediti vozilo za igrače i pomoći obnova... »

(Foto) ovo su Aleksandar, Vesna i zoran, jedini mališani u Podgorju: Oni ponosno nose svoje srpsko prezime!

Kurir utorak, 13. februar 2018.
1 / 3 Foto: Tanjug/Dimitrije Goll BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Hrvatskoj, danas je u Vrginmostu obišao srpsku porodicu Lapčević - Predraga i Draganu i njihovo troje dece Aleksandra, Vesnu i Zorana. - Danas sam obišao jednu porodicu sa troje... »

Vučić pitao decu iz Vrginmosta šta im treba, a odgovor je sve iznenadio (foto)

BK TV utorak, 13. februar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Osnovnu školu "Gvozd" u Vrginmostu, kojoj je poklonio deset lap top računara, a pošto postoji potreba za još jednim, obećao da će još tokom dana i taj jedan biti isporučen. U informatičkom odeljenju, Vučić je razgovarao sa učenicima koji su mu... »

Predsednik Srbije nastavlja posetu Hrvatskoj Vučić u Vrginmostu: U budućnosti ćemo neke stvari promeniti!

Press utorak, 13. februar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji na poziv hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović boravi u Hrvatskoj, drugi dan posete posvetiće Srbima koji žive u toj zemlji.
Foto:Kurir.rs 10.46 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u Vrginmost, a po dolasku je posetio porodicu Predraga Lapčevića, Predraga i Draganu i njihovo troje dece Aleksandra, Vesnu i Zorana. foto: Twitter... »

Jandroković o Vučićevoj poseti: Važno je voditi dijalog

N1 Info utorak, 13. februar 2018.
Predsednik hrvatskog Sabora Gordan Jandroković izjavio je da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovao o mnogim temama - pitanjima nestalih, zaštiti nacionalnih manjina i parlamentarnoj saradnji.
Izvor: N1 "Vučić mi je preneo poziv predsednice Skupštine Srbije, koji sam prihvatio, te ću u skoroj budućnosti posetiti Srbiju i srpski parlament", izjavio je Jandroković. On nije želeo da komentariše zahteve za izvinjenjem,... »

Vučić u vrginmostu: Došao sam da bismo napravili bolje odnose između Srbije i Hrvatske, gde bismo se međusobno poštovali! Da s ponosom nosite svoje srpsko ime!

Kurir utorak, 13. februar 2018.
"Došao sam, pre svega, da čujem vas. Danas sam obišao jednu porodicu sa troje dece i oni mi kažu da su to jedina deca u Podgorju. Obišao sam i školu, direktorka mi je rekla da je pre nekoliko godina bilo 230 dece, danas ih je samo 93. Pomogli smo računarima, ali važno je da bude više dece, to je... »

(Kurir TV) Vučić u vrginmostu dočekan srpskim kolom: Predsednik obišao porodicu Lapčević i odneo kompjutere za osnovnu školu

Kurir utorak, 13. februar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u Vrginmost, preimenovan 1996. u Gvozd, gde će razgovarati sa srpskim stanovništvom, a po dolasku je odmah posetio porodicu Predraga Lapčevića i obišao osnovnu školu. "Očekujem da ćemo u budućnosti moći neke stvari da promenimo", kratko je kazao... »

Vučić za Politiko: Lideri Balkana uče na greškama prošlosti

N1 Info utorak, 13. februar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u autorskom tekstu za portal Politiko pozvao je na bližu ekonomsku saradnju država regiona, ocenjujući da će to pripremiti zemlje Zapadnog Balkana za ulazak u EU. Vučić je u tekstu govorio i o svojim političkim zabludama iz mladosti.
"Budućnost Balkana danas izgleda mnogo svetlije nego što se moglo predvideti pre dve decenije", piše Vučiću u tekstu pod nazivom "Zapadni Balkan mora razbiti trgovinske barijere". Dodaje da su "Balkanski ratovi iza sebe ostavili... »

(Kurir TV) Vučić u školi u vrginmostu, evo šta je poklonio deci! Oni mu pokazali šta uče, napisali Hvala na donaciji i poklonili ručni rad

Kurir utorak, 13. februar 2018.
U informatičkom odeljenju, Vučić je razgovarao sa učenicima kojI su mu pomoću mikrobita napisali: "Hvala na donaciji". Takođe je sa njima popričao i o tome kako žive u svom mestu. Vučić je u jednom trenutku zamolio novinarske ekipe da izađu iz učinice i nastavio razgovor sa đacima bez prisustva... »

Vučić poklonio računare školi u Vrginmostu

RTS utorak, 13. februar 2018.
RTS: Vučić poklonio računare školi u Vrginmostu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je Osnovnu školu "Gvozd" u Vrginmostu, kojoj je poklonio deset lap-top računara, a pošto postoji potreba za još jednim, obećao je da će još tokom dana i taj jedan biti isporučen.
U informatičkom odeljenju škole koja broji 94 đaka, a od toga 42 odsto srpske nacionalnosti, Aleksandar Vučić je razgovarao sa učenicima koji su mu pomoću mikrobita napisali: "Hvala na donaciji". Takođe je sa njima popričao i o... »

Vučić: Kao mladić nisam vidio što se može dobiti saradnjom nasuprot podjelama, plaćena visoka cijena za ekstremni nacionalizam

Sandžak haber utorak, 13. februar 2018.
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji na poziv hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović boravi u Hrvatskoj, drugi dan službenog posjeta posvetit će Srbima koji žive u toj zemlji. Prije polaska u povratničke sredine u kojima živi srpska manjina, Vučić je na portalu Politico objavio tekst... »

Vučić u Vrginmostu razgovara sa Srbima

Press utorak, 13. februar 2018.
U selu živi oko 700 srpskih porodica.
Foto:srbijadanas.rs Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Vrginmost, preimenovan 1996. u Gvozd, gde će razgovarati sa srpskim stanovništvom, a po dolasku je posetio porodicu Predraga Lapčevića. Predsednik je u Vrginmost doneo i poklone za tamošnju školu... »

Mitropolit Porfirije: Srbi u Hrvatskoj imaju mnogo problema, susret Vučić i Grabar Kitarović uliva nadu!

