Izvor: RTV arhiva vesti 28.04.2018

Makedonija bez zvaničnog albanskog dok je Ivanov predsednik

RTV 28.04.2018
SKOPLJE - Vladajuća koalicija u Makedoniji priznala je da Zakon o upotrebi jezika, koji je albanski uveo kao drugi zvanični jezik u toj zemlji, nije moguće primeniti do kraja mandata aktuelnog predsednika Đorđa Ivanova. Sobranje je u dva navrata… »

Pojačan saobraćaj zbog praznika

RTV 28.04.2018
NOVI SAD - Vozače večeras, osim pojačanog saobraćaja, očekuju povoljne vremenske prilike, sa suvim kolovozima i dobrom vidljivošću, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Izuzetak su, kako se navodi, jugozapadni krajevi Srbije, područja Zlatibora i… »

Nove mere protiv sive ekonomije

RTV 28.04.2018
BEOGRAD - Vlada Srbije će novim fiskalnim merama i inspekcijom nastaviti borbu protiv sive ekonomije, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i naveo da se sa NALED-om radi novi set zakona… »

Tri srpska studenta na moskovskom Univerzitetu za nauku

RTV 28.04.2018
MOSKVA - Na Nacionalnom moskovskomI Univerzitetu za nauku i tehnologiju, MISiS, studira 3.300 stranih studenata iz 69 zemalja, a među njima je - troje studenata iz Srbije. Svako od njih je na drugačiji način došao u Rusiju, a ono što ih povezuje… »

Vranje: Lekar pijan krenuo na intervenciju, pacijentkinja umrla

RTV 28.04.2018
VRANJE - Policija je zadržala u pritvoru lekara vranjske Hitne pomoći zbog sumnje da nije blagovremeno ukazao adekvatnu pomoć pacijentkinji, jer se nalazio u alkoholisanom stanju, prenose mediji. Pacijentkinja je preminula po dolasku lekarske ekipe… »

Lazi Harambaši spomenik u Novim Karlovcima

RTV 28.04.2018
NOVI KARLOVCI - U Novim Karlovcima danas je svečano otkriven spomenik Lazaru Dobriću, u narodu poznatiji kao Laza Harambaša, jednom od najznačajnijih hajduka u Sremu krajem 18. i početkom 19. veka. Istoričari kažu da je delovao u tadašnjoj… »

U Kulpinu izložba fotografija o Romanovima

RTV 28.04.2018
KULPIN - Srpska pravoslavna crkvena opština kulpinska, Sretenjski manastir iz Moskve i studio "Ruski Car" su u Velikom dvorcu muzejskog kompleksa u Kulpinu upriličili svečano otvaranje izložbe fotografija "U susret ruskom caru", u godini kada se… »

Perea: Seranovi su mi promenili život, ali teatar je moja krv

RTV 28.04.2018
BEOGRAD - Španski glumac Fran Perea, koji je popularnost širom sveta stekao ulogom Markosa u seriji "Seranovi", kaže da mu je ta serija promenila život, ali se ipak najživljim oseća u pozorištu, koje je, kaže, "krv njegovog života". Perea je… »

Đukić: Svi hoće utakmicu života protiv nas i Zvezde

RTV 28.04.2018
BEOGRAD, NOVI SAD - Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić izjavio je da je cilj crno-belih da pobede Vojvodinu u Novom Sadu, za koju kaže da će imati pregršt motiva. "U plej-ofu nema lakih protivnika. Vojvodina nije dobro počela, ali daće sve… »

U Zmajevu se birali najbolji psi

RTV 28.04.2018
ZMAJEVO - U Zmajevu održano nacionalno takmičenje pasa svih rasa, "CAC 2018". Po ocenama učesnika, Kinološko društvo u Zmajevu odlično se snašlo u ulozi organizatora državne izložbe koja je okupila više od 270 takmičara.… »