Kultura arhiva vesti 28.04.2018

Tihomir Stanić priznao: Izgubio sam novac koji tek treba da steknem

Kurir 28.04.2018
Iz producentskih dugova u koje je zapao Tihomir Stanić se, kako kaže, i danas čupa. Glumčeva firma biće blokirana sve dok ne otplati dugove. Na pitanje da li je mnogo novca izgubio, odgovorio je: "I to puno novaca koje tek treba da steknem. Ali, to… »

Nele Karajlić: Politika je postala roba, ideje su umrle

N1 Info 28.04.2018
"Politika je postala roba i sad neće neka javna ličnost da kaže mišljenje za ili protiv, a da se ne naplati. I ja mogu da kažem nešto, ali moram da naplatim. Ideje su umrle. One su ostale krajem devedesetih, predsednici velikih država su biznismeni… »

Perea: Seranovi su mi promenili život, ali teatar je moja krv

Srbija danas 28.04.2018
Nedavno je bio gost Beograda. Španski glumac Fran Perea, koji je popularnost širom sveta stekao ulogom Markosa u seriji “Seranovi”, kaže da mu je ta serija promenila život, ali se ipak najživljim oseća u pozorištu, koje je, kaže, "krv njegovog… »

Modrice i monolozi

Večernje novosti 28.04.2018
Premijera “Režima ljubavi” večeras U Ateljeu 212. SVA lica ljubavi, večite dileme i preispitivanja - tema su novog komada Tanje Šljivar “Režim ljubavi” (režija Bojan Đorđev), čije je premijerno izvođenje večeras na Sceni “Petar… »

(Foto) Bil Kozbi napravio skandal u sudnici: Kada je čuo presudu, napao tužioca!

Kurir 28.04.2018
Nakon što je Bil Kozbi proglašen krivim po tri tačke optužnice za seksualni napad, od kojih svaka nosi do deset godina kazne zatvora, američki komičar posvađao se s okružnim tužiocem i nazvao ga kretenom. Glumcu je suđeno za seksualni napad… »

Legenda među narodom: Kijanu Rivs se pojavio na ulici i niko ga nije prepoznao! (foto)

Srbija danas 28.04.2018
Totalna transformacija. Kijanu Rivs jedan je od najprepoznatljivijih holivudskih glumaca. Međutim, oni koji su u četvrtak popodne i prošli pored njega u Bruklinu, teško da su odmah znali o kome je reč. Zvezda filma ''Brzina'' pustio je kosu i bradu… »

Žensko pero u vrtu tajni i nade

Večernje novosti 28.04.2018
Slavica Garonja o dve antologije pripovedaka naših književnica, od 1850. do danas. IDEJA da napravim sveobuhvatnu antologiju onog što su naše žene pisale od polovine 19. veka do danas nastajala je sa početkom 21. veka - uz veće studije u kojima sam… »

Paparaco kurir: Ceca sama na pauzi za kafu, a evo šta je sve vreme radila

Kurir 28.04.2018
Paparaco Kurira zatekao je glumicu Svetlanu Cecu Bojković u bašti jednog lokala u centru grada tip-top skockanu. Sedela je sama i lagano pijuckala kafu, a telefon joj je sve vreme bio u ruci. Glavna zanimacija bio joj je telefon, pa je svaki čas kucala… »

Sekretarijat za kulturu i dalje ćuti

Danas 28.04.2018
Asocijacija NKSS predala peticiju za smenu sekretarke za kulturu Ivone Jevtić U Sekretarijatu za kulturu Grada Beograda danas su odbili da prime peticiju za smenu sekretarke za kulturu Ivone Jevtić i poništavanje rezultata konkursa za sufinansiranje… »

Krhki smo i skloni oštećenjima

Večernje novosti 27.04.2018
Daniela Fulgosi, likovni umetnik i profesor FPU, o izložbi “Mera opstanka”, ubrzanom svetu koji nas preplavljuje informacijama. Opstanak nam je postao veoma osetljiv, jer su promene ogromne, pa stalno kaskamo i jurimo zamajac, živimo stihijski… »