Press utorak, 13. februar 2018.
Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije rekao je posle susreta sa predsednicima Srbije i Hrvatske, da srpski narod u Hrvatskoj ima problem da se deklariše, te da se zato često povlači u sebe i pokušava da se kamuflira.
Foto:Informer.rs On je, u izjavi za Pink, rekao da poziv predsednice Hrvatske i njeno zajedničko pojavljivanje sa predsednikom Srbije daje nadu Srbima iz Hrvatske da postoji perspektiva i da će se odnosi makar malo unaprediti. -... »

Vučić u Vrginmostu, doneo poklone za školu

Vesti online utorak, 13. februar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u Vrginmost, preimenovan 1996. u Gvozd, gde će razgovarati sa srpskim stanovništvom.
Po dolasku u to mesto je posetio porodicu Predraga Lapčevića. Predsednik je u Vrginmost doneo i poklone za tamošnju školu "Gvozd". Na trasi kojom je od Zagreba prema Vrginmostu prošao Vučić sa delegacijom pojačano je prisustvo... »

Linta: Najveći problem Srba u Vrginmostu je nezaposlenost

RTS utorak, 13. februar 2018.
RTS: Linta: Najveći problem Srba u Vrginmostu je nezaposlenost
Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta rekao je za RTS da Srbi u Vrginmostu imaju brojne probleme: loši su putevi, nema struje, vodovoda, a najveći problem je nezaposlenost.
Pre rata devedesetih Srbi su bili većinsko stanovništvo u Vrginmostu, ali veliki broj njih je tokom akcije "Oluja" proteran. Mnogi su se sada vratili i od oko 3.000 stanovnika 80 odsto su Srbi, rekao je predsednik Saveza Srba iz... »

Vučić u Vrginmostu razgovara sa Srbima

Srbija danas utorak, 13. februar 2018.
U selu živi oko 700 srpskih porodica
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Vrginmost, preimenovan 1996. u Gvozd, gde će razgovarati sa srpskim stanovništvom, a po dolasku je posetio porodicu Predraga Lapčevića. Predsednik je u Vrginmost doneo i poklone za tamošnju školu "Gvozd". Na trasi kojom je... »

Linta: Vučićeva poseta Hrvatskoj je veliko ohrabrenje za Srbe

Blic utorak, 13. februar 2018.
Poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj predstavlja veliko ohrabrenje za Srbe koji tamo žive, kaže predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta, istakavši da je potrebno uspostaviti stalni dijalog i pravično i trajno rešiti otvorena pitanja.
On je naglasio da se preostali Srbi u Vrgin Mostu, koje će predsednik Srbije danas posetiti, kao i u ostalim povratničkim mestima suočavaju sa brojnim problemima, pre svega onim egzistencijalnim, i ukazao na potrebu da se... »

Vučić u Hrvatskoj, drugi dan posete posvećen Srbima

Pravda utorak, 13. februar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji na poziv hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović boravi u Hrvatskoj, drugi dan posete posvetiće Srbima koji žive u toj zemlji.
Nakon jučerašnjih susreta sa zvaničnicima u Zagrebu, Aleksandar Vučić će drugog dana posete Hrvatskoj posetiti Vrginmost, 1996. godine preimenovan u Gvozd, mesto u kome su Srbi teško stradali tokom Drugog svetskog rata, ali i u... »

Vučić: Po pitanju budućnosti nemamo suprotstavljene interese

Pravda utorak, 13. februar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je došao u Hrvatsku da razgovara o otvorenim pitanjima. Istakao je da se srpska i hrvatska strana gotovo ni u čemu ne slažu, ali da po pitanju budućnosti nemaju suprotstavljene interese. Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović kaže da se u mnogim pitanjima dve strane nisu saglasile, da su se u nekim približile, a u nekim će se u budućnosti približiti.
Aleksandar Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare posle sastanka sa hrvatskom predsednicom zahvalio Grabar Kitarovićevoj na pozivu i srdačnoj dobrodošlici po dolasku u posetu Hrvatskoj. Kako je rekao, razume da to za... »

Vučić završava posetu Hrvatskoj

B92 utorak, 13. februar 2018.
B92: Vučić završava posetu Hrvatskoj
Beograd -- Predsednik Aleksandar Vučić razgovaraće drugog dana posete Hrvatskoj sa Srbima u Vrginmostu u opštini Gvozd.
Popodne, Vučić se vraća u Zagreb gde će zajedno sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović prisustvovati skupštini Srpskog narodnog veća. Time bi trebalo da bude završena njegova poseta Hrvatskoj. Predsednik Srbije je s... »

Komentari na drugim sajtovima

Vučić zahvalio Putinu i građanima Srbije

RTS  pre 37 minuta  još 30 povezanih

Kvitova i Kerber kao "brzi voz" do četvrtog kola

B92  pre 2 sata  još 20 povezanih

Federer se nije oznojio, ali u nedelju već...

Mondo  pre 4 sata  još 14 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.