Izvor: RTV arhiva vesti 05.05.2018

Mediji: Diplomate se ne podnose, prave skandale u Beču

RTV 05.05.2018
BEČ - Dve najvažnije diplomatske figure Srbije u Austriji - ambasador Pero Janković i šefica stalne misije pri OEBS-u, Roksanda Ninčić, duže vreme su bili u sukobu, navodi današnji "Blic". Ova ambasada je veoma važna za Srbiju, jer je jedno od… »

Milena Dravić: Nisam glumila za nagrade

RTV 05.05.2018
BEOGRAD - Legat Milene Dravić i Dragana Nikolića otvoren je večeras u prisustvu brojnih ličnosti sa naše umetničke scene u Jugoslovenskoj kinoteci. Dravić i Nikolić su zaveštali Kinoteci svoje nagrade, diplome, kao i neke predmete među kojima je… »

Dan Evrope u Srbiji: Poruka za Evropu

RTV 05.05.2018
BEOGRAD - Dan Evrope, 9. maj, Evropski pokret u Srbiji (EPuS) će i ove godine obeležiti nizom manifestacija - debatom o aktuelnim izazovima sa kojima se suočava Evropska unija, premijernom projekcijom francuskog filma "Limijer" i tradicionalnim… »

KiM: Prve optužnice možda na jesen, čeka se i sudija

RTV 05.05.2018
PRIŠTINA - Prištinski advokat Arianit Koci očekuje da prve optužnice Specijalnog suda za zločine pripadnika takozvane Oslobodilačke vojske Kosova budu podignute do jeseni ove godine. Na prve optužnice čeka se inače od 2015. godine, kada je pod… »

Zaplenjeno 50 krokodila na londonskom aerodromu

RTV 05.05.2018
LONDON - Na londonskom aerodromu Hitrou zaplenjeno je 50 krokodila jer nisu bili transportovani u skladu s propisima. Reptili stari godinu dana stigli su letom iz Malezije i borili su se međusobno tokom putovanja zbog teških okolnosti u kojima su se… »

Katalonija: Secesionisti i dalje za Pudždemona

RTV 05.05.2018
BERLIN - Katalonski političari koji se zalažu za nezavisnost te španske Pokrajine nameravaju da kandiduju bivšeg katalonskog lidera Karlesa Pudždemona za predsednika regionalne Vlade, kao i da žele da ga imenuju do 14. maja, izjavio je večeras… »

Vulin: Ne verujem da će Hrvatska slati delegaciju u Blajburg

RTV 05.05.2018
BEOGRAD - Ne očekujem da bilo ko iz hrvatskog Sabora ili Vlade Republike Hrvatske ode u Blajburg, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin. "Naravno, nije na meni da odlučujem o tome, to je suverena odluka suverene zemlje Republike Hrvatske… »

Sveti arhijerejski Sabor o radovima na Hramu Svetog Save

RTV 05.05.2018
BEOGRAD - Sveti arhijerejski Sabor srpske pravoslavne crkve održao je danas sednicu na Vračaru koja je bila posvećena nastavku radova na Hramu Svetog Save, a kako je istaknuto, do 2019. godine biće završen veliki i dva mala ikonostasa u severnoj i… »

Odata počast žrtvama pod-logora Mauthauzen

RTV 05.05.2018
BEOGRAD - U sklopu obeležavanja godišnjice oslobođenja logora Mauthauzen, kod Spomenika jugoslovenskim borcima i žrtvama fašističkog terora ubijenim u periodu 1941-1945. godine u mestu Ebenze održana je ceremonija polaganja venaca i odavanja… »

Porodice deportovanih Turaka tuže kosovsku vladu

RTV 05.05.2018
PRIŠTINA - Porodice šest turskih državljana, koji su nedavno deportovani sa Kosova, podnele su tužbu protiv kosovske vlade zbog kršenja ljudskih prava. Kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je da kosovska vlada shvata to pitanje "veoma ozbiljno"… »