Izvor: RTV arhiva vesti 28.04.2018

Južnokorejski mediji skeptično o Kimu i samitu

RTV 28.04.2018
SEUL - Samit dvojice lidera, Severne Koreje, Kima Džonga Una i Južne Koreje Mun Džae Ina, južnokorejski mediji pozdravili su danas sa određenim oprezom, posebno ističući da nije bilo odlučnog i nedvosmislenog angažmana Severne Koreje u… »

Zemunki i Šiđaninu stanovi u Beogradu

RTV 28.04.2018
BEOGRAD - U poslednjem izvlačenje nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2018" izvučeni su dobitnici dva stana, 14 automobila Fijat 500L, kao i 30 poklon vaučera. Glavnu premiju, stan u izgradnji u Beogradu na vodi, površine 70 metara kvadratnih, dobio… »

Drugo vanredno sletanje na Aerodrom Nikola Tesla

RTV 28.04.2018
BEOGRAD - Avion tipa Boing 737-783 skandinavske avio kompanije SAS na liniji Stavanger- Hanija prinudno je danas sleteo na Aerodrom Nikola Tesla Beograd u 8.42 zbog putnice kojoj je bila potrebna medicinska pomoć. Ona je u pratnji člana porodice… »

"Ima nade za poboljšanje odnosa sa Hrvatskom"

RTV 28.04.2018
BEOGRAD - Ima nade za poboljšanje odnosa sa Hrvatskom i gledaćemo da bar nešto uradimo, iako ne mislim da smo za bilo šta krivi, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić. "Ima. Rekao sam već ono što svi misle... Smeju nam se svi u… »

Dodik: Poziva od Putina još nema, slava mi je preča

RTV 28.04.2018
BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je iz medija saznao da je dobio poziv za inauguraciju ruskog predsednika Vladimira Putina 7. maja u Kremlju, ali da u njegov Kabinet još ništa nije stiglo. On je to rekao… »

Rast BDP-a u prvom kvartalu najveći u poslednjoj deceniji

RTV 28.04.2018
BEOGRAD - Rast bruto domaćeg proizvoda u prva tri meseca ove godine najveći je u poslednjoj deceniji, izjavila je danas predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić. Očekivani rast bruto domaćeg proizvoda u prvom kvartalu 2018, prema upravo završenim… »

Obeležena stogodišnjica smrti Gavrila Principa

RTV 28.04.2018
BEOGRAD, NOVI SAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas, na ceremoniji organizovanoj povodom obeležavanja stogodišnjice smrti Gavrila Principa, da je Srbija posvećena izgradnji dobrosusedskih… »

Za mesec dana istraživanje posledica NATO bombardovanja

RTV 28.04.2018
BEOGRAD - Koordinaciono telo i nacionalna laboratorija za naučno istraživanje posledica NATO bombardovanja biće formirani u narednih mesec dana, kaže ministar zaštite životne sredine Goran Trivan i napominje da će država nastojati da istraživanja… »

Stefanović: Bez potvrde o ubistvu Đuričića, oprečne informacije

RTV 28.04.2018
ZAJEČAR - Policija za sada nema zvaničnu potvrdu da je u Južnoj Africi ubijen Milan Đuričić, koji je osuđen za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana i dvojice njegovih prijatelja, a postoje indicije da se radi o drugom srpskom državljaninu… »

Tužilaštvo traži pritvor za Dudakovića

RTV 28.04.2018
SARAJEVO - Državno tužilaštvo BIH zatražilo je danas pritvor za ratnog zapovednika Petog korpusa u Bihaću, generala Armije BiH Atifa Dudakovića i još 12 osumnjičenih bošnjačkih vojnih zvaničnika osumnjičenih za ratne zločine nad srpskim… »