Arhiva » Vesti » Blic 14.02.2018

Država će izdvojiti pet miliona evra, svako naselje dobiće tablice sa adresom

Blic sreda, 14. februar 2018.  |  Tanjug

Branabić je u prostorijama Srpsko-korejskog informatičkog pristupnog centra razgovarala sa novozaposlenim geodetama iz Republičkog geodetskog zavoda koji rade na izradi elaborata ulica i kućih brojeva u okviru ažuriranja adresnog registra.

- „Država će izdvojiti pet miliona evra, kako bi se obezbedilo da sva naselja u Srbiji dobiju tablice sa nazivima ulica i kućnim brojevima, čime ćemo rešiti ovu situaciju koja stvara veliki broj problema građanima“ - rekla je Brnabić koja je još kao ministarka državne uprave i lokalne samouprave pokrenula inicijativu da se reši taj problem.

Adresni registar sadrži podatke o nazivima ulica i kućnim brojevima i jedan je od ključnih državnih registara.

Prema procenama više od tri miliona građana ima prijavljeno prebivalište u ulicama bez određenog kućnog broja, od čega je više od dva miliona prijavljeno na adresama za koje nije određen ni naziv ulice, rekla je premijerka.

- „Ažuriranje adresnog registra je još jedan od velikih koraka u pravcu uvođenja reda u državi i modernizaciji državne uprave u Srbiji, kako bi građanima i privredi bile omogućene efikasne i lako dostupne usluge koje pruža država“ - rekla je Brnabić.

Ona očekuje da će realizacija projekta biti završena polovinom sledeće godine.

Premijerka je predhodno prisustvovala potpisivanju sporazuma o saradnji između Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Republičkog geodetskog zavoda koji su potpisali ministar Branko Ružić i direktor RGZ Borko Drašković.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari

Ključne reči

Ana Brnabić

©2019 Netmark d.o.o.