Izvor: Novi magazin arhiva vesti 27.02.2018

Junker danas u Crnoj Gori predstavlja Strategiju proširenja za Zapadni Balkan

Novi magazin 27.02.2018
Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker danas će u sklopu turneje po Zapadnom Balkanu boraviti u Crnoj Gori. Junker će se u Podgorici sastati sa premijerom Duškom Markovićem i predsednikom Skupštine Ivanom Brajovićem posle čega će se… »

Evro danas 118,03 din

Novi magazin 27.02.2018
Dinar je danas zadržao približno istu vrednost prema evru u odnosu na juče i zvanični srednji kurs je 118,0321 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). Evro je juče vredeo 118,0377 dinara. Dinar je u odnosu na evro jači za pet… »

Uhapšeni sinovi osumnjičeni za ubistvo majke

Novi magazin 27.02.2018
Vranjska policija uhapsila je D.A.(30) i M.A.(38) iz Trgovišta zbog sumnje da su više puta rukama udarali svoju majku (68) koja je od zadobijenih povreda umrla, saopšteno je danas.U saopštenju Policijske uprave u Vranju navodi se da su policiji… »

Zbog snega teškoće i za Hitnu pomoć u Beogradu

Novi magazin 27.02.2018
Zbog snega lekarske ekipe beogradske Hitne pomoći sporije stižu do pojedinih rubnih delova grada, rekla je jutros agenciji Beta portparolka Hitne pomoći Nada Macura. Ekipe Hitne pomoći su prošle noći intervenisale 103 puta, od čega 18 puta na… »

Antić: Sve toplane u Srbiji rade neprekidno, proizvodnja struje stabilna

Novi magazin 27.02.2018
Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da sve toplane u Srbiji rade neprekidno i da nema značajnih problema,a rekao je i da je proizvodnja električne energije potpuno stabilna. Antić je za Radio-Televiziju Srbije kazao da je… »

Maja Gojković i ministar spoljnih poslova Irana: Prijateljski bilateralni odnosi Srbije i Irana

Novi magazin 27.02.2018
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i ministar spoljnih poslova Irana Mohamad Džavad Zarif ocenili su danas da Srbija i Iran razvijaju dobre i prijateljske bilateralne odnose, kao i da su spremni za produbljivanje saradnje na parlamentarnom… »

Elektronska prijava za roditeljski dodatak i lokalna novčana davanja od danas u Beogradu

Novi magazin 27.02.2018
Majke novorođenih beba u Beogradu od danas će moći, bez čekanja i odlaska na šalter, dok su još u porodilištu, elektronskim putem da popune zahtev za roditeljski dodatak i lokalna novčana davanja za sve porodilje, za prvo dete ili za materijalno… »

Arsenijević izabran na novi rektorski mandat u Kragujevcu

Novi magazin 27.02.2018
Aktuelni rektor Univerziteta u Kragujevcu i redovni profesor Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu Nebojša Arsenijević danas je ponovo izabran za rektora. Novi mandat Arsenijeviću traje tri godine.Kako se navodi u saopštenju, izbor Arsenijevića… »

Italijanska mafija možda povezana s ubistvom slovačkog novinara

Novi magazin 27.02.2018
Ličnosti iz italijanskog organizovanog kriminala su možda umešane u ubistvo istraživačkog novinara u Slovačkoj, naveo je kanadski novinar Tom Nikolson. Tela 27-godišnjeg Jana Kučjaka i njegove devojke Martine Kusnirove pronađena su u nedelju… »

Batut: U Srbiji od malih boginja obolelo 2.670 osoba

Novi magazin 27.02.2018
U Srbiji i opštinama sa srpskom većinom na Kosovu od oktobra do danas od mаlih bоginjа obolelo je 2.670 osoba, saopštio je Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović BatutU Institutu "Torlak" laboratorijski je potvrđeno 1.332 slučaja… »