Izvor: Novi magazin arhiva vesti 27.02.2018

Škotska i Vels predstavljaju svoje predloge zakona o Bregzitu

Novi magazin 27.02.2018
Vlade Škotske i Velsa predstavile su danas svoje predloge zakona o Bregzitu, s ciljem da sebi vrate neke nadležnosti prenete na Brisel, pre svega u oblastima ribarstva i poljoprivrede, što bi moglo da dovede do ustavne krize. Konkretno, predloženi… »

Naučnici iz celog sveta u borbi protiv 1,6 miliona neotkrivenih virusa

Novi magazin 27.02.2018
Naučnici veruju da kod ptica i sisara postoji više od 1,6 miliona virusa koji još nisu otkriveni. Oko jedne polovine njih može da zarazi ljude. Predvođeni timom sa Kalifonijskog univerziteta Dejvis, naučnici širom sveta odlučili su da identifikuju… »

Kosmonaute na zemlji čeka hladan doček

Novi magazin 27.02.2018
Trojica kosmonauta koji se posle šest meseci na Međunarodnoj svemirskoj stanici vraćaju na Zemlju imaće veoma hladan doček. Dva Amerikanca i Rus ušli su danas u kapsulu koja će ih vratiti na Zemlju. Očekuje se da sutra ujutru po lokalnom vremenu… »

Rasprava o žalbama na presudu Karadžiću 23. i 24. aprila

Novi magazin 27.02.2018
Rasprava o žalbama na prvostepenu presudu bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću biće održana pred sudom u Hagu 23. i 24. aprila, saopštio je danas sudski Mehanizam u Hagu, pravni naslednik Haškog tribunala. Prvostepenom presudom… »

Vlasti Venecuele traže od UN-a posmatrače za predsedničke izbore

Novi magazin 27.02.2018
Ministarstvo inostranih poslova Venecuele zatražilo je od generalnog sekretara UN-a Antonija Gutereša da uputi posmatrače zadužene za nadgledanje predsedničkih izbora zakazanih za 22. april. "Mi smo u ponedeljak o tom pitanju razgovarali s generalnim… »

Trivan: RTB Bor kao paradigma srpske borbe za zaštitu životne sredine

Novi magazin 27.02.2018
Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan posetio je danas Rudarsko topioničarski basen Bor, gde je pohvalio mere koje su preduzete kako Bor više ne bi bio crna ekološka tačka Srbije. Kako je saopštilo ministarstvo, Trivan se uverio u poslovnu… »

EU: Bitka za budžet 2021-2027, snažnija podrška Zapadnom Balkanu

Novi magazin 27.02.2018
Lideri Evropske unije (EU) su u Briselu oštro ukrstili koplja oko dogovora o novom budžetu EU 2021-2027 i jedino se saglasili da se više novca mora dati za suzbijanje imigracije, bezbednost, zaštitu spoljnih granica, a Evropska komisija je predočila… »

Sneg izazvao saobraćajni haos u Velikoj Britaniji

Novi magazin 27.02.2018
Velike snežne padavine su u mnogim delovima Velike Britanije izazvale probleme u drumskom, železničkom i vazdušnom saobraćaju i dovele do zatvaranja stotina škola širom zemlje. U istočnim delovima zemlje je već danas bilo na snazi upozorenje o… »

Apostolova: Ratifikujte sporazum, pomozite nam da bi smo vam mi pomogli"Sutra nemojte propustiti priliku.

Novi magazin 27.02.2018
Šefica kancelarije Evropske unije na Kosovu Natalija Apostolova pozvala je danas poslanike Skupštine Kosova da glasaju za ratifikaciju sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom. Molim vas da nam pomognete kako bi smo vam mi mogli pomoći"… »

PSG traži ostavku Upravnog odbora RTV

Novi magazin 27.02.2018
Predsednik Odbora za Vojvodinu Pokreta slobodnih građana Nebojša Milenković uputio je danas otvoreno pismo članovima Upravnog odbora Radio-televizije Vojvodine (RTV) u kojem ih je optužio za "sunovrat" pokrajinskog javnog medijskog servisa i pozvao… »