Izvor: RTV arhiva vesti 05.05.2018

Premijerka ponudila ostavku, Vučić odbio?

RTV 05.05.2018
BEOGRAD - Hrvatska slikovnica za predškolce "Moja dugina porodica" u kojoj "Roko ima dve mame, a Ana dvojicu tata" izazvala je oštru polemiku između ministra za inovacije Nenada Popovića i premijerke Ane Brnabić, a taj njihov sukob poslužio je kao… »

Širom Rusije u pritvoru 1.600 osoba

RTV 05.05.2018
MOSKVA - Ruska policija zadržala je u pritvoru oko 1.600 ljudi širom zemlje tokom protesta protiv predsednika Vladmira Putina, koji se održavaju uoči njegove inauguracije 7. maja, a među uhapšenima je i organizator protesta i lider opozicije Aleksej… »

Ivanjica potopljena, maline desetkovane

RTV 05.05.2018
IVANJICA - Jaka kiša i grad pogodili su danas posle podne centar Ivanjice i okolna sela. Nezapamćena oluja počela je oko 18 časova i 45 minuta, a prema rečima očevidaca takvu kišu ne pamte godinama unazad. Zajedno sa kišom padao je i grad… »

Šešelj: Idemo u Hrtkovce, ne želimo sukobe sa policijom

RTV 05.05.2018
BEOGRAD - Lider SRS Vojislav Šešelj rekao je da će ta stranka sutra održati protest pred Hrtkovcima, budući da je država zabranila svako okupljanje u tom mestu. Šešelj je naveo da SRS neće odustati od održavanja nekog vida skupa, te da će ići… »

U Ćupriji uhapšen lekar zbog primanja mita

RTV 05.05.2018
ĆUPRIJA - U nastavku akcije na suzbijanju korupcije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su lekara… »

MUP utvrdio: U Johanezburgu ubijen Đuričić

RTV 05.05.2018
BEOGRAD - Ministarstvo Unutrašnjih poslova Srbije, putem Interpola, od kolega iz Južne Afrike dobilo je otiske prstiju ubijenog u Johanezburgu, čijom je analizom u Srbiji utvrđeno da je reč o Milanu Đuričiću, koji je osuđen za ubistvo Željka… »

Ukrali novac i pasoše strancima, policija ih uhapsila

RTV 05.05.2018
BEOGRAD - U zajedničkoj koordiniranoj akciji policije u Beogradu, Kraljevu i Kragujevcu, ubrzo nakon teške krađe na auto-putu uhapšeni su D.S. (1971) i D.V. (1983) iz Kraljeva, osumnjičeni da su izvršili to krivično delo. Sumnja se da su njih… »

Pronađen leš muškarca u kanalu u Borči

RTV 05.05.2018
BEOGRAD - Leš muške osobe srednjih godina pronađen je danas u kanalu ispod nadvožnjaka u Borči, rečeno je Tanjugu u MUP-u. Kako navode, nadvožnjak se nalazi na novom putu Zemun-Borča na oko kilometar od Pančevačkog puta, a uviđaj je u toku… »

Posao za 100 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta

RTV 05.05.2018
BEOGRAD - U narednih nekoliko nedelja 100 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta dobiće posao u zdravstvenim ustanovama u Srbiji. To je danas dogovoreno na zajedničkom sastanku dekana medicinskih fakulteta i ministra zdravlja Zlatibora Lončara… »

Saobraćajna nesreća kod Peći, 31 osoba povređena

RTV 05.05.2018
PEĆ - U saobraćajnoj nezgodi koja se danas dogodila nadomak Peći povređena je 31 osoba, od čega su 24 osobe zadržane na lečenju u pećkoj bolnici. Prištinski portal kallxo.com objavio je da su povređeni izletnici iz Uroševca kada je njihov… »