Arhiva » Vesti » Blic 13.02.2018

Stiže sneg: Sreda će biti najhladniji dan, a evo i kada nas ponovo očekuju prolećne temperature

U Srbiju stiže zahlađenje, sa kišom i snegom. Sreda će biti najhladniji dan ove sedmice. Neće se zabeleti samo na planinama, već će snega biti i u nižim krajevima zemlje. Ipak, već krajam meseca, ponovo se prognoziraju prolećne temperature.

Blic utorak, 13. februar 2018.  |  Sonja Todorović

Naoblačenje koje će sutra ujutru i pre podne mestimično usloviti padavine, tokom dana proširiće se i na ostale krajeve. Na severu i zapadu zemlje, kao i na planinama padaće susnežica i sneg, a u ostalim krajevima kiša. Na planinama se očekuje dalje povećanje visine snežnog pokrivača. Najniža temperatura biće od -3 do 0, najviša od 3 do 8 stepeni Celzijusa.

- Očekuje nas period kada će se smenjivati kiša i sneg, s tim što će se ovog puta snežni pokrivač i zadržati u nižim krajevima zemlje, kao što je na primer, Beograd. U sredu nas ponovo očekuje snežni dan. Temperatura će se kretati od -2 do 2 stepena - objašnjava Nedeljko Todorović, meteorolog Repbličkog hidrometeorološkog zavoda.

Prema prognozi, sneg može padati još i u četvrtak, ali samo u prepodnevnim satima, a za ostatak dana se predviđa da će biti suvo vreme.

Prema rečima meteorologa Todorovića u subotu i nedelju nas očekuje malo otopljenje, s tim što u nedelju popodne ponovo dolazi do naoblačenja, pa je moguće očekivati i da će padati kiša.

- Pred nama je prosečno hladan period sa češćom pojavom padavina i snega. I tako će biti do kraja meseca. Ipak, očekuje nas i jedno kratkotrajno otopljenje. Možemo očekivati prave predprolećne temperature, sa maksimalnih 15 stepeni Celzijusa. I to će, naravno, trajati kratko, pa nas već u martu ponovo čeka novo zahlađenje, kiša i sneg - najavljuje Todorović.

U februaru i ledeni i mrazni dani

Prema prognozi klimatskog sektora RHMZ u februaru možemo očekivati 9 do 13 dana sa padavinama, a u brdsko - planinskim krajevima do 17 dana, dok će broj dana sa snežnim pokrivačem u nižim predelima biti do pet dana, a na planinama od 18 do 23.

U februaru se prognoziraju i mrazni dani i to od 7 do 13 u nižim predelima, kao i tri ledena dana, kada temperatura neće preći nulu.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Sutra u Srbiji oblačno, do pet stepeni

Novi magazin utorak, 13. februar 2018.

Kiša, susnežica i sneg

Dnevnik utorak, 13. februar 2018.

Veje li veje, do kraja dana sneg

Mondo utorak, 13. februar 2018.

Danas oblačno, hladnije, s kišom i snegom

Novi magazin utorak, 13. februar 2018.

Komentari

Ključne reči

Sneg

©2019 Netmark d.o.o.