Izvor: RTV arhiva vesti 28.04.2018

Medvedev: Rusija će odgovoriti na sankcije, ali ne na svoju štetu

RTV 28.04.2018
MOSKVA - SAD se nepristojno ponašaju, odgovor Rusije na sankcije treba da se oseti, ali sve predloge o kontrasankcijama treba još jednom izvagati - ne sme se naškoditi sebi, izjavio je danas premijer Rusije Dmitrij Medvedev. "To je zakon koji sada… »

Avganistan: Bombaš samoubica napao vojnu bazu, šest žrtava

RTV 28.04.2018
KABUL - Talibanski bombaš samoubica izveo je danas napad na vojnu bazu u južnoj provinciji Helmand u Avganistanu i usmrtio četiri civila i dva vojnika, saopštili su zvaničnici u toj zemlji. Portparol guvernera provincije Helmand Omar Zavk, izjavio je… »

Biciklisti krenuli na put Beograd - Istanbul

RTV 28.04.2018
BEOGRAD - Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić i ambasador Turske u Srbiji, Tanžu Biglič, ispratili su danas četvoro srpskih i turskih biciklista na devetodnevnu turu od Stambol kapije u beogradu, do Beogradske kapije u Istanbulu. Povod za… »

Drecun: Poziv Haradinaju da poseti Medveđu provokacija

RTV 28.04.2018
BEOGRAD - Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun izjavio je danas da je poziv kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju da poseti Medveđu smišljena provokacija i da neko sa albanske strane pokušava da podigne tenziju. "Znate kakav je… »

SAD zabrinute zbog odluke Ankare o kupovini S-400

RTV 28.04.2018
BRISEL - Američki državni sekretar Majk Pompeo preneo je turskom šefu diplomatije Mevlutu Čavušogluu da su SAD veoma zabrinute zbog odluke Ankare da kupe ruski S-400 raketni sistem, koji nije kompatibilan sa odbranom NATO. "Sekretar je podvukao… »

Ugašen požar u Trampovoj kuli u Bakuu

RTV 28.04.2018
BAKU - Požar koji je izbio u zdanju Tramp tauer Baku u glavnom gradu Azerbejdžana je ugašen, prenose ruski mediji. Jedna osoba je u teškom stanju hospitalizovana zbog trovanja dimom. Toranj, koji ima 33 sprata i visok je 130 metara, je dovršen, ali… »

Koferi Milana Nedića pronađeni u Australiji

RTV 28.04.2018
BEOGRAD - Četiri kofera, koja su pripadala predsedniku kolaboracionističke vlade tokom Drugog svetskog rata Milanu Nediću, pronađena su u Australiji, pišu današnje "Večernje novosti". Praunuk ratnog premijera Aleksandar Nedić kaže da će advokati… »

Srpski nacionalni savet inicira opoziv priznanja Kosova

RTV 28.04.2018
PODGORICA - Uz blagoslov patrijarha Irineja, mitropolita Amfilohija, poslanika opozicionog Demokratskog fronta i velikog broja intelektualaca, Srpski nacionalni savet (SNS) Crne Gore pokrenulo je inicijativu za poništenje odluke o priznanju kosovske… »

Izetbegovićeva supruga kandidat za člana predsedništva BiH

RTV 28.04.2018
MOSTAR - Suprugu bošnjačkog člana predsedništva Bakira Izetbegovića, predložila je najveća organizacija njegove Stranke demokratske akcije (SDA), u sarajevskoj opštini Novi Grad, kao kandidata za novog bošnjačkog člana predsedništva BiH… »

Komičaru Kozbiju određen kućni pritvor

RTV 28.04.2018
VAŠINGTON - Komičaru Bilu Kozbiju određen je kućni pritvor u njegovom domu u Filadelfiji dok ne bude doneta konačna presuda povodom optužbi protiv njega za seksualno zlostavljanje. Kako prenosi AP, na osnovu naređenja sudije Stivena O'Nila, Kozbi… »