Arhiva » Vesti » Slobodna Evropa 23.05.2018

Radnici fabrike Zastava oružje stupili u generalni štrajk

Slobodna Evropa sreda, 23. maj 2018.

Radnici fabrike „Zastava oružje“ iz Kragujevca, koji su nedavno protestovali ispred zgrade Skupštine Srbije u Beogradu, jutros su, nakon višednevnih jednočasovnih štrajkova upozorenja, započeli celodnevnu obustavu rada.

Dragan Ilić, predsednik fabričkog sindikata kaže za Radio Slobodna Evropa da je u štrajku veliki broj zaposlenih koji protestuju na svojim radnim mestima.

Ilić očekuje da se o zahtevima pregovara ne samo sa poslovodstvom i Nadzornim odborom već i da se "umešaju" predstavnici države i Ministarstva odbrane.

Ministarstvo odbrane: Puške iz Belgije ne ugrožavaju domaće oružare

Oružari traže da fabrika u Kragujevcu bude izuzeta iz postupka privatizacije, koja se predvidja novim Zakonom o naoružanju i vojnoj opremi, kao i da zaposleni budu izuzeti iz umanjenja zarada od 10 odsto.

Medju zahtevima je i poboljšanje uslova rada, odgovornost rukovodilaca za loše stanje fabrike, isplata bonusa od 15.000 dinara i regresa do 20. jula.

Preuzimite Adobe Flash Player

Embed Podijeli

Protest radnika fabrike "Zastava oružje" u Beogradu

Embed Podijeli

Kod je kopiran u vaš clipboard.

širina px Visina px

The URL has been copied to your clipboard

No media source currently available

0:00 0:02:05 0:00

Direktan link

270p | 6,1MB

360p | 10,6MB

720p | 23,9MB

1080p | 55,3MB

Traži se puna uposlenost fabričkih kapaciteta, da se razreše svi savetnici i koordinatori zaposleni u poslednje tri godine, objavljivanje koeficijenata onih koji su zaposleni po ličnom izboru direktora, obustava prijema novih radnika dok se ne obezbedi puna uposlenost, da u prijem radnika bude uključen i sindikat, deblokada rada Odbora za bezbednost i da se omogući prisustvo predstavnika sindikata sednicama Nadzornog odbora.


Objavljeno na sajtu slobodnaevropa.org »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Tri smene oružara iz 'Zastave' u štrajku

Slobodna Evropa sreda, 23. maj 2018.

Generalni štrajk u "Zastava oružju"?

Mondo sreda, 23. maj 2018.

Komentari


©2019 Netmark d.o.o.