Arhiva » Vesti » Radio 021 14.02.2018

Vučić odlikovao Radu Đuričin, Cuneta, Muzej Vojvodine...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je, povodom Sretenja - Dana državnosti, odlikovanja zaslužnim pojedincima i ustanovama, navodeći da isticanjem zaslužnih, Srbija proslavlja sebe i svoju budućnost.

Radio 021 sreda, 14. februar 2018.  |  Beta

Vučić je na svečanosti u Predsedništvu Srbije kazao da su laureati, među kojima je sedam ustanova i 15 pojedinaca, pokazali da umeju da "budu tu za sve oko sebe, da trpe i da vole, da daju, pomažu i marljivo rade".

Ordenom Karađorđeve zvezde prvog stepena predsednik Srbije odlikovao je Univerzitet u Beogradu, a Sretenjskim ordenom prvog stepena beogradsko Narodno pozorište.

Centru za porodični smeštaj i usvojenje "Miloševac" pripao je Sretenjski orden prvog stepena, a ansamblu narodnih igara i pesama Srbije "Kolo", Orden Karađorđeve zvezde drugog stepena.

Sretenjskim ordenom drugog stepena odlikovani su Muzej Vojvodine i Geološki zavod Srbije, dok su Savez udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata Srbije (1941-1945 i 1999) - SUBNOR Srbije i Savez inženjera i tehničara Srbije, odlikovani Sretenjskim ordenom trećeg stepena.

Doskorašnjem direktoru Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milanu Stevoviću uručen je Orden zasluga za odbranu i bezbednost trećeg stepena, dok su vajarima Svetomiru Arsiću Basari i Miodragu Živkoviću dodeljene zlatne medalje za zasluge.

Zlatnom medaljom za zasluge odlikovani su i glumci Rada Đuričin i Marko Nikolić, kao i profesor Dejan Ilić, dok je novinar Miomir Filipović odlikovan srebrnom medaljom, koja je pripala i slikarima Janu Bačuru i Predragu Lukoviću. Katarina Dešić i Branka Filipović odlikovane su zlatnom medaljom za zasluge u oblasti hraniteljstva, .

Zlatnom medaljom za hrabrost "Miloš Obilić" za delo ličnog herojstva, posthumno je odlikovan žandarm Milan Vujović koji je poginuo 2003. godine pri eksploziji protivtenkovske mine u blizini Bujanovca.

Posthumno su zlatnom medaljom za zasluge odlikovani i kompozitor Milivoje Mića Marković i pevač Predrag Cune Gojković.

Ukazom predsednika Srbije, Ordenom srpske zastave trećeg stepena za naročite zasluge u javnim i kulturnim delatnostima, posebno u jačanju saradnje Srbije i Nemačke, odlikovana je profesorka Gabrijela Šubert, a zlatnom medaljom za zasluge švedski profesor Šel Magnuson i Horhe Kaćinero iz Španije.

Autor: Beta


Objavljeno na sajtu 021.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Vučić: Slaveći laureate, slavimo budućnost

Dnevnik sreda, 14. februar 2018.

Vučić: Slaveći laureate, slavimo budućnost

Politika sreda, 14. februar 2018.

Vučić uručio odlikovanja: Slaveći izuzetne trasiramo put

Večernje novosti sreda, 14. februar 2018.

Vučić podelio ordenje / VIDEO

B92 sreda, 14. februar 2018.

Dodela odlikovanja povodom Dana državnosti

RTS sreda, 14. februar 2018.

©2019 Netmark d.o.o.